Ahoj všem.
Včera jsem si konečně, po prokousání se různými radami, pomocí Partition Magic 8.0 nainstaloval vedle WinXP Pro, po vytvoření dvou nových oddílů na disku ext3(14GB) + Swat (1GB), Linux-ubuntu 7.10. Ubuntu běhá eňoňůňo a v pohodě z ní načtu i data z WinXP uložené na dalších oddílech HDisku (C:-WinXP, D:-data, E:-záloha - vše NTFS, takže se to pravděpodobně podařilo bez ztráty dat).
Teď můj dotaz: když zapnu PC, tak bez problémů naběhne bootovací obrazovka (dá se do ní v pohodě, v případě potřeby, vstoupit stiskem klávesy F2), dále pak naběhne obrazovka s možností výběru OS Linux-ubuntu, nebo WinXP. V této obrazovce běží odečet času na zvolení požadovaného OS - 10sec a šipkami nahoru/dolů se má vybrat, ale KLÁVESNICE V TU CHVÍLI NENÍ AKTIVNÍ, takže mi po nemožnosti překlikání na WinXP automaticky nabíhá ubuntu, protože je první na řadě. Potom už zase vše běží o.k. Poraďte mi prosím někdo (hodně polopaticky, jsem maličko pokročilejší BFU), jak to rozchodit, nebo jak postupovat, abych mohl přepínat mezi výběrem OS.
Díky předem za pomoc.
m,