Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pár problému v Compizu [vyřešeno]  (Přečteno 3761 krát)

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
Pár problému v Compizu [vyřešeno]
« kdy: 19 Listopadu 2007, 16:47:25 »
Zdravím, po čerstvé instalaci Gutsyho jsem se rozhodl že vyzkouším CF. Vše funguje vcelku tak jak má, jen mám pár problému, které mi vyřešit neporadil ani google  ;D ... Takže nějak nevím čím to je, ale nedaří se mi zprovoznit korektně virtuální plochy ... Ať nastavuju jak nastavuju počet ploch v 'General options' v nastavení Compizu, tak nastavení pracovních ploch v KDE, pořád mám jen dvě plochy, což má v compizu za následek dvě strany jedné stěny. Kdybyste náhodou věděli kde a jak na to, dejte pls vědět ;) ... Další vcelku závažný problém je, že okno lze přesunout do popředí, jen když kliknu na záhlaví daného okna, což se mi zdá že není úplně normální. Tak jsem si říkal, že to by mohl být zaškrtávač 'Dát do popředí při kliknutí' v 'General Options', který zatrhnutý není. Problém ovšem je, že ani zaškrtnout nejde, resp. 2 sekundy po zaškrtnutí se zase sám odškrtne  ??? Poslední už méně závažnější je problém, že se mi po startu KDE objeví některé ikonky v panelu jako samostatné 'okno' v levým horním rohu plochy. Jelikož ho ale můžu hned vypnout, tak je mi to vcelku jedno, ale stejně bych rád vědět 'co to' ? Díky za případné odpovědi, novalu ;)
« Poslední změna: 21 Listopadu 2007, 12:43:06 od novalu »
Kubuntu 9.10 Karmic Koala - KDE 4.4.0
Seklo se to zase, z kuze bych vylit, Bill Gates je prase, ctrl+alt+delete !!! :D

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Re: Pár problému v Compizu (virtuální plochy)
« Odpověď #1 kdy: 19 Listopadu 2007, 18:21:21 »

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2007, 20:06:57 »
kurňa no jo, omlovám se za skoro-zbytečné téma, měl jsem si tu wikinu přečíst pozornějš ... ty virtuální plochy, jasně, nějak jsem to přehlídl, ale teda to obnovení okna bez nutnosti kliknout na záhlaví jsem tam tedy nenašel  ??? Nevíte tedy někdo jak na to?
Seklo se to zase, z kuze bych vylit, Bill Gates je prase, ctrl+alt+delete !!! :D

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2007, 20:39:12 »
Nuz ja som riesil presne opacny problem
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=16609.new#new
 a postupoval som podla tvojho opisu a fungovalo to. Naozaj ti nefunguje to general-general options-focus&raise behaviour a zakliknut raise on click?
http://uf.xf.cz/files/119550145022.png
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2007, 21:10:25 »
jo no, přesně to co myslis ... prostě to nejde zaškrtnout ... ani raise-on-click, ani auto-raise  ??? Opravdu nechápu :(

Taky jsem teda přišel na to, že se mi v compizu spouští Amarok bez rámů a taky za KDE panelem. Jak říkám, jenom amarok, všechny ostatní aplikace jsou v pohodě. Zkoušel jsem návod z wikiny, že jsem přeinstaloval nVidia ovladač, ale nepomohlo to, tak ja uz nevim  :( S tímhle jste se náhodou někdo nesetkal ? Dík

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopadu 2007, 07:58:11 »
Citace
jo no, přesně to co myslis ... prostě to nejde zaškrtnout ... ani raise-on-click, ani auto-raise   Opravdu nechápu

Tohle by mělo už být zaškrknuto automaticky po instalaci. Já to nikdy nenastavoval.

Pokud máš ještě problémy zkus http://wiki.ubuntu.cz/Compiz_a_Compiz-fusion_kompilace_a_instalace_z_git?highlight=%28compiz%29 , ale není to pro začátečníky. Tam by něměly být problémy. Nevím, já neměl problémy ani na CF z GG ani z instalace z git.

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 20 Listopadu 2007, 08:56:28 »
Este by som pred kompilaciou najprv skusil vymazat adresare ~/.compiz, a ~/.config/compiz. CF by si ich malo spravit nanovo. Asi v nich je daka haluz.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
« Odpověď #7 kdy: 20 Listopadu 2007, 13:51:53 »
Tak jsem provedl instalaci z GIT. Vypadá to dobře, je to lepší a updatovani novych pluginu bude taky jednodušší. Jen jsem se při běhu skriptu setkal s problémem, a to vyskytem chyby při instalování Compiz Fusion (volby 5)
Kód: [Vybrat]
/bin/moc decorator.h > decorator.moc.cpp
/bin/bash: /bin/moc: No such file or directory
To jsem vyřešil příkazem
cp /usr/bin/moc /bin/mocPak jsem ručně vybíral volby skriptu až se vše v pořádku nainstalovalo. Raise on click už bylo defaultně zaškrtnuté, takže to je v pohodě. Zdá se, že se už při startu objevují ikony správně v panelu (Adept Notifier, Kopete), ale stejně jsem narazil na pár nových problému  ???

Prvním je zase problém s Amarokem, který při spuštěném CF nezobrazuje záhlaví (rám) a objevuje se před KDE panelem. To je vcelku problém, jelikož jsem na lepší přehrávač nenarazil a holt amarok bych rád používal. Vymazal jsem z domovské složky konfigurační soubory, amarok přeinstaloval, ale problém přetrvává  >:(

Dále teda nevím jestli je to normální nebo jestli se to takhle zobrazuje jen u mě: Při přepínání aplikací (alt+tab), či při použití funkce Windows Previews se zobrazuje obsah okna jen u neminimalizované aplikace. U aplikace minimalizované to zobrazí jen standartní název aplikace a ikonu z KDE.

A do třetice jsem nějak nenarazil jak otočit kostku prostředním tlačítkem jen u čisté plochy. Můžu ji totiž otáček jen ctrl+alt+button1, a to když změním na Button2, tak prostřední tlačítko reaguje i při kliknutí do aplikace (což se mi nehodí např. kvůli nemožnosti vložení obsahu ze schránky prostředním tlačítkem)

Kdybyste náhodou věděli jak nějaký z výše uvedených problémů vyřešit, napište. Díky moc, novalu  ;)

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 20 Listopadu 2007, 13:59:39 »
S tym Amarokom neviem. Ja ho mam tiez, mam sice GNOME ale Amarok je Amakor :-) Ale ja nemam nastavene to zobrazovanie s tym malym oknom podobnym WinAmpu. Mozno to je problem, Vyskusam.

Windows preview zial zobrazuje len neminimalizovane okna. To je normalna funkcionalita. Ak bude v xorg implementocany tzv. "Input redirection" bude to vediet aj minimalizovane.

Otocenie kockou prostrednym tl. riesi plugin Viewport switcher.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 20 Listopadu 2007, 21:58:48 »
S tym Amarokom neviem. Ja ho mam tiez, mam sice GNOME ale Amarok je Amakor :-) Ale ja nemam nastavene to zobrazovanie s tym malym oknom podobnym WinAmpu. Mozno to je problem, Vyskusam.

Já taky používám Amarok v gnome, lepší není a ani nebude. Používám taky ten malinkatý i play list se mi ukazuje v poho. Takže problém bude někde jinde.
Zkust v přidat/odebrat progamy odinatalovat amarok a pak do terminálu napište:

sudo apt-get install amarok
Třeba po této instalaci to pomůže. Mě zase se stále po minimalizaci a opětovném otevření zavíral na podruhé Krusader, kyž jsem ho nainstaloval přes Synaptic. Instalace přes Terminál mi to přestalo dělat.

Nebo vyzkoušejte moje nastavení: Dejte si play list v něm nastavení→nastavit amarok.
Obecné→ ikona bliká při přehrávání, zobrazit okno s přehráváním a zrušit Zobrazit úvodní obrazovku při spuštění. dejte Apply - pro uložení změn a pokračujte v nastavení
Přehrávání→zeslabit při ukončování,obnovit přehrávání při spuštění. Opět Apply a OK.

Když potom amarok spustíte, skočí vám hned do traye a  spustí se poslední přehrávaná skladba při zavření. Když bude chtít změnit skladbu/album, kliknete na blikající ikonu v tray a otevře se okno s přehrávačem. V něm si pak pustím PL pro změnu písně/alba nebo EQ nastavení eqvalizéru.
Když budete chtít amarok zavřít→klik pravým myšítkem→vybrat Ukončit
« Poslední změna: 20 Listopadu 2007, 22:27:24 od Marcel "Maky" Šuška »

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
« Odpověď #10 kdy: 21 Listopadu 2007, 12:30:24 »
no ja uz nevim  ???  Přes konsoli jsem instaloval i předtím, stejně jsem to zkusil znovu, ale pořád se zobrazuje špatně. Také nevím jestli je to z tohoto tématu zřejmé ale bez CF (v KWinu) se zobrazuje vše v pořádku. Připojuji sem screen celé obrazovky jak vypadá amarok po spuštění. Taky jsem přišel na to, že okno nastavení (amaroku) se zobrazuje až za hlavním oknem, stejně tak jako KSnapshot, takže amarok je jakoby 'vždy nahoře'  :-[

[attachment deleted by admin]

novalu

• Návštěvník
    • Personal page
« Odpověď #11 kdy: 21 Listopadu 2007, 12:41:59 »
Táák, a přišel jsem na to  :)  Napadlo mě jestli problém nezpůsobuje Emerald, tak jsem přepnul na KDE window decoration a hle, amarok se zobrazil v pořádku. Přepnul jsem zpátky na emerald a v pořádku to už zůstalo. I po restartu X ;) Nějak jsem sice nepochopil kde byl problém, ale to už je jedno, hlavně že to funguje  ;D 

henrichg

• Aktivní člen
  • *
Re: Pár problému v Compizu [vyřešeno]
« Odpověď #12 kdy: 21 Listopadu 2007, 12:51:00 »
Mne to pripada, akoby sa amarok spustal vo fullscreen mode. Skus pozriet v ccsm nastavenia v plugine Window Rules, ci tam nahodou amarok nemas v polozke Fullscreen (ale to pochybujem) a tiez zakrtni v plugine Workarounds checkbox Qt Window Fix. Nezbudni ho aktivovat.
« Poslední změna: 21 Listopadu 2007, 13:03:41 od henrichg »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.