Ntz
Toto pisem ohladne vymeny nazorov s Milhouse. O tom, aky je pre koho linux zaujimavy..
Pises, ze uz dlho pracujes na akomkolvek Linuxe a ze do toho jednoducho prdnes tie svoje skripty - a ono to funguje. Samozrejme ti potom je celkom jedno, aka ta distribucia je...Dalej pises, ze mas z Yastu hrozu, kto vie, ako je na tom Synaptic...Pochopil som to tak, ze vsetko riesis cez konzolu a nove vymozenosti tej-ktorej distribucie, sa ta v podstate netykaju - tym myslim moznosti rieseni situacii z grafickeho prostredia.
Milhouse napisal (samozrejme prehnane), ze jeho znalosti prikazov koncia u "grep"... Pritom si myslim, ze zaujem o linux ako taky neni u neho slabsi nez u teba. On proste VYCHUTNAVA nove "klikacie" moznosti distra, plne vyuziva to, co niekto vyvijal k tomu aby sa to pouzivalo, namiesto zasadoveho riesenie pomocou "chmod, grep, cd, apt..." Ty si zastanca tej konzervativnejsej skupiny linuxakov a nove veci ti trchu nahanaju strach. Ja sa osobne myslenim stotoznujem s Milhouse, pretoze nove distra su stale viac vymakane co sa tyka graf. prace a prikazovu riadku pouzivam vskutku len vynimocne - vzdy s ohladom na efektivitu tej ktorej operacie. To vsak neznamena ze by som mal linux menej rad - prave naopak - jednoducho ocenujem jeho stale vacsiu jednoduchost a uz. privetivost. Urcite by som napr. radsej siahol po instalacii e17 pomocou klikatiek a Synapticu, ako vypisovat, mazat, pripajat...a radsej si potom vychutnaval moznosti noveho prostredia...