Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nastaveni wine:  (Přečteno 5752 krát)

nettezzaumana

• Host
nastaveni wine:
« kdy: 25 Listopadu 2007, 12:03:57 »
ahoj, mam malou otazku ..

chtel bych si nastavit wine, uz to resim asi dva dny, ale koukam na to jako vyvorana mys..
vubec nechapu jak je to v nem s knihovnama .. docetl jsem se, ze mu jdou nekam nastrkat i originalni knihovny z xp, ale nedokazal jsem uz zjistit jak a kam a jaky a co udelat pro to, aby je zacal pouzivat..

chtel bych tedy poprosit (nejen k tomuhle), mate-li jakykoliv trick v souvislosti s wine, tak mi ho prozradte a ja ho ihned realizuju..

v nekterejch aplikacich mi wine prasi fonty, ale ve winecfg jsem nenasel volbu pro encoding, takze vse co je wine musim spoustet takhle:
LANG=cs_CZ.utf8 wine aplikace.exe   // normalne pouzivam en_US.utf8 a nechapu, proc ten wine ty fonty prasi, kdyz utf8 mam v obou locale ..

diky a zdravi ntz

existpierre

• Host
Re: nastaveni wine:
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2007, 12:09:10 »
ahoj, mam malou otazku ..

chtel bych si nastavit wine, uz to resim asi dva dny, ale koukam na to jako vyvorana mys..
vubec nechapu jak je to v nem s knihovnama .. docetl jsem se, ze mu jdou nekam nastrkat i originalni knihovny z xp, ale nedokazal jsem uz zjistit jak a kam a jaky a co udelat pro to, aby je zacal pouzivat..

chtel bych tedy poprosit (nejen k tomuhle), mate-li jakykoliv trick v souvislosti s wine, tak mi ho prozradte a ja ho ihned realizuju..

v nekterejch aplikacich mi wine prasi fonty, ale ve winecfg jsem nenasel volbu pro encoding, takze vse co je wine musim spoustet takhle:
LANG=cs_CZ.utf8 wine aplikace.exe   // normalne pouzivam en_US.utf8 a nechapu, proc ten wine ty fonty prasi, kdyz utf8 mam v obou locale ..

diky a zdravi ntz

alt+F2 ->winecfg->libraries

tam si zvolis potrebnu kniznicu a das add... s inymi kniznicami neviem, mozno by stacilo to dat do

/home/TVOJEMENO/.wine/drive_c/windows/system32

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 25 Listopadu 2007, 12:13:13 »
no tohle jeste chapu -- ja jsem tam bo vic prekopiroval celej system32 z win, ale ono to ty knihovny nejak nepouziva, a kdyz dam rucne nejakou lib importovat, tak se me to pta na cestu a je to pro me matouci, pac to vypada, ze do toho muzu strcit cokoliv me napadne

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 25 Listopadu 2007, 12:33:57 »
ps. v idealnim pripade bych uvital, kdyby mi nekdo blbuvzdorne napsal:
1) vem z win/system32 knihovny x.dll, y.dll, z.dll a zkopiruj je do ../drive_c/windows/system32
2) naklikni ve winecfg zalozku "dll configuration" a udelej tenhle a tamten replacement ..
3) otevri si soubor wine.cfg a dopln nasledujici radky .. <radek1 .. radekX>
4) that's it & enjoy by master_of_wine

dikec

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2007, 16:40:38 »
nikdo nevi ?? ja se zastak casto neptam, ale ted by me odpoved sakra zajimala..

menganito

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 25 Listopadu 2007, 21:13:10 »
Ak som to správne pochopil, ide vlastne o dve otázky: dll-ky a fonty? Fonty ti neviem povedať, u mňa sú v poho, dll súbory sa nastrkávajú takto: hoď svoje dll-ky do c:/windows/system32 (teda do odpvedajúceho priečinka vo wine), spusti winecfg, v karte libraries si vyber ktorú chceš  (ak nie je v zozname, nie je podporovaná, ale je ich tam pomerne dosť) a klikni na add. Potom si svoju dll-ku zvýrazni zo zoznamu a klikni na edit, tam vyber zo zoznamu možností poradia priorí tú, ktorú chceš. NIKDY sa napokúšaj dávať tam kernel32.dll, gdi32.dll, user32.dll, alebo ntdll.dll, tie proste nejdú, môžu však wine-u poškodiť.
Dúfam že pomôže.

Desolator

• Návštěvník
    • www.svkaterina.net
« Odpověď #6 kdy: 24 Prosince 2007, 22:41:56 »
Ak som to správne pochopil, ide vlastne o dve otázky: dll-ky a fonty? Fonty ti neviem povedať, u mňa sú v poho, dll súbory sa nastrkávajú takto: hoď svoje dll-ky do c:/windows/system32 (teda do odpvedajúceho priečinka vo wine), spusti winecfg, v karte libraries si vyber ktorú chceš  (ak nie je v zozname, nie je podporovaná, ale je ich tam pomerne dosť) a klikni na add. Potom si svoju dll-ku zvýrazni zo zoznamu a klikni na edit, tam vyber zo zoznamu možností poradia priorí tú, ktorú chceš. NIKDY sa napokúšaj dávať tam kernel32.dll, gdi32.dll, user32.dll, alebo ntdll.dll, tie proste nejdú, môžu však wine-u poškodiť.
Dúfam že pomôže.

Ahoj.
Chápu správně, že x.dll nebo y.dll se musí zkopírovat ze složky Win programu do c:/windows/system32 a pak vybrat v seznamu na kartě Winecfg? Já jsem je jenom zvolil. Potřebuju rozchodit program na výuku jazyka a pak Bye bye Woknows!!! BYKI se mi spustí, okýnka se dají spustit i zavřít, ale nevidím žádný text.
Děkuju za odpověď!
HP ProBook455 AMD-4 4300 4GB RAM, AMD Radeon HD8750M, HDD750GB WiFi Ralink 3290 ...PC: Intel i5, 8GB RAM, Nvidia GeForceGT640 2GB

qUAKER

• Host
« Odpověď #7 kdy: 24 Prosince 2007, 22:50:59 »
pokud aplikace v terminálu řve,že jí chybí knihovna, nemusí se nic nastavovat ve winecfg, stačí ji pouze nakopírovat do .wine/drive_c/windows/system32

pro správný běh fontů je třeba mít nainstalované msttcorefonts.
různé návody jak rozjet programy ve wine přidávám na adresu http://easybuntu.own.cz - viz moje patička.
« Poslední změna: 24 Prosince 2007, 22:52:48 od qUAKER »

Desolator

• Návštěvník
    • www.svkaterina.net
« Odpověď #8 kdy: 25 Prosince 2007, 01:36:22 »
pokud aplikace v terminálu řve,že jí chybí knihovna, nemusí se nic nastavovat ve winecfg, stačí ji pouze nakopírovat do .wine/drive_c/windows/system32

pro správný běh fontů je třeba mít nainstalované msttcorefonts.
různé návody jak rozjet programy ve wine přidávám na adresu http://easybuntu.own.cz - viz moje patička.

Zjistil jsem, že knihovny riched20 a riched32 v system32 už jsou. Terminál při startu programu vypisuje toto, nerozumím, co to chce. fixme asi bude nějaké upozornění na chybu.:

acer@Shadow-laptop:~/.wine/drive_c/windows/profiles/acer/Application Data/Transparent/Before You Know It 3.5/Deluxe$ wine BYKI35WinDeluxe.exe
fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.Windows.Common-Controls"
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x34f644,0x00000000), stub!
fixme:dciman:DCICreatePrimary 0x350 0xaa128c
acer@Shadow-laptop:~/.wine/drive_c/windows/profiles/acer/Application Data/Transparent/Before You Know It 3.5/Deluxe$
Můžete mi poradit, co mám udělat?
HP ProBook455 AMD-4 4300 4GB RAM, AMD Radeon HD8750M, HDD750GB WiFi Ralink 3290 ...PC: Intel i5, 8GB RAM, Nvidia GeForceGT640 2GB

qUAKER

• Host
« Odpověď #9 kdy: 28 Prosince 2007, 15:25:01 »
fixme není upozornění na chybu..je to naprosto normální..
zadej do terminálu:

wineprefixcreate

Desolator

• Návštěvník
    • www.svkaterina.net
« Odpověď #10 kdy: 30 Prosince 2007, 17:21:17 »
fixme není upozornění na chybu..je to naprosto normální..
zadej do terminálu:

wineprefixcreate

Ahoj,
tady je výpis z terminálu:
acer@Shadow-laptop:~$ wineprefixcreate
Could not load Mozilla. HTML rendering will be disabled.
/home/acer/.wine updated successfully.

Něco zafungovalo, ale při spuštění programu se v terminálu objevují stejné hlášky a program stále nefunguje, jak by měl. Není v něm vidět žádný text. Zkusil jsem zkopírovat z Win2000 fonty a nakopčit je do složky "fonts" ve Wine, ale nic. Zkusil jsem i fígl, který pro zobrazení fontů použil Nettezzaumana, též bez výsledku. Máš ještě nějaký nápad, jak bych si mohl pomoci? Děkuju za odpověď.

qUAKER

• Host
« Odpověď #11 kdy: 30 Prosince 2007, 18:07:44 »
ta hláška "Could not load mozzila" znamená že nemáš nainstalované Wine Gecko. Wine by se na něj mělo automaticky dotázat.. nainstaluj jej a bude vše v pořádku.

Desolator

• Návštěvník
    • www.svkaterina.net
Re: nastaveni wine:fonty
« Odpověď #12 kdy: 27 Ledna 2008, 23:12:04 »
Podle jednoho návodu jsem použil příkaz grep moje wine při spouštění programu BYKI volá po fontech. Už na to nemám energii, zkoušel jsem je nainstalovat i nakopírovat,nainstalovat Gecko ??? , winetricks ???, ale nic nefunguje. Program naběhne, ale fonty se nezobrazí. Prozatím jem rezignoval a nainstaloval virtuální Windows. Děkuju za ochotu poradit.
« Poslední změna: 27 Ledna 2008, 23:46:01 od Desolator »

menganito

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 28 Ledna 2008, 08:32:18 »
Skús nainštalovať msttcorefonts , prípadne do /home/tvoje_meno/.wine/drive_c/windows/fonts/ nakopíruj nejaké fonty (súboy s kocnovkou .ttf ).
« Poslední změna: 28 Ledna 2008, 08:34:23 od menganito »

Desolator

• Návštěvník
    • www.svkaterina.net
« Odpověď #14 kdy: 03 Února 2008, 13:51:11 »
mám nainstalováno,už jsem i nakopíroval cca 200 fontů z WinXP, ale jako by se k tomu ten můj program nemohl dostat, či co.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.