Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaky je nejlepsi IM?  (Přečteno 8523 krát)

mantequia

• Návštěvník
Jaky je nejlepsi IM?
« kdy: 01 Prosince 2007, 23:23:47 »
jakej IM ( Instant Messegner ) byste doporucili ? na windowsu sem pouzival QIP tady na ubuntu pouzivam Pidgin  neboli GAIM ... zkousel sem SIM ale ten je jaksi pomalesi i kdyz ma obsahle nastaveni coz mam rad ... kterej pouzivate Vy? aby byla moznost pouzit ICQ protokol a Jabber
« Poslední změna: 11 Prosince 2007, 18:16:52 od Anna Taliánová »

_Filip_

• Návštěvník
Re: nejlepsi IM?
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2007, 23:27:31 »
Já používám kopete. Přehrává všechny klienty, tudíž i jabber. Jediná nevýhoda je, že přes něj nejdou posílat soubory. Teda mě se to ještě nepodařilo. To se dá řešit naštěstí jinými způsoby.

existpierre

• Host
« Odpověď #2 kdy: 01 Prosince 2007, 23:37:33 »
No je dost tazke presedlat z QIP na hocico ine, lebo linuxacky klienti nemaju take fcie ako buddy etc.. No ale ja som si po case zvykol na Pidgina. Kopete je tiez fajn ale je to KDE aplikacia a nechodi mi tak sviezo ako by mala.

mantequia

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosince 2007, 23:46:02 »
No je dost tazke presedlat z QIP na hocico ine, lebo linuxacky klienti nemaju take fcie ako buddy etc.. No ale ja som si po case zvykol na Pidgina. Kopete je tiez fajn ale je to KDE aplikacia a nechodi mi tak sviezo ako by mala.
No pravje potrebuju neco jako je QiP jednoduchost pritom hodne veci nastavitelnych napr. viditelnost ta mi chybi ani ne tolik jako buddy iconky a vsechny tydlety vecicky ale pidgin je podle me dost osizenej o nastaveni docela chudy jinak v jednoduchosti je krasa ale ne pouzitelnost
« Poslední změna: 10 Prosince 2007, 13:14:02 od Anna Taliánová »

existpierre

• Host
« Odpověď #4 kdy: 02 Prosince 2007, 00:06:40 »
v linuxe nie su buddy, ani rozsirene stavy, ...to je vec Xtraz ...ale malo by to uz byt v novom kopete 4 ..

Ja som sa s tym uz davno zmieril, nejak mi uz staci online, away a N/A :)

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 02 Prosince 2007, 09:09:00 »
Xtraz a s nim spojene ficurky pod Linuxem? O tom dost silne pochybuju, ze by se vyvojari zabyvali zrovna timto rozsirenim. ;)

Aneb, jak kdysi kdosi neslavny pronesl:
ICQ pod linuxem? To je něco podobného jako pšeničná mouka ve slivovici!

Jinak sam pouzivam Kopete, ale v Gnome to asi nebude nejlepsi reseni. 8)

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
« Odpověď #6 kdy: 02 Prosince 2007, 09:56:14 »
Pidgin ma taky docela dost nastaveni, po aktivovani pluginu, kteri se o to staraji.....
I <3 TRANCE mjuzik

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
« Odpověď #7 kdy: 02 Prosince 2007, 10:32:22 »
Zdravím,

opouštím PSI, na JABBER nejde ICQ transport, což je jak koukám všeobecný probém

přešel někdo ze PSI na něco jiného, podobného, já testuji JABBIN, SIM-IM, Pidgin, Kopete - ale nějak to není ono

předem dík
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

existpierre

• Host
« Odpověď #8 kdy: 02 Prosince 2007, 10:41:34 »
Mna dost hneva ze by som chcel prejst na jabber, ale je to dost narocne, pretoze si to vacsina nechce dat.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 02 Prosince 2007, 12:22:02 »
Používám Kopete ale na Gnome je myslím víc než vyhovující Pidgin nebo Gajim (jabber only), zvlášt u toho Pidginu si doporučuju trošku pohrát s nastavením a pluginy a měli byste mít stejně funkční a hezkej IM klient jako byla třeba moje milovaná Miranda :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

existpierre

• Host
« Odpověď #10 kdy: 02 Prosince 2007, 12:40:51 »
Používám Kopete ale na Gnome je myslím víc než vyhovující Pidgin nebo Gajim (jabber only), zvlášt u toho Pidginu si doporučuju trošku pohrát s nastavením a pluginy a měli byste mít stejně funkční a hezkej IM klient jako byla třeba moje milovaná Miranda :).

"stejně funkční" ? chces povedat ze mas aj buddy a statusy?

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 02 Prosince 2007, 13:40:16 »
Statusma myslíš takový ty veselý ikonky s pivkem nebo zeleným listem :D? To mi ani nechybí :). A buddy myslíš co? To že je to anglicky kamarád a že existuje něco jako buddy list vim :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

existpierre

• Host
« Odpověď #12 kdy: 02 Prosince 2007, 14:33:07 »
Statusma myslíš takový ty veselý ikonky s pivkem nebo zeleným listem :D? To mi ani nechybí :). A buddy myslíš co? To že je to anglicky kamarád a že existuje něco jako buddy list vim :).

ne ne :D buddy som myslel ako tie vesele ikony ... no tak to potom nemas rovnako funkcne ako miranda  ::)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 02 Prosince 2007, 14:44:39 »
Veselé ikonky? Stále nechápu ale tušim že mi nechybí :). Spíše mně na kopete maličko štve nezměnitelný vzhled seznamu kontaktů ale zase Kopete je celkově jednodušší a nastavení zabere podstatně míň času a energie :). Navíc Miranda neumí co vím napřílad automatické nahrazování a zvýrazňování :).

existpierre

• Host
« Odpověď #14 kdy: 02 Prosince 2007, 14:46:46 »
Veselé ikonky? Stále nechápu ale tušim že mi nechybí :). Spíše mně na kopete maličko štve nezměnitelný vzhled seznamu kontaktů ale zase Kopete je celkově jednodušší a nastavení zabere podstatně míň času a energie :). Navíc Miranda neumí co vím napřílad automatické nahrazování a zvýrazňování :).

Ty si ich tak nazval :D,.. music,beer,angry... + popis statusu ku kazdemu

Lucasco

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 02 Prosince 2007, 14:54:30 »
tiez som pouzival QIP ale po dlhsom skusany.. som prisiel na to ze SIM je najlepsi.. celkom sa mu podoba je tam akutalna historia.. ale strasne ma hneva ze sa nedaju posielat subory..

Ako ste to riesili.. okrem E-mailu.
Vacsina ludi co poznam ma windows

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 02 Prosince 2007, 15:11:13 »

Ty si ich tak nazval :D,.. music,beer,angry... + popis statusu ku kazdemu

Aha takže nakonec to jsou jenom ty veselý ikonky :) (popis statusu jde snad už uplně všude) a ty se navic zobrazují na každém klientovi úplně jinak :(.

maer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 02 Prosince 2007, 15:18:23 »
Co jsem tak vypozoroval tak dobrou aleternativou je SIM ale zase me se stalo ze mi SIM smazal vsechny kontaky na ICQ servru... ale hodne pripomina qip nebo mirandu da se do nej pridavat spousta pluginu ;-)
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #18 kdy: 02 Prosince 2007, 15:58:43 »
pouzival jsem gaim, ale od dob co mam KDE jedu s kopete .. neni to zly

qUAKER

• Host
« Odpověď #19 kdy: 02 Prosince 2007, 16:01:00 »
pouzivam pidgina.. vyhovuje mi..stejne nemam IM na nic jinyho nez na zpravy a obcas nejaky ten soubor

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 02 Prosince 2007, 16:27:55 »
Jo ještě se tak hloupě zeptám. Nemáte někdo přehled jak jsou na tom různý mesengery s posíláním souborů (přes ICQ) ? Přes kopete to nejde víceméně nikdy :(
« Poslední změna: 10 Prosince 2007, 13:16:38 od Anna Taliánová »

Pavel Půlpán

« Odpověď #21 kdy: 02 Prosince 2007, 16:35:36 »
Kopete implementaci filetransferu po ICQ nema. Na rozdil od Pidginu ale zase zvlada filetransfer po XMPP. Ostatni nevim, nepouzival jsem.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 02 Prosince 2007, 16:58:39 »
A ten pidgin pošle a přijme soubor vždycky nebo jednou za čas jako Miranda :) ?

Pavel Půlpán

« Odpověď #23 kdy: 02 Prosince 2007, 17:20:29 »
Ja sem s nim ani moc problemu nemel... vetsinou zalezelo spis na klientovi, co mele druha strana. 8)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 02 Prosince 2007, 17:26:15 »
Tak to většinou bývá :). A s oficiálním klientem na druhé straně to chodívalo jak :) ?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.