Díky všem za radu. To, co mi radil martasek jsem vše vyzkoušel, čistit disky budu, ale na tohle to nemá vliv. Nicméně, díky, nejsem tedy až taková lama, jak jsem si myslel :-), v podstatě jsem šel správnou cestou, která nemá potřebný cíl. Co mě ale překvapilo, tak, že i ty WXP ho našly i jako disk, kdyby se tohle nestalo, tak jsem to moc neřešil, protože bych věděl, že potřebuji ovladače nebo něco jiného. Tu stránku, co mi radil menganito jsem také vygoogloval, ale jak správně píšeš, je na ní návod pro Win, o linuxu je tam jen zmínka, že o jde a následuje odkaz na holandsky psané stránky. Celkem mě o mrzí, ale asi není jiné cesty než přes ten Amarok a holandský, případně francouzský návod - ten jsem našel také. Kdybyste někdo našli něco anglicky, česky, slovensky, případně rusky, šoupněte sem prosím odkaz. Jinak Vám chlapi oběma děkuji za snahu. Asi mylně jsem se domníval, že by šlo mountnout i nějaké zařízení /dev/usbhxyz... jako které se asi ten přehrávač připojuje a že mi řeknete, jak je v té změti zařízení v /dev po připojení najdu. Přehrávač je sympatický tím, že podporuje *.ogg a já se ho chystám dát ženě k vánocům, nerad bych jí dal jako poddárek instalaci Wvista.. Všechny MS produkty jsem z domu vykopal v červnu a už mi nesmí přes práh. Cesta existuje, takže teď jen nějak zlomit ten jazyk.