Zdravím
v současné době vzniká velké množství *buntu derivátů, které si berou z Ubuntu zaklád a nějakým způsobem ho vylepšují. Plusem pro Ubuntu by IMHO měla být zpětná inspirace těmito syny Ubuntu

. Já kupříkladu tento příspěvek píšu z Linux Mintu a kromě přítomnosti kodeků,flashe a funkčního compiz fusionu mně příjemně potěšilo několik věcí:
1)
Balíček ndiswrapper a ndisgtkNdiswrapper načítá windows ovladače pro wifi na ubuntu a ndisgtk je grafická nástavba toho (pro ty co neradi konzoli). Těch pár kb je drobnost a díky těmto dvoum balíčkům bylo LM první LiveCD jež jsem mohl smysuplně používat na notebooku
2)
AmarokNechápu proč je v Ubuntu defaultně nějaký Rhytmbox, když stejně většina uživatelů sáhne prakticky ihned po znatelně lepším Amaroku?
3)
Podpora hardwaru?Přátelé, nevím čím to je, ale narozdíl od openSuse i Ubuntu 7.10 v LinuxMintu mi OKAMŽITĚ fungovaly bedničky na notebooku (na openSuse to nešlo vůbec a v ubuntu až po dlouhém hledání) a také se mi jako na jediné distribuce bez problémů rozjelo akcelerované prostředí (Compiz Fusion). Možná jsem ale jenom ojedinělý případ

.