Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux Mint inspired  (Přečteno 17667 krát)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Linux Mint inspired
« kdy: 21 Prosince 2007, 18:47:52 »
Zdravím
v současné době vzniká velké množství *buntu derivátů, které si berou z Ubuntu zaklád a nějakým způsobem ho vylepšují. Plusem pro Ubuntu by IMHO měla být zpětná inspirace těmito syny Ubuntu :). Já kupříkladu tento příspěvek píšu z Linux Mintu a kromě přítomnosti kodeků,flashe a funkčního compiz fusionu mně příjemně potěšilo několik věcí:
1)Balíček ndiswrapper a ndisgtk
Ndiswrapper načítá windows ovladače pro wifi na ubuntu a ndisgtk je grafická nástavba toho (pro ty co neradi konzoli). Těch pár kb je drobnost a díky těmto dvoum balíčkům bylo LM první LiveCD jež jsem mohl smysuplně používat na notebooku
2)Amarok
Nechápu proč je v Ubuntu defaultně nějaký Rhytmbox, když stejně většina uživatelů sáhne prakticky ihned po znatelně lepším Amaroku?
3)Podpora hardwaru?
Přátelé, nevím čím to je, ale narozdíl od openSuse i Ubuntu 7.10 v LinuxMintu mi OKAMŽITĚ fungovaly bedničky na notebooku (na openSuse to nešlo vůbec a v ubuntu až po dlouhém hledání) a také se mi jako na jediné distribuce bez problémů rozjelo akcelerované prostředí (Compiz Fusion). Možná jsem ale jenom ojedinělý případ :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Re: Linux Mint inspired
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2007, 23:08:01 »
Také jsem pro to, aby Gnomisté prohlédli, že Amarok je neporovnatelně lepší. A vůbec by bylo super, kdyby se Ubuntu přeorientoval na KDE, to se ale asi nestane. Když jsem se s pár lidma bavil o linuxu, tak častá reakce je "Gnome totálně zapsalo, na KDE nemá". Nekamenujte mě, ale KDE aplikace jsou téměř vždy lepší.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

qUAKER

• Host
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2007, 23:24:22 »
můj otec byl dlouho na Windows - win přestal fungovat,tak si řekl že zkusí linux. Nainstaloval jsem Ubunta 7.10 s Gnome - nelíbilo, že prý je to hrozně amatérský..
nainstaloval jsem KDE - mnohem lepší,už kvuli programům a rozhraní. Gnome commander zdaleka nemá na Krusadera. Totem nemá na Kaffeine. Deluge nemá na KTorrent,K3B je mnohem lepší než Gnomebaker..
« Poslední změna: 21 Prosince 2007, 23:26:04 od qUAKER »

Luban

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosince 2007, 00:30:10 »
No občas se tady vzpomene, že Kubuntu není taky vyladěné jako Ubuntu.
Osobně mám ubuntu (zatím :) ) a některé programy z KDE (Digikam).

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosince 2007, 00:51:51 »
No občas se tady vzpomene, že Kubuntu není taky vyladěné jako Ubuntu.
Není, to právě zmiňuji, že je třeba, aby se Canonical přeorientoval :)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Luban

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Prosince 2007, 08:21:15 »
Uff, tak to o vánocích vyzkouším :).

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 22 Prosince 2007, 17:49:06 »
No když už jsem způsobil takovou lavinu KDE nadšenců, tak zmíním že teď na Linux Mintu používám GNOME a vyhovuje mi :). Zdá se mi víc sladěné a komplexní než KDE :), ale používám Amarok a Operu, místo Rhymtboxu a Firefoxu :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #7 kdy: 22 Prosince 2007, 19:56:30 »
V porovnání s Kubuntu je dost věcí více sladěných ... Taky jsem Mint zkusil, ale Gnome se nezapře a zase jsem utekl.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 22 Prosince 2007, 20:02:27 »
Je to o zvyku a mně začíná GNOME připadat svižnější,elegantnější,stabilnější a kompaktnější.

qUAKER

• Host
« Odpověď #9 kdy: 22 Prosince 2007, 20:11:16 »
já musel přejít z KDE bohužel dnes, protože když na KDE spustím firefox a vypnu jej, proces zůstane a já jej musím killnout než znovu zapnu firefox :( a konqueror používat nebudu..

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 23 Prosince 2007, 12:03:27 »
A třeba jsem cvok, ale já celkem rád používám Rhytmbox a dokonce i totem. V totemu vždycky všechno přehraju (z toho co doma mám) a Amaok já nevyužiju, já mám knihovnu, dám play a schovám ho do tray. Celej den o něm nevim. A na ovládání mám MusicAplet, tj 3 tlačíta v panelu :) (furt to nemění nic na tom že Amarok je fakt lepší)
PS - používal jsem Exaile! , ale nevim proč, hrál mi děsně potichu a nepřišel jsem na to co s tím :-/
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #11 kdy: 24 Prosince 2007, 16:12:32 »
Nejsi cvok, proč? Každý používá to, co mu vyhovuje a stačí mu to. btw: Amarok 2 (v KDE 4) bude propojen na www.jamendo.com - kliknete si na interpreta - album a dá se to stahovat přes KTorrent. Docela promakaný.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 24 Prosince 2007, 16:22:39 »
tak to aby jamendo zrychlilo servery, protože co jsem na něj párkrát zašel já, tak z 50% vždycky spadlo :D
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Luban

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 24 Prosince 2007, 16:41:35 »
Uff, tak to o vánocích vyzkouším :).

No asi se k přechodu zatím neodhodlám. Jsem zvyklý na Gnome :).
Z KDE používám jen Digikam, který v Gnome na něj bohužel nic nemá a asi dlouho mít nebude.
Dále pak K3B, o kterém pro mě platí výše uvedené rovněž.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 24 Prosince 2007, 18:26:05 »
Mně zase štve že jsem na GNOME přešel necelý měsíc před vydaním KDE 4, na které se tak dlouho těším :D.

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #15 kdy: 24 Prosince 2007, 21:13:26 »
Mně zase štve že jsem na GNOME přešel necelý měsíc před vydaním KDE 4, na které se tak dlouho těším :D.
Já se na KDE 4 také těším, ale asi ho nenahodím jako pracovní prostředí, protože moc nevěřím, že to bude dost stabilní. Vyčkám tak na 4.1 :) Jinak nedávno jsem si parádně podělal Kubuntu, když jsem nainstaloval ubuntu-desktop a pak se toho chtěl zbavit. Napadlo mě použít "apt-get remove gnome*" - no sice to odstranilo všechno z ubuntu-desktop, ale nejdou mi pouštět videa, jsem to šikula :)

qUAKER

• Host
« Odpověď #16 kdy: 24 Prosince 2007, 21:47:23 »
já kde4 zkoušel už teď a zdá se mi stabilní.. stejně jak se mi zdá stabilní firefox 3..
jinak myslím,že odstraněním gnome všeho jsi dal pryč i nějaké kodeky, tak se zkus pohrabat v gnome** balíčcích a doinstalovat to, o čem si myslíš že je kodek ;)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 24 Prosince 2007, 22:06:38 »
já kde4 zkoušel už teď a zdá se mi stabilní.. stejně jak se mi zdá stabilní firefox 3..
jinak myslím,že odstraněním gnome všeho jsi dal pryč i nějaké kodeky, tak se zkus pohrabat v gnome** balíčcích a doinstalovat to, o čem si myslíš že je kodek ;)

Já jsem teda zkoušel KDE 4 RC a moc stabilní mi nepřišlo :), asi taky počkám tak do tý verze 4.1, kdy už by to mohlo bejt použitelný

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #18 kdy: 25 Prosince 2007, 01:27:09 »
Odstranil jsem libxine1 - to vyhodilo několik KDE aplikací a při opětovné instalaci - a doinstalaci Amaroku, digiKamu, kdedesktop, kdm ... a pár dalších to už běhá jak má :)
« Poslední změna: 25 Prosince 2007, 01:58:41 od Jiří :Kačer: Voseček »

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 02 Ledna 2008, 17:32:44 »
Me teda LinuxMint na notasu zamrzl pri najizdeni pracovni plochy. Na desktopu sem jej rozjel a docela dobry, az na to, ze nema na liste plugin na prepinani ploch (takze zacatecnik ani nevi, ze ma nejakou moznost prepinat plochy).
Tak touto vlastnosti bych se rozhodne neinspiroval...
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

Chrizo

• Aktivní člen
  • *
    • Nepsavec
« Odpověď #20 kdy: 02 Ledna 2008, 17:37:52 »
chtělo by to určitě vyměnit Rhythmbox za Amarok a přidat kolourpaint aby tam lidi měli něco jednoduchého na kreslení.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 02 Ledna 2008, 17:44:06 »
Me teda LinuxMint na notasu zamrzl pri najizdeni pracovni plochy. Na desktopu sem jej rozjel a docela dobry, az na to, ze nema na liste plugin na prepinani ploch (takze zacatecnik ani nevi, ze ma nejakou moznost prepinat plochy).
Tak touto vlastnosti bych se rozhodne neinspiroval...

S tim přepínaním ploch je to úmysl. Drtivou většinu začátečníků ty plochy právě dost matou, a pro pokročilého uživatele není problém si to přidat.

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 04 Ledna 2008, 11:19:13 »
S tim přepínaním ploch je to úmysl. Drtivou většinu začátečníků ty plochy právě dost matou, a pro pokročilého uživatele není problém si to přidat.
Tak bych tam dal nejakeho  pruvodce typu Vite, ze... co by otravoval poprve a naposledy. Prece jenom ty plochy je jeden z hlavnich duvodu, proc pouzivam Ubuntu - proste je prace na PC ohodne prehlednejsi s tema plochama, tak se mi zda zbytecne utajovat to ostatnim zacatecnikum. Mandriva podobneho pruvodce mivala.
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 04 Ledna 2008, 11:50:12 »
chtělo by to určitě vyměnit Rhythmbox za Amarok a přidat kolourpaint aby tam lidi měli něco jednoduchého na kreslení.

jj, souhlas Kolourpaint by mel byt i v obycejnem Ubuntu (snad me nikdo neukamenuje, a Kde ma dost aplikaci lepe vyreseno nez Gnome, ale Gnome mam radsi - je jednoduche)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 04 Ledna 2008, 18:58:18 »
Tak bych tam dal nejakeho  pruvodce typu Vite, ze... co by otravoval poprve a naposledy. Prece jenom ty plochy je jeden z hlavnich duvodu, proc pouzivam Ubuntu - proste je prace na PC ohodne prehlednejsi s tema plochama, tak se mi zda zbytecne utajovat to ostatnim zacatecnikum. Mandriva podobneho pruvodce mivala.

S tím průvodcem by to bylo uplně ideální, to bezesporu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.