Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE4  (Přečteno 55361 krát)

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #125 kdy: 26 Dubna 2008, 00:01:12 »
Pořád stejně... akorát mi to přijde míň stabilnější než GG na KDE4. Docela jsem si s tim musel pohrát... než se to dalo používat. Ale používám to stabilně a žádnej závažnej problém nemám... jestli ti nevadí si to chvilku ladit tak doporučuji...

cinan

Re: KDE4
« Odpověď #126 kdy: 26 Dubna 2008, 11:22:05 »
Mne stale najviac vadi na KDE4 "kicker". Neda sa s nim takmer nic robit, a vyzera uhladne len ak je v povodnej velkosti na spodnej strane obrazovky. Asi budem musiet pockat na kde4.1, vraj to uz bude tak pouzitelne ako kde3.5
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #127 kdy: 26 Dubna 2008, 12:37:28 »
No zatim s ním jde jenom hýbat a měnit velikost. Nejdou přemísťovat applety (tedy když jsem to naposledy zkoušel tak to nešlo, ale mě to takhle stejně vyhovuje...) Rozhodně třeba ještě nejde měnit barva...

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #128 kdy: 07 Května 2008, 18:10:07 »
Včera/dnes vyšlo KDE 4.0.4. Také vyšlo KDE4.1 Alpha, ale to už je dýl. Jenže jelikož tady chybí info tak to radši píšu :).

eStar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 455
    • Zobrazit profil
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Re: KDE4
« Odpověď #129 kdy: 09 Května 2008, 08:39:00 »
Včera/dnes vyšlo KDE 4.0.4. Také vyšlo KDE4.1 Alpha, ale to už je dýl. Jenže jelikož tady chybí info tak to radši píšu :).
Tak sem nainstaloval KDE4 a mám pár dotazů. Lze nějak přidat další panel? A ještě jedna věc kopete se mi nechce zobrazovat s systray, de s tím něco udělat?

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #130 kdy: 09 Května 2008, 10:03:44 »
Panel přidat buď nejde nebo já aspoň nevím jak. Co se týče kopete, tak jsou dvě. "kopete" a "kopete-kde4". To druhé je to nové a to se mi v tray zobrazovalo korektně... které používáš ty?

eStar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 455
    • Zobrazit profil
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Re: KDE4
« Odpověď #131 kdy: 09 Května 2008, 11:47:17 »
Panel přidat buď nejde nebo já aspoň nevím jak. Co se týče kopete, tak jsou dvě. "kopete" a "kopete-kde4". To druhé je to nové a to se mi v tray zobrazovalo korektně... které používáš ty?
Zkoušel sem obě, nešlo to, vyřešil sem to tak že sem odebral systémovou část panelu, pak ji znovu vytvořil někde na ploše (kopete se na něm už zobrazilo i to staré) a dal to do panelu zpátky. Rychlost je slušná, ale ta nemožnost přidávání panelů me štve, sem zvyklej na obdobu panelů jak je to v gnome, čili dva malé panely.

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #132 kdy: 09 Května 2008, 12:14:35 »
Doufám že v KDE4.1 to už bude integrované, ale co jsem koukal tak největší práce se odvedla na PIM balíku, tak nevím... ale zase se docela aktualizuje i KDE4... takže třeba to přijde v nějaké další aktualizaci.. každopádně dokud nebude KDE4 plně konfigurovatelné tak uživatelé masivně přecházet nebudou. Jo a doporučuji balíček plasma-extragear, nebo tak nějak se jmenuje. Obsahuje docela hodně plasmoidů a dost jich je i užitečných ;).

eStar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 455
    • Zobrazit profil
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Re: KDE4
« Odpověď #133 kdy: 09 Května 2008, 12:24:05 »
Doufám že v KDE4.1 to už bude integrované, ale co jsem koukal tak největší práce se odvedla na PIM balíku, tak nevím... ale zase se docela aktualizuje i KDE4... takže třeba to přijde v nějaké další aktualizaci.. každopádně dokud nebude KDE4 plně konfigurovatelné tak uživatelé masivně přecházet nebudou. Jo a doporučuji balíček plasma-extragear, nebo tak nějak se jmenuje. Obsahuje docela hodně plasmoidů a dost jich je i užitečných ;).
Dík za tip, vyzkoušim. Moc toho po graf. prostředí nevyžaduju ale nějaký základní pohodlí přece jen jo, no co nechám to nainstalovaný a občas kouknu jak se to vyvijí. ;)

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #134 kdy: 09 Května 2008, 12:37:06 »
Jo vidiš, nevíte někdo v jakym stavu je novej Amarok? Koukal jsem na něj před měsícem a teda byla to bída :'(

Enigma

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 137
    • Zobrazit profil
Re: KDE4
« Odpověď #135 kdy: 09 Května 2008, 13:34:47 »
Mám dojem, že někdy po upgradu KDE 4.03 na 4.04 se mi nějak přestal korektně spouštět šetřič obrazovky. Je nějaký recept jak tohle napravit? Chápu, že KDE4 je nové, takže dětské nemoci určitě mít bude.

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #136 kdy: 09 Května 2008, 14:03:31 »
bohužel šetřič obrazovky nepoužívám... Mám notebook a když už tak radši obrazovku nechám zhasnout a to mi normálně funguje přes kpowersave... Přeci jen spořič "ohňostroj" byl nejrychlejší způsob jak vybít baterku...

sebek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
Re: KDE4
« Odpověď #137 kdy: 09 Května 2008, 14:40:34 »
Teď budu přecházet z winů a volím mezi KDE3 a 4. Takže KDE4 ještě není hotové, chápu to dobře? Takže pro nováčka asi KDE3?

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #138 kdy: 09 Května 2008, 14:42:43 »
Pro začátečníka určitě KDE3. KDE4 se musí trochu konfigurovat, a je ještě trochu nestabilní.

Michal Breškovec

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1185
  • skill :: aggressive-llama
    • Zobrazit profil
    • MojeID
Re: KDE4
« Odpověď #139 kdy: 09 Května 2008, 21:25:50 »
Doufám že v KDE4.1 to už bude integrované, ale co jsem koukal tak největší práce se odvedla na PIM balíku, tak nevím... ale zase se docela aktualizuje i KDE4... takže třeba to přijde v nějaké další aktualizaci.. každopádně dokud nebude KDE4 plně konfigurovatelné tak uživatelé masivně přecházet nebudou. Jo a doporučuji balíček plasma-extragear, nebo tak nějak se jmenuje. Obsahuje docela hodně plasmoidů a dost jich je i užitečných ;).

Kde ten balík plasma-extragear jde sehnat?
Kubuntu forever :-)

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #140 kdy: 09 Května 2008, 23:52:57 »
sry, napsal jsem název z hlavy a nebylo to správně. Je normálně v repu:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install extragear-plasma

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #141 kdy: 12 Května 2008, 08:08:21 »
Používátě někdo kate z KDE4?

Našel jsem tam bug. Nejdou otevřít soubory v kódování cp-1250. Respektive nejdou otevřít s tímhle kódováním. Je tam stále UTF8.

Nevítě popř. kam se hlásí bugy z KDE4?

//EDIT:
http://bugs.kde.org/
« Poslední změna: 12 Května 2008, 08:13:48 od honorguard »

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #142 kdy: 30 Května 2008, 12:09:17 »
Tak jsem zkoušel Open Suse na KDE four live kde je KDE 4.1 beta 1. Musím vývojáře pochválit. Přibylo do KDE plno věcí, ať už praktických či "nepotřebných". Jediné co mě na KDE four live zarazilo že tam nebyl Nepomuk, kvůli kterému jsem si to stahoval. Jinak přibylo mnoho plasmoidů, dolní panel je opět o něco modifikovatelnější (lze například měnit jeho velikost)... Zapracovalo se taky na kruneru, který má nový vzhled. Jinak mi tenhle okenní manažer přijde stále stejný, takže pokud se vývojáři půl roku neflákali, tak změny jsou opravy chyb atp., tudíž na první pohled neviditelné... dodat lze snad jen

_-ENJOY-_

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #143 kdy: 08 Června 2008, 11:49:54 »
Do repozitářů bylo umístěno KDE 4.0.5 které mimo jiné obsahuje opravu špatně vykreslené tapety v KDM4... :)

Michal Breškovec

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1185
  • skill :: aggressive-llama
    • Zobrazit profil
    • MojeID
Re: KDE4
« Odpověď #144 kdy: 10 Června 2008, 18:44:03 »
Do repozitářů bylo umístěno KDE 4.0.5 které mimo jiné obsahuje opravu špatně vykreslené tapety v KDM4... :)
Upgradoval jsem a narazil na problém se systrayem, kde se špatně překreslují ikony. Taky se objevil zajímavý problém s Psi, kdy mám místo okna s roosterem jen stín. Máte někdo podobnou zkušenost?
Kubuntu forever :-)

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #145 kdy: 10 Června 2008, 23:59:57 »
Co se týče PSI, tak mě funguje bezvadně, ale pro změnu mi říká něco o nějakém protokolu či co (neřešil jsem).
Ikony v systray... s tím má problémy v KDE4 snad každý... mě blbne zejména Opera, schránka a Superkaramba... ale blbne mi to už od začátku ;)

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: KDE4
« Odpověď #146 kdy: 19 Června 2008, 10:25:08 »
No, tak jsem se nudil a řekl jsem si, že zkusím to "nové KDE4". Instalace OK, vše na první pohled taky. A pak to přišlo.
1) Nejdříve mne zarazilo, že plasmoidy nejdou na panelu nijak organizovat (jdou pouze přidat nebo odebrat, ne však posouvat). Ale to je jenom kosmetický detail, řekl bych, že v budoucnu to fungovat bude.
2) Omylem jsem v instalátoru zapnul kdm místo gdm. Říkám si, nebudu to řešit, mělo by to být jedno. Ale není. Kupodivu tento detail "odstranil" v gnome možnosti vypnout a restartovat, při použití Odhlásit vytuhly Xka. Naštěstí přehození zpět na gdm vše vyřešilo a Gdome i KDE se vypínají/restartují korektně.
3) Blbne kdesu. Chtěl jsem upravit konfigurák a tak jsem do terminálu napsal
Kód: [Vybrat]
kdesu kate názeva ono mi to vyplivlo, že kate nelze nalézt. Přitom
Kód: [Vybrat]
kate názevdotyčný soubor v pohodě otevře. Je zajímavé, že
Kód: [Vybrat]
kdesu gedit názevfunguje bez problémů.
4) KDE4 mi nějak rozhodilo mplayer. Ten chodil perfektně, než jsem ho 1x spustil (z příkazové řádky) pod KDE4. Od té doby v gnome mplayer z příkazové řádky startuje cca 5s, a s gui cca 10s. V KDE4 startuje normálně svižně. Nepomáhá nic - smazání či editace konfiguráků, přeinstalace. Než jsem šel dneska do roboty, všiml jsem si pouze toho, že v terminálu pod gnome vypisuje hlášku typu "nemůžu najít xserver okno".

Vše bych překousl, jenom ten rozhašený mplayer mne opravdu štve. A co mi na KDE4 nejvíce chybý? Možná přídavek "alpha" nebo s přihmouřením obou očí "beta".

EDIT: Tak to s tím mplayerem je starý známý bug, kdy se mplayer pokouší vypnout screensaver. Akorát nechápu, proč se tato chyba neprojevovala, dokud jsem mplayer nespustil pod KDE4.
« Poslední změna: 19 Června 2008, 16:19:01 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

PELKO

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 410
    • Zobrazit profil
Re: KDE4
« Odpověď #147 kdy: 30 Října 2008, 17:24:05 »
Keďže je vonku 8.10, chcel by som sa spýtať niečo o KDE4.
Už dávnejšie som ho chcel skúsiť, ale ludia mi povedali že nech tak urobímaž príchodom 8.10 kde už bude KDE4 vychytané. Moja otázka teda znie. Ako je natom terajšie 8.10 s kde4? je to použiteľné? doterz som žiadne kde nepoužíval, ale rád skúšam...:)

Enigma

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 137
    • Zobrazit profil
Re: KDE4
« Odpověď #148 kdy: 30 Října 2008, 18:27:32 »
Eugenio: Zkus místo kdesu použít kdesudo.

honorguard

  • Host
Re: KDE4
« Odpověď #149 kdy: 30 Října 2008, 19:29:34 »
Celkem použitelné KDE je i v HH, ale na můj vkus tam nefunguje moc věcí. KDE4 v Archlinuxu je naprosto funkční takže předpokládám že v II by to mělo být taky dobré, pokud to nebude fungovat správně tak to neni chyba KDE, ale Ubuntu...

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.