Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: CONKY  (Přečteno 383886 krát)

wer

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #150 kdy: 24 Duben 2008, 13:12:34 »
2wer: máš chybu v překladu u fáze měsíce, zrovna ti to chci napsat v souvislosti z původním weather.pl a koukám, že tady to máš taky špatně

waning: ubývající (http://slovnik.seznam.cz/?q=waning&lang=en_cz&sug=1)

a samozřejmě tedy to waxing bude zákonitě dorůstající ;)

Díky, teď už by to mělo být správně ve starém i novém skriptu. (Tak to dopadá, když se někdo snaží napasovat jeden seznam na druhý aniž by si ověřil, že jsou položky ve stejném pořadí.  ;D)

urys

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #151 kdy: 24 Duben 2008, 13:29:22 »
a ještě vidím asi problém s tím, pokud se v TV programu objeví "&" ... například teď na Nově běží nějaký "přiblblý" seriál (je to můj osobní názor a případným příznivcům se omlouvám ;) ) ...

Lenssen & spol.

Kód: [Vybrat]
xmlParseEntityRef: no name
xmlParseEntityRef: no name at /usr/lib/perl5/XML/LibXML/SAX.pm line 64
 at /usr/share/perl5/XML/Simple.pm line 362

Perl neovládám, takže patch nepošlu ;) :D

No a to počasí mi nějak nejde, nevím, co dělám špatně, poprvé se to zobrazilo bez něj, jak si psal a při druhém spuštění se mi už vůbec žádný výstup z conky neobjeví ... prostě pusto a prázdno .... (večer s tím budu laborovat)

wer

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #152 kdy: 25 Duben 2008, 21:38:09 »
a ještě vidím asi problém s tím, pokud se v TV programu objeví "&" ... například teď na Nově běží nějaký "přiblblý" seriál (je to můj osobní názor a případným příznivcům se omlouvám ;) ) ...

Lenssen & spol.

Kód: [Vybrat]
xmlParseEntityRef: no name
xmlParseEntityRef: no name at /usr/lib/perl5/XML/LibXML/SAX.pm line 64
 at /usr/share/perl5/XML/Simple.pm line 362
Perl neovládám, takže patch nepošlu ;) :D

No já s perlem také jenom začínám.  ;D

Ale tohle není problém perlu, ale vadného zdroje dat (nezná někdo lepší?). Ve validním XML se "&" zapisuje jako "&". Nevalidní zdroj pak samozřejmě nezvládne ani knihovna XML Simple.

Tak jsem to přepsal jako přímé zpracování souboru - viz můj původní příspěvek.


Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #153 kdy: 28 Duben 2008, 10:18:34 »
Tak sem z toho volaky zmeteny, po prechodu na novy ubuntu se mi cele conky nejak rozhodilo, prestalo se zobrazovat pocasi a cely se mi to souplo pres sebe do horniho rohu (to uz sem vyresil). Jediny co mi porad nejede je to pocasi. Predelal sem ty zdroje pro pocasi a docilil sem toho, ze mi conky zacalo zobrazovat mesto ktere mam zadany, stav kdy to bylo naposledy aktualizovany a geografickou polohu, zaboha to nechce ukazat teplotu, nebo cokoli jineho. Mam takove podezreni, jako kdyby to chtelo pouzivat nejaky font co nemam, nebo se mi pri aktualizaci systemu ten puvodni font stratil. Nesetkal ste se stim uz taky nekdo?

wer

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #154 kdy: 28 Duben 2008, 14:48:39 »
Tak sem z toho volaky zmeteny, po prechodu na novy ubuntu se mi cele conky nejak rozhodilo, prestalo se zobrazovat pocasi a cely se mi to souplo pres sebe do horniho rohu (to uz sem vyresil). Jediny co mi porad nejede je to pocasi. Predelal sem ty zdroje pro pocasi a docilil sem toho, ze mi conky zacalo zobrazovat mesto ktere mam zadany, stav kdy to bylo naposledy aktualizovany a geografickou polohu, zaboha to nechce ukazat teplotu, nebo cokoli jineho. Mam takove podezreni, jako kdyby to chtelo pouzivat nejaky font co nemam, nebo se mi pri aktualizaci systemu ten puvodni font stratil. Nesetkal ste se stim uz taky nekdo?

Ale o tom zde už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!  ;D

Problém je popsán zde a řešení je zde.

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #155 kdy: 28 Duben 2008, 15:13:32 »
 :o Tak toho sem si v te zaplave informaci nejak nevsiml... Asi si budu muset koupit brejle. Takze jestli sem to dobre pochopil, tak cely problem je v hodnote text_buffer_size, jenze uz sem nevykoupal na kolik a kde tu hodnotu nastavit, protoze momentalne ji nikde nemam.

wer

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #156 kdy: 28 Duben 2008, 15:30:17 »
:o Tak toho sem si v te zaplave informaci nejak nevsiml... Asi si budu muset koupit brejle. Takze jestli sem to dobre pochopil, tak cely problem je v hodnote text_buffer_size, jenze uz sem nevykoupal na kolik a kde tu hodnotu nastavit, protoze momentalne ji nikde nemam.
Stačí někam před "TEXT" umístit řádek "text_buffer_size X", kde X je dostatečně velké číslo. Jak velké jde prostě vyzkoušet metodou "pokus–omyl", nebo se stačí podívat na velikost souborů, které se zobrazují. Já vystačím s 1280.

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #157 kdy: 28 Duben 2008, 16:13:32 »
Tak uz to jede jak ma, jen sem si musel malinko pozmenit hodnotu voffset u toho napisu Predpoved, protoze mi to prekryvalo mesicni faze. Co je ale docela sranda, tak sem prisel na dalsi chybu. Nevim proc, ale u wifi site mi to prestalo ukazovat nazev a silu signalu a misto toho to ted ukazuje tu promennou. Koukal sem schvalne jeste i homepage conky, a ta promenna zustala stejna. Asi tomu uz nejak hrabe (a nebo hrabe me a nevim o tom).

Kód: [Vybrat]
${color ffffff}WI-FI ${hr 1}$color
ESSID: ${wireless_essid eth1}
${color ffffff}IP addres: ${addr eth1}${alignr}Sila signalu: ${wireless_link_qual_perc eth1}

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #158 kdy: 29 Duben 2008, 01:52:10 »
Tak uz to jede jak ma, jen sem si musel malinko pozmenit hodnotu voffset u toho napisu Predpoved, protoze mi to prekryvalo mesicni faze. Co je ale docela sranda, tak sem prisel na dalsi chybu. Nevim proc, ale u wifi site mi to prestalo ukazovat nazev a silu signalu a misto toho to ted ukazuje tu promennou. Koukal sem schvalne jeste i homepage conky, a ta promenna zustala stejna. Asi tomu uz nejak hrabe (a nebo hrabe me a nevim o tom).

Kód: [Vybrat]
${color ffffff}WI-FI ${hr 1}$color
ESSID: ${wireless_essid eth1}
${color ffffff}IP addres: ${addr eth1}${alignr}Sila signalu: ${wireless_link_qual_perc eth1}
Diky za tip, ten ESSID a sila signalu je super, me to funguje. Mozna budes muset zmenit eth1 na wlan0. Vzdycky jsem mel eth1, ale v Hardym mam wlan0, tak jsem si to musel samozrejme zmenit, aby mi to fungovalo..

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #159 kdy: 29 Duben 2008, 09:55:42 »
Tak uz to jede jak ma, jen sem si musel malinko pozmenit hodnotu voffset u toho napisu Predpoved, protoze mi to prekryvalo mesicni faze. Co je ale docela sranda, tak sem prisel na dalsi chybu. Nevim proc, ale u wifi site mi to prestalo ukazovat nazev a silu signalu a misto toho to ted ukazuje tu promennou. Koukal sem schvalne jeste i homepage conky, a ta promenna zustala stejna. Asi tomu uz nejak hrabe (a nebo hrabe me a nevim o tom).

Kód: [Vybrat]
${color ffffff}WI-FI ${hr 1}$color
ESSID: ${wireless_essid eth1}
${color ffffff}IP addres: ${addr eth1}${alignr}Sila signalu: ${wireless_link_qual_perc eth1}
Diky za tip, ten ESSID a sila signalu je super, me to funguje. Mozna budes muset zmenit eth1 na wlan0. Vzdycky jsem mel eth1, ale v Hardym mam wlan0, tak jsem si to musel samozrejme zmenit, aby mi to fungovalo..
Tak tim to bohuzel neni, pouzivam dve wifi sitovky, jedna je znacena jako eth1 (to je integrovana v notasu) a druha je jako wlan0 (pres usb) a ukazuje to uplne to same u obou. Prijde mi, ze to z nejakeho duvodu neveme jako prikaz, ale jen jako prosty text.

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #160 kdy: 29 Duben 2008, 14:52:16 »
Cepela: Tak jsem to ze zvědavosti také zkusil a funguje to v pohodě. Také jsem měnil eth1 za wlan0. Co přeinstalovat conky?

Cepela

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #161 kdy: 29 Duben 2008, 15:44:03 »
Cepela: Tak jsem to ze zvědavosti také zkusil a funguje to v pohodě. Také jsem měnil eth1 za wlan0. Co přeinstalovat conky?
To jsem preinstalovaval vcera na tu posledni verzi.

truhlik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1626
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #162 kdy: 29 Duben 2008, 18:22:16 »
Nevite proc mi CONKY po prechodu na HH zobrazuji jen 2 radky z vystupu techto prikazu?
Kód: [Vybrat]
${execi 1 tail -n 1 /var/log/syslog }
Kód: [Vybrat]
${execi 1 tail -n 1 /var/log/messages}Drive to vypadalo takhle v GG (nenechte se oklamat pozadim z HH)
http://img4.net/public/pview/12690/Screenshot.png
A nyni to vypada takhle:
http://img4.net/public/pview/13392/Screenshot.png
Cele.conkyrc pak je toto:
Kód: [Vybrat]
alignment          top_right
background          no
border_margin          4
border_width          1
cpu_avg_samples       2
default_color          black
default_shade_color       black
default_outline_color       black
double_buffer          yes
draw_shades          no
draw_outline          no
draw_borders          no
gap_x             10
gap_y             30
maximum_width          250
minimum_size          800 250
net_avg_samples       2
no_buffers          yes
override_utf8_locale       yes
own_window          yes
own_window_transparent       yes
own_window_type       override
stippled_borders       8
update_interval       1.0
uppercase          no
use_spacer          no
use_xft            yes
xftalpha                   0.8
xftfont            Arial:size=10


TEXT
${color #ddaa00}nodename - $sysname $kernel on $machine
${color lightgrey}Uptime:$color $uptime ${color lightgrey}- Load:$color $loadavg
${color lightgrey}CPU Usage:${color  #ddaa00} ${cpu}% ${cpubar}
${color black}${cpugraph  ddaa00  ddaa00}
${color lightgrey}RAM Usage:${color  #ddaa00} $mem/$memmax - $memperc% $membar
${color lightgrey}Networking:
 Down:${color  #ddaa00} ${downspeed eth1} k/s${color lightgrey} ${offset 50}Up:${color  #ddaa00} ${upspeed eth1} k/s
${color black}${downspeedgraph eth1 32,100  ddaa00  ddaa00} $alignr${color black}${upspeedgraph eth1 32,100  ddaa00  ddaa00}
${color lightgrey}File systems:
${color lightgrey} /  $color${fs_used /}/${fs_size /}
${fs_bar /}
${color lightgrey}/media/server  $color${fs_used /media/server}/${fs_size /media/server}
${fs_bar /media/server}
${color #ddaa00}Name              PID     CPU%   MEM%
${color lightgrey} ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
${color lightgrey} ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}
${color lightgrey} ${top name 3} ${top pid 3} ${top cpu 3} ${top mem 3}
${color #ddaa00}Mem usage
${color lightgrey} ${top_mem name 1} ${top_mem pid 1} ${top_mem cpu 1} ${top_mem mem 1}
${color lightgrey} ${top_mem name 2} ${top_mem pid 2} ${top_mem cpu 2} ${top_mem mem 2}
${color lightgrey} ${top_mem name 3} ${top_mem pid 3} ${top_mem cpu 3} ${top_mem mem 3}
${color #ddaa00}/var/log/syslog
${color lightgrey} ${execi 1 tail -n 1 /var/log/syslog | sed -e 's/.*truhlik-laptop\(.*\)$/\1/'}
${color #ddaa00}/var/log/messages
${color lightgrey} ${execi 1 tail -n 1 /var/log/messages | sed -e 's/.*truhlik-laptop\(.*\)$/\1/'}
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #163 kdy: 29 Duben 2008, 19:52:49 »
Nevite proc mi CONKY po prechodu na HH zobrazuji jen 2 radky z vystupu techto prikazu?
Kód: [Vybrat]
${execi 1 tail -n 1 /var/log/syslog }
Kód: [Vybrat]
${execi 1 tail -n 1 /var/log/messages}Drive to vypadalo takhle v GG (nenechte se oklamat pozadim z HH)
http://img4.net/public/pview/12690/Screenshot.png
A nyni to vypada takhle:
http://img4.net/public/pview/13392/Screenshot.png
Cele.conkyrc pak je toto:
Kód: [Vybrat]
alignment          top_right
background          no
border_margin          4
border_width          1
cpu_avg_samples       2
default_color          black
default_shade_color       black
default_outline_color       black
double_buffer          yes
draw_shades          no
draw_outline          no
draw_borders          no
gap_x             10
gap_y             30
maximum_width          250
minimum_size          800 250
net_avg_samples       2
no_buffers          yes
override_utf8_locale       yes
own_window          yes
own_window_transparent       yes
own_window_type       override
stippled_borders       8
update_interval       1.0
uppercase          no
use_spacer          no
use_xft            yes
xftalpha                   0.8
xftfont            Arial:size=10


TEXT
${color #ddaa00}nodename - $sysname $kernel on $machine
${color lightgrey}Uptime:$color $uptime ${color lightgrey}- Load:$color $loadavg
${color lightgrey}CPU Usage:${color  #ddaa00} ${cpu}% ${cpubar}
${color black}${cpugraph  ddaa00  ddaa00}
${color lightgrey}RAM Usage:${color  #ddaa00} $mem/$memmax - $memperc% $membar
${color lightgrey}Networking:
 Down:${color  #ddaa00} ${downspeed eth1} k/s${color lightgrey} ${offset 50}Up:${color  #ddaa00} ${upspeed eth1} k/s
${color black}${downspeedgraph eth1 32,100  ddaa00  ddaa00} $alignr${color black}${upspeedgraph eth1 32,100  ddaa00  ddaa00}
${color lightgrey}File systems:
${color lightgrey} /  $color${fs_used /}/${fs_size /}
${fs_bar /}
${color lightgrey}/media/server  $color${fs_used /media/server}/${fs_size /media/server}
${fs_bar /media/server}
${color #ddaa00}Name              PID     CPU%   MEM%
${color lightgrey} ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
${color lightgrey} ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}
${color lightgrey} ${top name 3} ${top pid 3} ${top cpu 3} ${top mem 3}
${color #ddaa00}Mem usage
${color lightgrey} ${top_mem name 1} ${top_mem pid 1} ${top_mem cpu 1} ${top_mem mem 1}
${color lightgrey} ${top_mem name 2} ${top_mem pid 2} ${top_mem cpu 2} ${top_mem mem 2}
${color lightgrey} ${top_mem name 3} ${top_mem pid 3} ${top_mem cpu 3} ${top_mem mem 3}
${color #ddaa00}/var/log/syslog
${color lightgrey} ${execi 1 tail -n 1 /var/log/syslog | sed -e 's/.*truhlik-laptop\(.*\)$/\1/'}
${color #ddaa00}/var/log/messages
${color lightgrey} ${execi 1 tail -n 1 /var/log/messages | sed -e 's/.*truhlik-laptop\(.*\)$/\1/'}


Co tohle? O pár řádků výše to píše wer...

Stačí někam před "TEXT" umístit řádek "text_buffer_size X", kde X je dostatečně velké číslo. Jak velké jde prostě vyzkoušet metodou "pokus–omyl", nebo se stačí podívat na velikost souborů, které se zobrazují. Já vystačím s 1280.

truhlik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1626
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #164 kdy: 30 Duben 2008, 01:02:41 »
Ospravedlnujem se,  ::)

Ja jsem to cetl, ale nejak jsem tomu nevenoval patricnou pozornost, za tohle bych si zaslouzil minusovou karmu. Tobe jsem udelil aspon plusovou  ;)

Diky.
« Poslední změna: 02 Květen 2008, 20:11:15 od Luboš "truhlik" Truhlář »
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #165 kdy: 30 Duben 2008, 06:59:01 »
Ospravedlnujem se,  ::)

Ja jsem to cetl, ale nejak jsem to nevenoval patricnou pozornost, za tohle bych si zaslouzil minusovou karmu. Tobe jsem udelil aspon plusovou  ;)

Diky.

 ;) Karma nekarma, hlavně, že to funguje.

Prefin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #166 kdy: 05 Květen 2008, 23:27:08 »
Ahojky.
Rád bych se taky na něco zeptal.

Chci aby se mi zobrazoval stav adresářů / a /home takhle:
Kód: [Vybrat]
${color lightgrey} / $color      ${fs_bar /}
 /home $color  ${fs_bar /home}
Ale správně mám jenom root, home ukazuje to samé.

A taky bych chtěl zobrazit teplotu MB:
Kód: [Vybrat]
MB:${color red} ${i2c temp 1}.Cale taky to nejede - ukazuje to nulu.

Díky
Většinou je problém stejně mezi židlí a klávesnicí
---------------------------------------------------------------------------
Xubuntu 18.01 / W10

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #167 kdy: 06 Květen 2008, 06:35:35 »
Ahojky.
Rád bych se taky na něco zeptal.

Chci aby se mi zobrazoval stav adresářů / a /home takhle:
Kód: [Vybrat]
${color lightgrey} / $color      ${fs_bar /}
 /home $color  ${fs_bar /home}
Ale správně mám jenom root, home ukazuje to samé.

A taky bych chtěl zobrazit teplotu MB:
Kód: [Vybrat]
MB:${color red} ${i2c temp 1}.Cale taky to nejede - ukazuje to nulu.

Díky


A máš /home na samostatném oddílu? Pokud ne, tak ta hodnota bude stejna jako u /. Já mám stav disků takhle:
Kód: [Vybrat]
${color #ffee00}${fs_bar 14,233 /}
${voffset -9}${color #000000} root: ${goto 54}${fs_size /}${goto 110}${fs_free_perc /}% - ${fs_free /} free${color}
${color #ffee00}${fs_bar 14,233 /home/chrasty}${color}
${voffset -9}${color #000000} home: ${goto 54}${fs_size /home/chrasty}${goto 113}${fs_free_perc /home/chrasty}% - ${fs_free /home/chrasty} free${color}

« Poslední změna: 18 Květen 2008, 07:45:36 od chrasty »

Prefin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #168 kdy: 06 Květen 2008, 08:41:52 »
No mám na HD jen jeden oddíl.
No ono to moc neva, tak tam budu mít jenom jednu hodnotu.
Ještě bych si tam rád dal třeba televizní program a počasí.
Na linuxu se mi líbí ta variabilita, můžeš vlastně udělat všechno co chceš (co je tedy možné).
Většinou je problém stejně mezi židlí a klávesnicí
---------------------------------------------------------------------------
Xubuntu 18.01 / W10

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #169 kdy: 06 Květen 2008, 09:04:28 »
Když si pročteš pořádně to téma, tak najdeš jak je to s počasím a TV programem.

Prefin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #170 kdy: 06 Květen 2008, 09:48:19 »
Když si pročteš pořádně to téma, tak najdeš jak je to s počasím a TV programem.

Všiml jsem si že to tu je ale nejdřív se chci trochu více vyznat v Linuxu než budu dělat nějaké složitější věci.
Jednou mi totálně zbořenej Xserver stačil  :P.
Díky
Většinou je problém stejně mezi židlí a klávesnicí
---------------------------------------------------------------------------
Xubuntu 18.01 / W10

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #171 kdy: 06 Květen 2008, 13:05:32 »
Když si pročteš pořádně to téma, tak najdeš jak je to s počasím a TV programem.

Všiml jsem si že to tu je ale nejdřív se chci trochu více vyznat v Linuxu než budu dělat nějaké složitější věci.
Jednou mi totálně zbořenej Xserver stačil  :P.
Díky
Na pocasi muzes pouzit screenlets. Sice to v Hardy hlasi nejakou stupidni hlasku, ale funguje. TV program by se tam dal urcite najit nekde taky.. :)

Odra

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 461
  • Docendo discimus.
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #172 kdy: 08 Květen 2008, 19:57:39 »
Zdravím,
mám problém s CONKY při spuštění pidgina. Conky úplně zamrzne a jak se mi "aktualizovalo" každou sec. pak se "aktualizuje"(refreshne) každých asi 50 sec.

Už jsem to tu hledal, ale nenašel tak sorry jestli už se to tu řešilo..

moje Conky:

Kód: [Vybrat]
stippled_borders 0
border_margin 6
border_width 1
own_window yes
own_window_type override
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
use_spacer no
use_xft yes
update_interval 1.0
minimum_size 200 50
draw_shades no
draw_outline no
draw_borders no
xftfont Sans bold:size=11
uppercase no
default_color 0000cd
alignment top_right
gap_x 10
gap_y 40

TEXT
${alignc}${color black}- - - - - - ${color darkblue}Systém ${color black}- - - - - -
${font Sans bold:size=7}${alignc}${color 1e90ff}$sysname-$kernel-$machine
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Datum - čas ${color black}- - - - - -
${font Sans bold:size=12}${alignc}${color 1e90ff}${time %e %B %G}
${font Sans bold:size=16}${alignc}${color 1e90ff}${time %H:%M:%S}${font Sans bold:size=7}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Doba běhu ${color black}- - - - - -
${alignc}${color 1e90ff}$uptime
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} CPU ${color black}- - - - - -
${alignc}${color}1-CPU ${color 1e90ff}${cpu cpu0}%    ${color 1e90ff}${freq_g cpu1}${color}GHz
${alignc}${color}2-CPU ${color 1e90ff}${cpu cpu1}%    ${color 1e90ff}${freq_g cpu2}${color}GHz
${color}${cpugraph cpu0 20,100 000000 ffffff}${alignr}${cpugraph cpu1 20,100 000000 ffffff}
${alignc}${color black}- - - - - - ${color darkblue}Procesy${color black}- - - - - -
${color}Total: ${color 1e90ff}$processes ${color}${alignr}Running:${color 1e90ff} $running_processes
${color 1e90ff}${top name 1}      ${alignr} ${top_mem cpu 1}
${color}${top name 2}      ${alignr} ${top cpu 2}
${color}${top name 3}      ${alignr} ${top cpu 3}
${color}${top name 4}      ${alignr} ${top cpu 4}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Paměť ${color black}- - - - - -
${color 1e90ff}${top_mem name 1}${alignr}${top_mem mem 1}
${color}${top_mem name 2}${alignr}${top_mem mem 2}
${color}${top_mem name 3}${alignr}${top_mem mem 3}
${color}${top_mem name 4}${alignr}${top_mem mem 4}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Paměť/Swap ${color black}- - - - - -
${color}RAM: ${color 1e90ff}$mem${alignr}${color}max: ${color 1e90ff}$memmax
${color}${membar 6}
${color}Swap: ${color 1e90ff}$swap${alignr}${color}max: ${color 1e90ff}2.00GiB
${color}${swapbar 6}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} HDD / ${color black}- - - - - -
${color}Zbývá:${alignr}${fs_free /}
${color 1e90ff}${fs_used_perc /}%${alignr}${fs_free_perc /}%
${color}${fs_bar 6 /}
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} HDD /home ${color black}- - - - - -
${color}Zbývá:${alignr}${fs_free /home}
${color 1e90ff}${fs_used_perc /home}%${alignr}${fs_free_perc /home}%
${color}${fs_bar 6 /home}
${if_mounted /media/disk}${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Flash ${color black}- - - - - -
${color}Celkem:${alignr}${fs_size /media/disk/}
${color}Volno:${alignr}${fs_free /media/disk/}
${color 1e90ff}${fs_used_perc /media/disk/}%  ${alignr}${fs_free_perc /media/disk/}%
${color}${fs_bar /media/disk/}$endif
${alignc}${color black}- - - - - -${color darkblue} Síť ${color black}- - - - - -
${color}Přícozí: ${color 1e90ff}${downspeed eth0}${color}KB ${alignr}${color} Odchozí: ${color 1e90ff}${upspeed eth0}${color}KB
${color}Přijato ${totaldown eth0}${alignr}${color}Odesláno ${totalup eth0}
${color darkblue} IP addres:${color 1e90ff}${alignr}${addr eth0}${color darkblue}
${downspeedgraph eth0 20,90 000000 ffffff} ${alignr}${upspeedgraph eth0 20,90 000000 ffffff}
${alignc}${color black}- - - - - - ${color darkblue}Porty a Spojení${color black} - - - - - -
${color}Příchozí: ${color 1e90ff}${tcp_portmon 1 42768 count}${color}${alignr}Odchozí: ${color 1e90ff}${tcp_portmon 32768 61000 count}
${color}Příchozí spojení ${alignr}Port
 ${color 1e90ff}${tcp_portmon 1 42768 rhost 0}${alignr}${tcp_portmon 1 42768 lservice 0}
  ${color 1e90ff}${tcp_portmon 1 42768 rhost 1}${alignr}${tcp_portmon 1 42768 lservice 1}
   ${color 1e90ff}${tcp_portmon 1 42768 rhost 2}${alignr}${tcp_portmon 1 42768 lservice 2}
${color}${alignr}Odchozí spojení${color black}- - - - - - - - - - - -${color darkblue}Služby/Porty
 ${color 1e90ff}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 0}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 0}
  ${color 1e90ff}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 1}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 1}
   ${color 1e90ff}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 2}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 2}

Předem díky za rady a tipy...
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

emil54

  • Host
Re: CONKY
« Odpověď #173 kdy: 09 Květen 2008, 04:14:32 »
Zdravím,
mám problém s CONKY při spuštění pidgina. Conky úplně zamrzne a jak se mi "aktualizovalo" každou sec. pak se "aktualizuje"(refreshne) každých asi 50 sec.

Už jsem to tu hledal, ale nenašel tak sorry jestli už se to tu řešilo..

Tohle mi dela taky - brzdi to ten monitoring portů
Kód: [Vybrat]
${color dddddd}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 0}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 0}
${color dddddd}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 1}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 1}
${color dddddd}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 2}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 2}
${color dddddd}${tcp_portmon 32768 65535 rhost 3}${alignr}${tcp_portmon 32768 65535 rservice 3}
kdyz to vykopnu, bezi normalne

Odra

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 461
  • Docendo discimus.
    • Zobrazit profil
Re: CONKY
« Odpověď #174 kdy: 09 Květen 2008, 21:18:33 »
Hmm..a není nějaký script co by to zjednodušil nebo zrychlil? ???
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt