Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace 8.04 alpha3 nefunguje [vyřešeno]  (Přečteno 3003 krát)

LordAli

• Aktivní člen
  • *
Instalace 8.04 alpha3 nefunguje [vyřešeno]
« kdy: 17 Ledna 2008, 18:06:15 »
Ahoj,
rozhodl jsem se, že zkusím testovat HH na stolním PC doma. Problém nastává, když mě to nabootuje do live CD menu, kde si můžu vybrat z menu co chci dělat. Až sem je vše v pořádku. Když dám start + instalovat, začne se zavádět linuxové jádro (loading linux kernel), což proběhne v pořádku, ale potom mě to skočí do černé obrazovky, kde mě vlevo nahoře bliká kurzor (textový režim). Žádný výpis.

Stejný problém se pro jiné verze 7.xx řeší zde http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=18289.0 kde se to obešlo vypnutím ACPI. Když ale nabootuju to stejného menu v live CD, dám F6, zobrazí se mi řádek s parametry a končí "-- " s mezerou na konci, kam bych měl dopsat "noacpi acpi=off" jak jsem tak pochopil (doufám, že správně). I když tam dopíšu a potom dám enter, abych pokračoval instalováním, skončím vždy v černé obrazovce s kurzorem. Zkoušel jsem tam psát zvlášť jen noacpi, potom acpi=off a stejně se vždy dostanu do černé obrazovky. Ještě podotknu, že se mi tohle stalo i při pokusu instalovat před půl rokem na stejné PC feisty, ale to jsem neveděl, že by za to mohlo ACPI. U feisty fawn mě dělá to samý. Takže buď to tam píšu blbě, nebo to píšu někam úplně jinam, nebo mám prokletýho kompa  :'(

PC je poněkud starší konfigurace:
ATI Radeon 9800,
Athlon XP 2600,
1 GB RAM

Nevíte někdo jak z toho ven, pls? Protože já nechci windows. :-[
« Poslední změna: 19 Ledna 2008, 15:16:05 od Pavel Půlpán »
Intel Core i5-750
Gigabyte P55-UD3A
NVidia GTX260  ASUS F2J-5D003, ATI Mobility X1400 Debian Lenny (byvavalo)

LordAli

• Aktivní člen
  • *
Re: Instalace 8.04 alpha 3 nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 19 Ledna 2008, 15:09:51 »
Tak jsem to už vyřešil.

Musí se to spustit v safe modu s paramety noapic nolapic. Potom to šlo nainstalovat pouze v anglické verzi (češtinu to nesežralo). CZ klávesnice jde potom po instalaci normálně dodělat.
Intel Core i5-750
Gigabyte P55-UD3A
NVidia GTX260  ASUS F2J-5D003, ATI Mobility X1400 Debian Lenny (byvavalo)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.