Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Vodní efekt  (Přečteno 3375 krát)

Bernard Williams

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
    • Zobrazit profil
    • Santiaco.cz
Vodní efekt
« kdy: 27 Leden 2008, 21:15:14 »
Zdravím,
podařilo se mi úspěšně rozchodit Compiz Fusion, ale mám s ním 2 problémy.
1) prakticky se nedá dívat na video - buď se mi MPlayer vůbec nerozjede nebo se na film nedá vůbec dívat - FullScreen "funguje" hodně špatně, film se zobrazu trhaně atd.
2) nefunguje mi Vodní efekt. Když jej spustím, tak se mi s plochou stane tohle - něco podobného se děje i když vodní efekty použiju i Pidginu.

Prosím, poraďte.
Za každou radu předem děkuji.
ASUS NB F3E, Intel Core 2 Duo T5450, 15.4" WXGA, int. graf. karta Intel GMA X3100, 2GB RAM, HD 250GB.
Debian 5 "Lenny" + Windows 7
 Santiaco.cz | Maturitní tabla

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: Vodní efekt
« Odpověď #1 kdy: 27 Leden 2008, 21:21:46 »
To vypadá, že máte asi slabou grafickou kartu. Napište, jakou máte.

Bernard Williams

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
    • Zobrazit profil
    • Santiaco.cz
Re: Vodní efekt
« Odpověď #2 kdy: 27 Leden 2008, 21:48:46 »
To se mi nezdá...
Výpis z příkazu lspci.
Kód: [Vybrat]
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 03)
ASUS NB F3E, Intel Core 2 Duo T5450, 15.4" WXGA, int. graf. karta Intel GMA X3100, 2GB RAM, HD 250GB.
Debian 5 "Lenny" + Windows 7
 Santiaco.cz | Maturitní tabla

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: Vodní efekt
« Odpověď #3 kdy: 28 Leden 2008, 17:39:45 »
Já mám:
Kód: [Vybrat]
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G70 [GeForce 7300 GT] (rev a1)

Podle vašeho výpisu máte grafiku Intel, zřejmě integrovanou. Takže v tom asi neporadím.

Pavlinaxx

  • Host
Re: Vodní efekt
« Odpověď #4 kdy: 28 Leden 2008, 17:49:15 »
já mám tuto a bez problému

Kód: [Vybrat]
VGA compatible controller nVidia Corporation G72M [GeForce Go 7400]
Pokud je ta vaše grafika opravdu integrovaná, tak bych se takovéto náročné efekty raději snad ani nesnažila rozcházet. Mě se na integr. grafice nikdy nic nedařilo  >:(
« Poslední změna: 28 Leden 2008, 17:51:12 od Pavlinaxx »

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
    • Zobrazit profil
Re: Vodní efekt
« Odpověď #5 kdy: 28 Leden 2008, 20:01:54 »
Bernard Williams: tá grafika na to podľa mňa nemá, koľko má pamäti (max a celková)?

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
    • Zobrazit profil
Re: Vodní efekt
« Odpověď #6 kdy: 28 Leden 2008, 21:01:26 »
Na vodne efekty je nutny shader v gr. karte. A ta karta ho pravdepodobne nema.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Bernard Williams

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
    • Zobrazit profil
    • Santiaco.cz
Re: Vodní efekt
« Odpověď #7 kdy: 28 Leden 2008, 21:12:38 »
Bernard Williams: tá grafika na to podľa mňa nemá, koľko má pamäti (max a celková)?
Grafárna je opravdu integrovaná (jedná se o NB) a má sdílenou paměť (bohužel nevím kolik - kde se to dá zjistit?). Jinak NB má paměť 2GB, takže pamětí to asi nebude - tipuji.

Jinak ten efekt funguje v pořádku - na ploše se kapky zobrazují opravdu tak, jak by měli - jen mi to vždy "zničí" plochu, která se ovšem po ukončení efektu zase navrátí. Nemůže to být třeba špatnýma ovladačema?
ASUS NB F3E, Intel Core 2 Duo T5450, 15.4" WXGA, int. graf. karta Intel GMA X3100, 2GB RAM, HD 250GB.
Debian 5 "Lenny" + Windows 7
 Santiaco.cz | Maturitní tabla

ady709

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 212
    • Zobrazit profil
Re: Vodní efekt
« Odpověď #8 kdy: 28 Leden 2008, 21:19:55 »
Chápu, že to mrzí, sám sem si, když sem si nainstaloval compiz, vyjeveně točil s kostičkou asi dvě hodiny :) Ale věř, že i bez vodního efektu si vychutnáš vymožeností ubuntu. Nastav si expo na mouseclick at screenedge, dej si 16 ploch a na nákej vodní efekt si ani nevzpomeneš :)

Bernard Williams

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 103
    • Zobrazit profil
    • Santiaco.cz
Re: Vodní efekt
« Odpověď #9 kdy: 29 Leden 2008, 12:34:51 »
ady709: Já to bez těch vodních efektů přežiji. Jen jsem myslel, že je chyba v nastavení nebo v ovladačích, když mi všechno ostatní jede.
ASUS NB F3E, Intel Core 2 Duo T5450, 15.4" WXGA, int. graf. karta Intel GMA X3100, 2GB RAM, HD 250GB.
Debian 5 "Lenny" + Windows 7
 Santiaco.cz | Maturitní tabla

drude

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 99
    • Zobrazit profil
Re: Vodní efekt
« Odpověď #10 kdy: 29 Leden 2008, 18:59:06 »
Bernard Williams: tá grafika na to podľa mňa nemá, koľko má pamäti (max a celková)?
Grafárna je opravdu integrovaná (jedná se o NB) a má sdílenou paměť (bohužel nevím kolik - kde se to dá zjistit?). Jinak NB má paměť 2GB, takže pamětí to asi nebude - tipuji.
Program Everest ti zjistí vše o tvém počítači  ;)