Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ovladac na graf. kartu NVIDIA Geforce 6600 - 32 bit OS + 64 bit proces  (Přečteno 8767 krát)

MarekX

• Návštěvník
Nechce mi nainstalovat ovladac ani podla navodu z webovej dokumentacie ani cez EasyUbuntu. Moze to byt v tej kombinacii 32bit Ubuntu 6.06 s 64bit hardverom ? Na stranke Nvidia su osobitne ovladace pre 32 a 64 bit. Ktory mam ja pouzit ?

Maho

• Návštěvník
Ovladac na graf. kartu NVIDIA Geforce 6600 - 32 bit OS + 64 bit proces
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2006, 13:04:30 »
ja mám tiež UBUNTU 32b a 64b železo a nainstaloval som ju v pohode. To nebude tym!

Krpelan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2006, 15:55:12 »
Dobry den, mam NVIDIA Geforce GT6600, ovladace se do PC povedlo naslapat a karta jede, jenze sem zacatecnik a tak si uz nevim rady jak dostat obraz z PC do TV. Byl by nekdo ochotnej mi to vysvetlit ??? Upozurnuji ze sem ZACATECNIK. Dekuji.

Luboš Kocman

• Návštěvník
    • http://www.lasicka.cz
« Odpověď #3 kdy: 10 Srpna 2006, 01:47:12 »
No u toho ovladače, obecně by jsi měl používat ten podle architektury jádra. Což je v tvém případě 32bit. Ale pokuď si vzpomínám, tak v době kdy jsem měl nvidiu, tak společnost nevidávala arch ovladače.

Stáhni si binární ovladač ze stránek nvidia. Bude mít zřejmě tvar NVIDIA-LINUXxxxxxx.run

Přepni se pomocí ctrl + alt + F1 do textoveho rezimu a přihlaš se jako superuživatel

zadej příkaž
Kód: [Vybrat]
init 3//tímto příkazem ukončíš grafický režim, díky kterému by ti instalátor házel chybu
 Error found running X on screen blablalba

V terminálu pod rootem si zajeď do složky s driverem a zadej

sh NVIDIA-Linuxxxxx.runpoté už jen pokračuj podél instrukcí.

Poslední krok je asi nejjednoduší jako root si otevři textový soubor /etc/X11/xorg.conf najdi tam v sekci Devices svoji grafickou kartu a musí tam být řádek:
Driver "nv"//ten samozřejmě změň na  
Driver "nvidia"potom by již mělo pracovat vše tak jak má.

u předchozího kroku upozorňuji, že je vhodné se naučit zacházet v textovém prostředí s textovým editorem z vlastní zkušenosti používam pro správu editor nano, který má zjevně nejjednodušší ovládání.

Jako důkaz by mělo být logo NVIDIA při startu systému.

Nebojte se toho, že to vypadá trochu složitěji

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2006, 09:33:49 »
2luko: neni potreba to instalovat rucne, ovladace na nvidii jsou ve zdrojich (nvidia-glx) a tak se daji nainstalovat pres synaptic.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.