Zdravim vsetkych a zaroven prosim o pomoc
mam Ubuntu 7.10,cez ndiswrapper som si naistaloval usb wireless kartu Actiontec 802UIG-1,robil som to podla navodu z ubuntu.cz, normalne ma to prekvapilo,lebo sa mi to podarilo rozbehat, ikonka bezdrotovych pripojeni mi pekne ukazala dostupne siete, klikol na svoju a zadal heslo (pouzivam wpa-psk) a normalne mi siel internet Very Happy
Lenze potom zacal vypadavat, nieco sa dialo,lebo PC sa skusalo pripojit do mojej siete a vypytovalo heslo,a ked som ho zadal,tak aj tak ma nepripojilo,a pytalo ho znova.Sranda je,ze po restarte PC sa pekne pripoji do mojej siete,ale internet mi aj tak nejde.Karta pekne detekuje okolite siete,proste to vyzera tak,ze som pripojeny do mojej siete.Zaujimave je to,ked sa z laptopu dostanem do routera,a pozriem na ,,attached devices,, ten linuxovy PC tam nevidim,ze by bol pripojeny,aj napriek tomu,ze on ukazuje,ze je pripojeny k mojej sieti.
Router je nastaveny na DHCP,tam si myslim,ze chyba nebude,ved sprvoti internet krasne siel,mam sice nastavenu filtraciu Mac,ale tu ktoru mam na tom PC s Ubuntu (usb wifi)ta je povolena.
neviem,ci sa mi to nerozladilo updatami,lebo to som mal cistu instalaciu Ubuntu,spojazdnil som teda tu usb wifi kartu,internet nabehol,potom som bol upozorneny na dostupne updaty,tak som ich dal stahovat,ziadny problem pri stahovani,dal som restartovat PC,internet potom isiel tiez ale zacal vypadavat.
Embarassed Evil or Very Mad Embarassed
neviete niekto,co to moze nahodou byt?resp. co by som mal skontrolovat a nastavit atd?
martin