Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: automaticke vypnutie PC  (Přečteno 3317 krát)

dIGIMURDER

• Aktivní člen
  • *
automaticke vypnutie PC
« kdy: 06 Února 2008, 09:24:24 »
Nazdar,
nahodou som odinstalovaval dajaky balik a odvtedy sa PC nevypina automaticky. Neviete co to moze byt zac ?
Proste ked dam vypnut tak vsetko prebehne OK, dokonca pocujem ako as zastavia disky ale pc sa nevypne  a ja musim rucne stlacit shutdown. Kebyze viete, ktory proces sa o to stara resp. ktory balik potrebujem prosim dajte vediet. danke
Majte na pamati tri postatne veci. Su to tieto dve: Neklamat!

------------------------------------------------- to admin : pridaj medzi IM i SIP protokol ;) sip:digimurder@ekiga.net

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
Re: automaticke vypnutie PC
« Odpověď #1 kdy: 06 Února 2008, 09:43:34 »
zkus zkontrolovat , jestli nemáš vypnutou nějakou službu

http://wiki.ubuntu.cz/Zrychlení startu linuxu?highlight=%28zrychlen%C3%AD%29 :)
« Poslední změna: 06 Února 2008, 09:47:02 od karel kudrna »
prostý user
...selským rozumem...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #2 kdy: 06 Února 2008, 10:17:06 »
uz sa to reiesilo

v terminalu zadej: sudo nano /etc/modules
na konec zkopiruj: apm power_off=1
stlac CTRL+o -pak ENTER - pak CTRL +x, restartuj PC a pojede to
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Honzislav

• Host
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2009, 11:56:16 »
Kdyby na Ubuntu 9.04 nefungovalo jen automatické vypnutí, to by byla ještě sranda. Ubuntu 9.04 a 9.10 jsou prostě nedodělané rozesrané pseudoverze OS. Radši přecházím na Windows 7, protože i hloupé Microsoft OS mají kompletně vymakanou podporu téměř všeho, co na trhu dostanete. Navíc MS Windows těžko běžný uživatel přenastaví k nefunkčnosti. A proč bych měl používat příkazový řádek - jsem snad programátor? Potřebuju s počítačem pracovat, ne stále řešit nějaké cosi kdesi v systému. Mobil taky neprogramuji, abych si mohl zavolat. Jednoduše vyťukám číslo a hovořím. Cd s Ubuntu 9.04 zakopu na hřbitově a nebo po skartaci rozpráším na louce rozptylu. A jestli někdo chce distributorům Linuxu platit za nemožnost podpory Wi-fi a třeba cd/dvd k fotoaparátu, tak to udělá jen skutečný trouba. Většinu lidí totiž nezajímá, jestli PC vyžaduje nějaké přiblblé "/etc/init.d/gdm start", ale fakt, že jim nebude nadávat manželka, když se Linux zase posere, a ona pak nemůže napsat ani mail kamarádce. O výše uvedeném pitvání se v OS se může uživatelům MS Windows jen zdát - naštěstí, protože obchody by byly v opačném případě zcela zavaleny nasranými zákazníky, kteří si zaplatili za OS, a ten po načtení média/software k mobilu stávkuje a vyžaduje naprosto omezující Synaptic nebo správce software. Proč budu platit za OS, který má dvouprocentní podíl na trhu, a ještě je uživatelsky přizpůsobivý?! Nestojím o debilní barvičky ve schématkách, já potřebuji systém, který se se mnou baví, i když jen přes exe instalátor. A navíc, kdyby byl Linux více rozšířený, bude úplně stejně zavirovaný jako MS Windows. Takže by se konečně programátoři museli snažit Linux laskavě dodělat, a nesrat uživatele. Nemám vůbec nic proti serverovým verzím Unix, ale ty na servery patří, a tam si je programátoři obstarají. Ale kdo z uživatelů PC je programátor? Kolik je jich asi procent?! Radši si zaplatím OEM verzi Windows 7, a mám pokoj. Sednu k PC, nainstaluji cd, nebo spustím Wi-fi, a vše funguje. Pak zasednu k PC s Ubuntu 9.04 nebo 9.10, a funguje ... *censored*! Tak co je lepší?

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2009, 12:54:49 »
WTF? Nikto Vás to nenúti používať. Narozdiel od Vás je 99% ľudí schopných a čo je ešte dôležitejšie aj ochotných docieliť funkčnosť aj pomocou nejakej tej príkazovej riadky. Neviem či ste nejakú linuxovú distribúciu používali aj pár rokov dozadu. To bolo problémov omnoho viac, a len vďaka ochote a schopnosti niektorých ľudí je to v takom stave v akom je (možno nie pre každého úplne ideálnom, ale oveľa lepšom ako bolo). Takže takýto výkrik si môžete robiť na stránkach výrobcov HW, ktorý bohužiaľ na Linux kašlú.

Honzislav

• Host
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2009, 15:25:17 »
No jasně. A není to náhodou tím, že Ubuntu je na rozdíl od Open Suse a Mandrivy dost nedodělané? To nelze popřít.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2009, 15:50:34 »
Tohle jsou čistě subjektivní vjemy. Dále se této diskuze neúčastním. Již jsem vše řekl.

PS: O WIndows toho taky moc nevíš, když tvrdíš(...Windows se se mnou baví skrze exe instalátor...).
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 08 Listopadu 2009, 15:51:33 »
Proste je Vám to asi škoda hovoriť, ale nedorobený systém vyzerá inak. A náhodou je ubuntu vydávané z polroka na polrok vždy dorobenejšie a dorobenejšie. Samozrejme sú tu aj "dorobenejšie distribúcie". Ale ako hovorím, nikto Vás Ubuntu nenúti používať. Osobne tiež preferujem iný systém.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2009, 08:12:00 »
Radši přecházím na Windows 7, protože i hloupé Microsoft OS mají kompletně vymakanou podporu téměř všeho, co na trhu dostanete.

No, jak už bylo psáno, že výrobci HW kašlou na podporu v linuxu je jedna věc, za to linux nemůže. Uživatele tohle samozřejmě nezajímá, nicméně linuxová komunita vždy přijde na způsob, jak nepodporující HW zprovoznit. Pak je na uživateli, jestli mu stojí za to obětovat minutu googlení a problém vyřešit nebo co půl roku reinstalovat wokna.

Navíc MS Windows těžko běžný uživatel přenastaví k nefunkčnosti.
Tohle spíš považuji za nepodařený vtip, pač umožnění "podřezat" si větev je jednou z předností, čím se MS může pyšnit :-)

A proč bych měl používat příkazový řádek - jsem snad programátor? Většinu lidí totiž nezajímá, jestli PC vyžaduje nějaké přiblblé "/etc/init.d/gdm start", ale fakt, že jim nebude nadávat manželka, když se Linux zase posere, a ona pak nemůže napsat ani mail kamarádce.
Probůh,kdo vás k tomu nutí? Na restart Xek není potřeba znát příkaz, jde to i klikacím způsobem, resp. tlačítkovým. Stejně tak, jako snad vše, co běžný uživatel ke své práci potřebuje. Příkazový řádek je "jen" hlavní dominantou linuxu, ale jestli jí využijete nebo ne je jen na uživateli. Vy nemáte ani ponětí, co se dá díky příkazové řádce dělat, stejně tak, jako nemáte ponětí o spoustě věcí, co jsem tak pochopil z vašeho příspěvku. Já osobně kdybych byl spokojený s produkty MS, tak nikdy na jiný OS nepřejdu, co by mě k tomu nutilo..?

Hodně uživatelů si stěžuje na 9.10, tak mi to nedalo a musel jsem to zkusit taky.  K mému překvapení za 20-25min instalace nebylo nic moc co dělat...doinstaloval jsem si programy, které běžně používám a když spočítám čistý čas, cca za hodinu nebylo co dělat - se vším všudy. Čas, který jsem strávil při konfiguraci widlí je asi 4x tak delší. Měnit CD s ovladači a veškerým softwarem, který jsem samozřejmě musel ještě hledat na webu, tohle je opravdu otravné.

Pokud máte nějaký problém, založte vlákno a určitě se najde někdo, kdo i vám rád poradí. Ale nešiřte lživé informace o tom, že něco nefunguje, jak má...I wokna jste se musel naučit ovládat, stejně takový přístup vyžaduje i Linux. Že jsou lidi zdechlí a myslí si, že k "ovládacím panelům" se i v linuxu dostane přes nabídku "Start" je prostě zdechlost uživatelů učit se novým věcem...když se nic nového učit nechcete, zůstaňte u MS.
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #9 kdy: 09 Listopadu 2009, 08:33:54 »
...nemožnost podpory Wi-fi...

Fandím Linuxu, ale také nechápu, proč drtivá většina distribucí už má léta problém s těmi (dvěma třema rozšířenými) WiFi adaptéry a proč to nejde hned. Například NET instalace přes WiFi (SUSE/Broadcom) se mi ještě nepodařila nikdy (poslední pokus včera před půlnocí).
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Zipule

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 09 Listopadu 2009, 08:38:48 »
Kdyby na Ubuntu 9.04 nefungovalo jen automatické vypnutí, to by byla ještě sranda. Ubuntu 9.04 a 9.10 jsou prostě nedodělané rozesrané pseudoverze OS. Radši přecházím na Windows 7, protože i hloupé Microsoft OS mají kompletně vymakanou podporu téměř všeho, co na trhu dostanete. Navíc MS Windows těžko běžný uživatel přenastaví k nefunkčnosti. A proč bych měl používat příkazový řádek - jsem snad programátor? Potřebuju s počítačem pracovat, ne stále řešit nějaké cosi kdesi v systému. Mobil taky neprogramuji, abych si mohl zavolat. Jednoduše vyťukám číslo a hovořím. Cd s Ubuntu 9.04 zakopu na hřbitově a nebo po skartaci rozpráším na louce rozptylu. A jestli někdo chce distributorům Linuxu platit za nemožnost podpory Wi-fi a třeba cd/dvd k fotoaparátu, tak to udělá jen skutečný trouba. Většinu lidí totiž nezajímá, jestli PC vyžaduje nějaké přiblblé "/etc/init.d/gdm start", ale fakt, že jim nebude nadávat manželka, když se Linux zase posere, a ona pak nemůže napsat ani mail kamarádce. O výše uvedeném pitvání se v OS se může uživatelům MS Windows jen zdát - naštěstí, protože obchody by byly v opačném případě zcela zavaleny nasranými zákazníky, kteří si zaplatili za OS, a ten po načtení média/software k mobilu stávkuje a vyžaduje naprosto omezující Synaptic nebo správce software. Proč budu platit za OS, který má dvouprocentní podíl na trhu, a ještě je uživatelsky přizpůsobivý?! Nestojím o debilní barvičky ve schématkách, já potřebuji systém, který se se mnou baví, i když jen přes exe instalátor. A navíc, kdyby byl Linux více rozšířený, bude úplně stejně zavirovaný jako MS Windows. Takže by se konečně programátoři museli snažit Linux laskavě dodělat, a nesrat uživatele. Nemám vůbec nic proti serverovým verzím Unix, ale ty na servery patří, a tam si je programátoři obstarají. Ale kdo z uživatelů PC je programátor? Kolik je jich asi procent?! Radši si zaplatím OEM verzi Windows 7, a mám pokoj. Sednu k PC, nainstaluji cd, nebo spustím Wi-fi, a vše funguje. Pak zasednu k PC s Ubuntu 9.04 nebo 9.10, a funguje ... *censored*! Tak co je lepší?
Napadlo mě pěkné přirovnání k aikidu. Pokud tvrdíte že Linux (Aikido) nefunguje, je to jen váš Linux (Aikido) který nefunguje. Linux (Aikido) jako takový funguje.
« Poslední změna: 09 Listopadu 2009, 08:55:01 od Zipule »
Asus X51H, Ubuntu 9.10

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 09 Listopadu 2009, 08:43:24 »
...nemožnost podpory Wi-fi...

Fandím Linuxu, ale také nechápu, proč drtivá většina distribucí už má léta problém s těmi (dvěma třema rozšířenými) WiFi adaptéry a proč to nejde hned. Například NET instalace přes WiFi (SUSE/Broadcom) se mi ještě nepodařila nikdy (poslední pokus včera před půlnocí).

Momentálně panuje ve wifi části kernelu dost velký zmatek a updayy. Snad se to časem spraví.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #12 kdy: 09 Listopadu 2009, 08:49:14 »
Já bych to (co se týče podpory HW) s Linuxem neviděl tak černě.

Osobně neznám žádný jiný OS (ani Mac OS), kam by člověk připojil téměř libovolný skener (zkoušel jsem jich cca 6 a sám mám 3 a jeden filmový) a během minuty skenoval... To že si systému spouštím z USB klíčenky (na téměř libovolném železe) a skenuji, tisknu, browsím a vypaluji tam, kde zrovna jsem, hovoří za vše.

Musím říct, že téměř zapomínám, co to je ovladač a CD, které dostanu k HW zůstávají zalepená v obalu (foťák, tiskárny, GPS logger, skenery, USB sluchátka, modemy, atd.) Jak jsem byl s u starého OS rád, když jsem dostal k nějakému HW ještě CD s ovladači, tak je mi to dnes jedno.

Samozřejmě, že je v Linuxu co dodělávat, ale neříkal bych tomu dohánět jiný OS.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.