Kdyby na Ubuntu 9.04 nefungovalo jen automatické vypnutí, to by byla ještě sranda. Ubuntu 9.04 a 9.10 jsou prostě nedodělané rozesrané pseudoverze OS. Radši přecházím na Windows 7, protože i hloupé Microsoft OS mají kompletně vymakanou podporu téměř všeho, co na trhu dostanete. Navíc MS Windows těžko běžný uživatel přenastaví k nefunkčnosti. A proč bych měl používat příkazový řádek - jsem snad programátor? Potřebuju s počítačem pracovat, ne stále řešit nějaké cosi kdesi v systému. Mobil taky neprogramuji, abych si mohl zavolat. Jednoduše vyťukám číslo a hovořím. Cd s Ubuntu 9.04 zakopu na hřbitově a nebo po skartaci rozpráším na louce rozptylu. A jestli někdo chce distributorům Linuxu platit za nemožnost podpory Wi-fi a třeba cd/dvd k fotoaparátu, tak to udělá jen skutečný trouba. Většinu lidí totiž nezajímá, jestli PC vyžaduje nějaké přiblblé "/etc/init.d/gdm start", ale fakt, že jim nebude nadávat manželka, když se Linux zase posere, a ona pak nemůže napsat ani mail kamarádce. O výše uvedeném pitvání se v OS se může uživatelům MS Windows jen zdát - naštěstí, protože obchody by byly v opačném případě zcela zavaleny nasranými zákazníky, kteří si zaplatili za OS, a ten po načtení média/software k mobilu stávkuje a vyžaduje naprosto omezující Synaptic nebo správce software. Proč budu platit za OS, který má dvouprocentní podíl na trhu, a ještě je uživatelsky přizpůsobivý?! Nestojím o debilní barvičky ve schématkách, já potřebuji systém, který se se mnou baví, i když jen přes exe instalátor. A navíc, kdyby byl Linux více rozšířený, bude úplně stejně zavirovaný jako MS Windows. Takže by se konečně programátoři museli snažit Linux laskavě dodělat, a nesrat uživatele. Nemám vůbec nic proti serverovým verzím Unix, ale ty na servery patří, a tam si je programátoři obstarají. Ale kdo z uživatelů PC je programátor? Kolik je jich asi procent?! Radši si zaplatím OEM verzi Windows 7, a mám pokoj. Sednu k PC, nainstaluji cd, nebo spustím Wi-fi, a vše funguje. Pak zasednu k PC s Ubuntu 9.04 nebo 9.10, a funguje ... *censored*! Tak co je lepší?