Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalovat HH nebo ne?  (Přečteno 21845 krát)

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
Re: Instalovat HH nebo ne?
« Odpověď #50 kdy: 22 Března 2008, 23:00:13 »
Já nevím, předevčírem jsem aktualizoval a zatím žádný větší problém, krom toho, že mi záhadně zmizely dvě ikony (vpřed a zpět) ve swiftfoxu (firefox 3b5pre vpořádku) a občas se vyskytne opravdu záhadná chyba při práci se sítí, vše funguje. Čekal jsem horší věci, ačkoliv je pravda, že si můj HW a Ubuntu překvapivě káply do noty a zatím vždycky vše běželo, jak mělo. Navíc je to celé svižnější. Snad se to všechno řádně doladí.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #51 kdy: 22 Března 2008, 23:53:08 »
Jen to shrnu, instaloval jsem betu a měl jsem pár problémů, wi-fi se mi nepovedlo rozchodit, s novými ovladačí ATI (to i u GG) nemůžu vypnout standartně laptop, ani restartovat xserver, laptop zamrzne. Při odhlášení opět zamrzne. Bude to asi těma ATI ovladačema a kartou :( Ale co fungovalo tak fungovalo pěkně, šlo hodně znát rychlost startu, KDE4 běželo líp jak na GG (efekty atd). Mno jsem zatím zpátky u GG :)
« Poslední změna: 23 Března 2008, 11:37:08 od Septyk »
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

lubos.pb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #52 kdy: 23 Března 2008, 10:19:20 »
I já jsem měl tak trochu problémy při vyzkoušení Bety - Kubuntu s WiFi. Většinou při restartu se to díky tomu kouslo. Jinak KDE 4 běží podstatně rychleji.  ;)
HP 6125
Kubuntu 8.04

honorguard

• Host
« Odpověď #53 kdy: 23 Března 2008, 11:55:32 »
Bez akcelerace běží rychleji, ale všichni říkají že s akcelerovaným kwinem jim to běží cca stejně jako KDE3. Mě osobně i akcelerovaný kwin běží (i když jen o něco) málo rychleji než KDE3. KDM4 je taky v pohodě, i když jsem se bál drobných problémů kvůli problémům s grafikou... KDE4 používám pod Gustym stabilně, takže myslím že s Gustym nebudu mít nějaké extra problémy :-).
Už se těším na final release...

Jinak na Gusty jsem kdysi dávno přešel hlavně kvůli CNR... Legrace je že jsem ho v životě nepoužil :-D.
Prostě mi to přijde jako největší kravina století :-). Je to dobré tak aby člověk měl přehled o tom jaké programy jsou :-).

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #54 kdy: 23 Března 2008, 12:05:38 »
Jo to CNR vypadalo dobře, to je fakt :) Ale nenarazil jsem na věc co by nebyla v repozitářích Ubuntu, většinou jsou v ubuntu i novější verze. Jinak já na otestování KDE4 instaloval openSUSE s KDE4 a tam je trošku dál :) , tušim 4.0.66 verze (KDE Four live CD), funkcí mraky, zlepšená stabilita, čeština, už se dá přidat víc panelů. Je na co se těšit:) Kdybych v tom rozběhal přez ndiswrapper wifi tak bych si to tam i nechal, než vyjde 8.04
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

emil54

• Host
« Odpověď #55 kdy: 24 Března 2008, 14:38:51 »
Takze par mych poznatku:
Instaloval jsem HH vice nez pred mesicem (14.2.) jako alfa4 z alternate CD na notebook acer travelmate 243fx (2,6 intel celeron) s 512MB RAM.
System chodil vcelku korektne od pocatku, od pocatku taky bezela celkem korektne grafika, i kdyz po jednom update po restartu zacala opakovane nabihat v nekorektni frekvenci a obraz byl mirne potrhany. Přitom ale jinak bezel i CF prekvapive stabilne a svizne. Problemy byly pouze s cestinou a s anglictinou - neustale to hlasilo konflikty v baliccich. Taktez "nastaveni obrazovky a grafickych karet" bylo zcela nefunkcni a ani v "rozliseni obrazovky" se nedalo nic menit, resp. pri zmene frekvence se nic nestalo.

Po nekolika updatech kernelu a povyseni systemu na vyssi alfa verze (automaticky bez reinstalace) postupne vsechny mouchy mizely az je nakonec system v pohode a v soucasny dobe se mi jevi jako velmi rychly a stabilni. Pouzivam jej sice pouze na jiz zminene zlohovani serveru, ale denne u nej stravim cca hodinku a testuji nove funkce a musim rict, ze je v urcitem smyslu rychlejsi a stabilnejsi, nezli GG 64bit na mem pracovnim acer ferrari. Dokonce se mi na nem podarilo zkusmo rozchodit i starickou WIFI USB klicenku od acera, ktera zatim ve vsech stabilnich verzich vzdorovala korektnimu pouzivan.
Jinak spoustu novych uzitecnych funkci a zkvalitneni nastroju pro nastaveni systemu Ubuntu skutecne posune na pozici plnohodnotneho konkurenta Window$.

Zaver?
Jsem uz vazne natesenej, az vyjde stabilni verze - preinstaluju okamzite vsechny stroje  :)

truhlik

• Závislák
« Odpověď #56 kdy: 24 Března 2008, 16:41:03 »
Pridam sem tedy svou zkusenost s Herdy Heron. Instaloval jsem asi pred 3mesici. Zpocatku velmi stabilni rychly prehledny skoro vse bez chyb jen par malickosti co se dalo prehlednout. Po par upgradech prestal fungovat ovladac graficke karty od Nvidie, dale prestala fungovat wifi a mel jsem problemy se Sambou tak uz jsem se musel vratit ke Gutsy a jeste chvili pockat.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

honorguard

• Host
« Odpověď #57 kdy: 24 Března 2008, 19:03:07 »
Kód: [Vybrat]
Ale nenarazil jsem na věc co by nebyla v repozitářích UbuntuNo to já zase jo. Narazil jsem takhle na Operu a na Google Earth, jenže Google Earth nebyl pro mojí verzi systému :-).
Co mě taky štvalo bylo přesně to že v repo byli novější verze balíků. Takžejsem si stáhnul 20mb, který jsem pak stahoval ještě jednou...

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #58 kdy: 24 Března 2008, 20:08:30 »
Jo to je pravda. beru zpátky.

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #59 kdy: 24 Března 2008, 21:12:59 »
No tak moje zkušenosti jsou takové smíšené

1. v podstatě prázdný xorg.conf, to je sice hezké že chtějí všechno dělat přes grafiku, ale teď mi třeba nefunguje podtaktování grafické karty pomocí
Kód: [Vybrat]
aticonfig --set-powerstate=1zahlásí to chybu, že je neúplná sekce "Display" v xorg.conf. Půl dne jsem s tím laboroval ale nefunguje

2. zásek při vypínání, restartu, nebo restartu grafického prostředí

3. Amarok - všechny písničky v seznamu skladeb se pojmenují podle poslední písničky daného alba

4. zamrzá pořítač - po zamrznutí nefunguje :
ALT+SysRq + S  (sync)
ALT+SysRq + U  (remount read-only)
a funguje jenom ALT+SysRq + b (reboot)
(tato kombinace slouží k "bezpečnému hrubému" restartu, první příkaz zapíše data z cache na disk, druhý přemountuje disky na read-only a třetí rebootuje)
Ještě doplním že zamrznutí se projevuje docela podivně, hodiny se zdají že jdou, ale ve skutečnosti pouze na nich nabíhá čas z určitého rozmezí (cca 4-5 sekund) a ten se pořád opakuje

5. Neukládá se nastavení Dolphina - po přenastavení velikosti ikon se velikost změní, ale po restartu je znovu původní

6. Nešel nainstalovat doplněk pro firefox - MediaPlayerConnectivity, muel jsem firefox odinstalovat, stáhnout stáhnout linuxovou verzi ze stránek Mozilly (.tar.gz) a nakopírovat do /opt, nyní již jde tento doplněk nainstalovat

no a to je asi tak všechno
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

honorguard

• Host
« Odpověď #60 kdy: 24 Března 2008, 21:38:54 »
Je vidět že to je stále jen testovací verze...
Ale to že se to zkouší a že to je alespoň u někoho či částečně funknčí je dobré znamení.

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #61 kdy: 25 Března 2008, 02:19:57 »
Jo a zapoměl jsem na věc, co mě prudí asi nejvíc. V terminálu částečně nefunguje doplňování. Třeba u apt-get doplňování názvů balíčků (případně vypsání možností) fungovalo v Gutsym, ale v Hardym už ne ...
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

honorguard

• Host
« Odpověď #62 kdy: 25 Března 2008, 12:36:01 »
Tak to v tom příadě ale není problém Hardyho ale KDE4. Já mám totiž Gustyho s KDE4 a doplňování názvů balíků mi taky nefunguje...

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #63 kdy: 25 Března 2008, 20:47:15 »
Problém není určitě v KDE4 protože mám KDE3, a to doplňování nefunguje ani v nouzovém režimu, kdy se kdm nespouští, takže asi chyba někde jinde

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.