Muzna ted reknete: proc se ten vul pta, kdyz si stejne nenecha poradit.
Proste mi to nedalo a nakonec jsem stahnul HH alternate a napral to tam.
Prislo mi, ze instalace trvala ponekud dele, nezli treba u GG, ale obecne musim rict, ze je, alespon z meho pohledu, delana dost blbuvzdorne a hlavne probehla cela bez zadrhelu. Takze uz mam nastavene a funkcni to zalohovani a ted opatrne zkousim grafiku. Urcite se ted nebudu poustet do nejakejch vetsich experimentu, ale zatim jsem docela mile prekvapenej, ze vsechno, co je v zakladni instalaci k dispozici, chodi zatim bez zjevnych problemu - dokonce i compiz, tedy i akcelerace ty mizerny intel-grafiky bezi a to bez jakehokoli zasahu do nastaveni - coz je pro mne dost prijemna novinka.
Takze vsem diky za dobre minene rady, ktere jsem vesmes nevyslysel ;-)
Kazdopadne si vezmu k srdci, ze to jeste neni dovareny a nebudu to moc skadklit, aby mi to vydrzelo do dubna - docela se na to tesim - nacpu to pak do vsech pocitacu.
-
-
EDIT:Takze prd

Po update (vyssi verze kernelu atd. - tusim) zacaly problemy:
- Pri startu grafiky vyhodi chybovou hlasku ze "jazyk CS_cz neexistuje"... pritom cestina i anglictina, zda se, funguje regulerne
- Obraz je leholince potrhany - evidentne nekorektni frekvence
- V nastaveni rozliseni byla nejaka silena frekvence hodne pres stovku - na prenastaveni sice zdanlive reaguje, ale mam dojem, ze ji fyzicky nezmeni
- Kdyz pustim nastaveni grafiky - neni tam nic a po chvilce to zuchne a odesle bug-report...
Asi to uz drazdit nebudu, aby to vydrzelo do vydani stable verze. Pres ssh konzoli mi tam funguje vsechno co potrebuju a to je hlavni...