Dobrý povečer. Jeden problém jsem s vaší pomocí vyřešil, zkusíme tři další.
1) Na disku mám hudbu ve formátu m4a. Když si otevřu jeho vlastnosti a podívám se na to čím otevírat, mám zakliknutý Mplayer. Když ale kliknu na soubor, objeví se mi tato hláška:
Názov súboru "Animals - House of the Rising Sun.m4a" poukazuje na to, že tento súbor je typu "MPEG-4 audio". Obsah súboru indikuje, že typ súboru je "MPEG-4 video". Ak otvoríte tento súbor, môže to znamenať bezpečnostné riziko pre váš systém.
A samozřejme ho odmítne otevřít. A protože to samé dělá Totem, předpokládám, že se snaží ho otevřít tímto programem i přes to, co je nastavené ve vlastnostech. Když kliknu pravým a dám otevřít s MPlayer, otevře v pohode. Poradí někdo co s tím? Nejde o život, ale znepříjemňuje to .
2) Druhá otázka je jen pro zajímavost, nenašel jsem, že by to zatím někdo řešil. Dá se nastavit, aby se aplikace otevírala na konkrétní ploše? Myslím to tak, že kliknu na soubor hudby, otevře se např. XMMS na ploše 4 a začne hrát. Kliknu na úpravu obrázku v Gimpu a ten se otevře na ploše 3 atd. Je to řešitelné?
3) A třetí otázka - z win mám databázu v Acces, ktorý pomerne solidne ovládam. Pod Linuxem se spustit nedá, alespoň zatím jsem na to nepřišel jak. Rozhodl jsem se proto databázi předělat, protože tahat data přes OBDC se mi nechce. Poradíte mi, který databázový program pod Linuxem by se dal nejlépe použít? Nadejne vypadá OObase, ale než se s tím začnu trápit, rád si vyslechnu názory pro i proti.