Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Asociace souborů - problém [vyřešeno]  (Přečteno 3647 krát)

MPavel

• Aktivní člen
  • *
Asociace souborů - problém [vyřešeno]
« kdy: 15 Června 2006, 21:32:35 »
Dobrý povečer. Jeden problém jsem s vaší pomocí vyřešil, zkusíme tři další.

1) Na disku mám hudbu ve formátu m4a. Když si otevřu jeho vlastnosti a podívám se na to čím otevírat, mám zakliknutý Mplayer. Když ale kliknu na soubor, objeví se mi tato hláška:

Názov súboru "Animals - House of the Rising Sun.m4a" poukazuje na to, že tento súbor je typu "MPEG-4 audio". Obsah súboru indikuje, že typ súboru je "MPEG-4 video". Ak otvoríte tento súbor, môže to znamenať bezpečnostné riziko pre váš systém.

A samozřejme ho odmítne otevřít. A protože to samé dělá Totem, předpokládám, že se snaží ho otevřít tímto programem i přes to, co je nastavené ve vlastnostech. Když kliknu pravým a dám otevřít s MPlayer, otevře v pohode. Poradí někdo co s tím? Nejde o život, ale znepříjemňuje to .

2) Druhá otázka je jen pro zajímavost, nenašel jsem, že by to zatím někdo řešil. Dá se nastavit, aby se aplikace otevírala na konkrétní ploše? Myslím to tak, že kliknu na soubor hudby, otevře se např. XMMS na ploše 4 a začne hrát. Kliknu na úpravu obrázku v Gimpu a ten se otevře na ploše 3 atd. Je to řešitelné?

3) A třetí otázka - z win mám databázu v Acces, ktorý pomerne solidne ovládam. Pod Linuxem se spustit nedá, alespoň zatím jsem na to nepřišel jak. Rozhodl jsem se proto databázi předělat, protože tahat data přes OBDC se mi nechce. Poradíte mi, který databázový program pod Linuxem by se dal nejlépe použít? Nadejne vypadá OObase, ale než se s tím začnu trápit, rád si vyslechnu názory pro i proti.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 00:09:59 od Anna Taliánová »
HP 6735s, AMD Athlon X2, 2GB RAM
Ubuntu 9.04 amd64
Xubuntu 9.04 amd64

drat

• Aktivní člen
  • *
Asociace souború - problem
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2006, 07:35:43 »
Ahoj s tou prvni otazkou nevim. S asociacemi jsem jeste problem nemel. Ale ta druha otazka myslim ze nejak jednoduse z gnome to nejde. Ale muzes aplikaci na vybrane spustit tak ze na ni prejdes a pustis aplikaci, ale to jsem ti asi nerek nic novyho no a pak jeste kdyz se ti sputi nas spatne plose tak muzes kliknout na ni na panelu a dat Move to Another Workspace a nebo Always to visible workpace, vyznam asi nemusim rikat. S tou databazi. No nevim nevim. Mozna v accessu vyexportovat. Do nejakyhoprijatelnyho formatu. Poznat trochu OObase pripravit, upravit odlisnosti pokud na nejake narazis a naimportovat. Ale to jen placam.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 00:07:53 od Anna Taliánová »

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Června 2006, 12:19:39 »
ad1) zkus ten soubor přejmenovat na *.m4v

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2006, 12:34:48 »
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

MPavel

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Června 2006, 20:00:09 »
2 xodut: dík, pomohlo. Člověk by nevěřil, že stačila jen taková blbost aby to začalo fungovat jak má.

2 Jenda - moje angličtina je asi stejná jako maďarčina, ale stačilo mne nakopnout. Dík, pochopil jsem "vo co go", takže se s tím budu ve volných chvílích bavit. Ale pre jistotu - existuje české HOWTO a nebo by si ho muel napsat? Jestli existuje, pošli link, jestli ne, budu se bavit s angličtinou.
HP 6735s, AMD Athlon X2, 2GB RAM
Ubuntu 9.04 amd64
Xubuntu 9.04 amd64

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
« Odpověď #5 kdy: 16 Června 2006, 20:06:07 »
No, asi neexistuje. Kdybys ho našel, tak řekni. Když ho nenajdeš, můžeš ho napsat :) To by bylo velmi přínosné.
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #6 kdy: 17 Června 2006, 21:23:06 »
Co se týká toho Accessu, mám pocit, že jsem někde četl o něčem co to pod Linuxem umí, ale moc jsem tomu nevěnoval pozornost (Access je podle mě zvěrstvo), takže zkus pohledat, je tu velká šance že najdeš co hledáš, protože většina reakcí od Accessistů na OOBase je negativních.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 00:10:38 od Anna Taliánová »
Kubuntu forever :-)

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #7 kdy: 14 Července 2006, 15:06:14 »
mam problem.. na PC kde mam Ubuntu a chci zmenit asociaci napr. u mp3 tak me nejde zakliknout jiny program (treba Amarok..) proste to nejde.. :S [ mam update z 5.10 na 6.06 ] a na ntb kde mam Ubuntu 6.06 nainstalovany primo z CD to jde v pohode..
« Poslední změna: 21 Října 2007, 00:08:35 od Anna Taliánová »
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

scippio

• Návštěvník
    • LinJab
« Odpověď #8 kdy: 14 Července 2006, 15:28:43 »
Citace: Jenda
2) devilspie
Stačí anglicky? http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=75749
To jsem přesně hledal :)
JID: scippio@linjab.net
"Linux mě někdy svojí jednoduchostí děsí ..."
# pacman -Rnsc ubuntu # pacman -S ArchLinux