Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: experience KDE4  (Přečteno 17819 krát)

col_boggy

• Host
experience KDE4
« kdy: 28 Února 2008, 13:54:49 »
 Nevím jak vy, ale já jsem byl opravdu zvědavý na nové KDE4. Hardy vyjde až za nějaký ten čas, ale já jsem opravdu tvrdohlavý a co si zamanu, většinou také seženu :-)... Chvíli jsem pátral a po velice nepříjemných zkušenostech se SUSE11, které mi ohlásilo 3*crash hned po startu, jsem našel snad nejstabilnější KDE4 release: Kubuntu 7.10 KDE4 Remaster (http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/gutsy/kde4/). Tam už bylo nové K rozhraní v opravdu velice dobrém stavu, a až na pár chybějících aplikací, které ještě nejsou překonvertované, jsem si ho mohl užít opravdu naplno...
  Ačkoliv to zní velice nepavděpodobně, LiveCD mi beželo skoro stejně rychle, jako "obyčejné" KDE3 načítané z HDD. Bezvadný skin, skvělé aplikace, na pre-release ohromně stabilní. Určitě doporučuji vyzkoušet. Jen pozor na plasma fce s ATi, při jakémkoliv pokusu uvést do chodu 3D efekty vše zešedne a už se to nedá opravit :-D... No, toť vše - KDE4 je "cool" a všem doporučuji ho vyzkoušet. Stojí to za to.

P.S.: Se stejnou trpělivostí jsem se před pár týdny vrhnul na Visty, a i po 50% omezení jejich "bonzácké" aktivity byly naprosto nepoužitelné (cca. 10 crashů eploreru při normální aktivitě, no to opravdu: říkám WOW!), po dvou dnech jsem zavyl a odpojil jejich hadr :-D.

nettezzaumana

• Host
Re: experience KDE4
« Odpověď #1 kdy: 28 Února 2008, 13:59:23 »
P.S.: Se stejnou trpělivostí jsem se před pár týdny vrhnul na Visty, a i po 50% omezení jejich "bonzácké" aktivity byly naprosto nepoužitelné (cca. 10 crashů eploreru při normální aktivitě, no to opravdu: říkám WOW!), po dvou dnech jsem zavyl a odpojil jejich hadr :-D.
<< 'LOL' to jsi jseste vyvazl dobre. me po pouhem tydnu ustala pravidelna ranni erekce a nepomohlo ani nasledne uriznuti kabelu od sata disku..

col_boggy

• Host
« Odpověď #2 kdy: 28 Února 2008, 14:10:46 »
Já je mě jen kvůli Aeru, jinak jsem věděl, že jsou to... "prasátka"... Ale zese TAKOVÁ?! To už je moc :-D...
Tešil jsem se hlavně na DX10, jenže s tou potvorou mi chrčel zvuk (asi každých 10sec. to zapraskalo), padaly hry, skákaly textury...
« Poslední změna: 28 Února 2008, 14:16:07 od col_boggy »

lubos.pb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Února 2008, 14:19:11 »
Nevím jak vy, ale já jsem byl opravdu zvědavý na nové KDE4.

Pokud si to chceš vyzkoušet, tak si stáhni Kubuntu 8.04 Alpha 5 s KDE 4
HP 6125
Kubuntu 8.04

col_boggy

• Host
« Odpověď #4 kdy: 28 Února 2008, 14:50:22 »
Nevím jak vy, ale já jsem byl opravdu zvědavý na nové KDE4.

Pokud si to chceš vyzkoušet, tak si stáhni Kubuntu 8.04 Alpha 5 s KDE 4

Nn, Hardy je opravdu jen Alpha - tj. minimum aplikací, co já jsem viděl, a nic moc stabilita. Takhle máš zaručenou kvalitu systému s novým prostředím, není co riskovat... Ale možná jsem na 7.10 moc vysazený, s alphaverzema Hardyho jsem neměl moc dobré zkušenosti.
« Poslední změna: 28 Února 2008, 14:52:33 od col_boggy »

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 28 Února 2008, 20:17:03 »
Nekde jsem cetl, ze Hardy bude mit dve verze - KDE3 a KDE4, je to tak? Ja myslel, ze bude defaultne se 4kou. Prave proto, ze nebude LTS, coz je skoda. Mel jsem v planu si tohle LTSko ponechat na delsi dobu :-/

col_boggy

• Host
« Odpověď #6 kdy: 28 Února 2008, 21:28:01 »
Mno... Ať hledám, jak hledám, stále jsem ještě nenalezl systém, který by mi plně vyhovoval... Až na neschopnost rozjet Windows hry mi zatím nejvíc vyhovoval styl linuxu, ale distribuce jsou, s prominutm, dost mizerné... Tak snad stabilní KDE4, hned co se mi zase rozjede internet na normální rychlost.

honorguard

• Host
« Odpověď #7 kdy: 28 Února 2008, 23:14:12 »
A sakara. Jsem si chtěl nainstalovat Hardyho s KDE4 a nainstaloval jsem si asi tu verzi s KDE3. Teda určitě... Nevíte jak bych to mohl napravit?

fester-182

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 28 Února 2008, 23:16:14 »
« Poslední změna: 28 Února 2008, 23:19:00 od fester-182 »
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #9 kdy: 29 Února 2008, 01:02:00 »
Osobně zkušenosti: zajímavý nástin, jako pracovní jej ale asi začnu používat opravdu až od 4.1, co jsem viděl verze v HH, tak jako dobrý, ale pro práci asi úplně ne. Ale třeba změním s final release 8.04 názor.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

col_boggy

• Host
« Odpověď #10 kdy: 29 Února 2008, 14:32:26 »
KDE 4 je podle mne už teď naprosto OK, je to je o tom, do čeho ho nacpete... Já si stáhl "čistou" instalačku GG s implantovanou 4.0.1 a vše jede bez problémů... Jen mi hodně chybí Amarok, ten si ale dotáhnu až vyjde A2. Samozřejmě že nové prostředí není úplně dokonalé, sem tam se najde nějaký bug ohledně chování plasmy, ale pro nerejpala je to prakticky nerozpoznatelné ;-)

honorguard

• Host
« Odpověď #11 kdy: 29 Února 2008, 14:39:50 »
Ale amarok2 si můžeš nainstalovat už teď.
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install amarok2U mě to normálně fungovalo...

col_boggy

• Host
« Odpověď #12 kdy: 29 Února 2008, 15:47:51 »
wow. díky moc, snad to už na k4 pojede!

col_boggy

• Host
« Odpověď #13 kdy: 15 Března 2008, 12:30:12 »
Hmm, tak jsem si ho nainstaloval napevno, a hádejte co?
Ono tomu chybí instalátor včetně apt! LOOOL, tak to si počkám...

honorguard

• Host
« Odpověď #14 kdy: 15 Března 2008, 16:23:26 »
to dost dobře nechápu... to jsi si nainstaloval napevno HH? Já jsem si ho kdysi taky nainstaloval napevno (asi před měsícem) a apt-get mi tam normálně fungovalo. Pokud máš KDE4... Ten okenní instalátor KDE je strašně nestabilní. Na KDE3 se mi běžně stávalo že mi při instalaci balíku spadnul a já pak musel pomocí dpkg odemykat databázi. Jednou jsem přes něj idiot dokonce upgradoval na vyšší verzi. Uprostřed upgradování spadl a já mohl leda reinstalovat pc...

col_boggy

• Host
« Odpověď #15 kdy: 15 Března 2008, 17:31:01 »
jak rikam, "jdu si nainstalovat amarok2", kouknu se po instalaatoru a on ze "chybi apt" a abych ho pomoci aptu reinstaloval :-D

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #16 kdy: 15 Března 2008, 19:38:18 »
Nevím, jestli jsou na sobě závyslí, ale zkuste použít aptitude.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #17 kdy: 16 Března 2008, 11:00:48 »
jak rikam, "jdu si nainstalovat amarok2", kouknu se po instalaatoru a on ze "chybi apt" a abych ho pomoci aptu reinstaloval :-D

Inu, netuším, co myslíš tím "chybí apt". Kubuntu s KDE4 testuju od chvíle, kdy bylo uvolněno (konec února). Vzhledem k tomu, že základ pro všechny *buntu je stejný a liší se jen desktopové prostředí, nemůže apt-get v příkazové řádce chybět. A mohu tě ujistit, že ani nechybí. Máš-li na mysli nějaké grafické rozhraní, tak pak máš pravdu - nebylo. S uvolněním alfa 6 je použitý Adept (včetně apletu upozorňujícího na aktualizace) z KDE3. Chybí-li ti tedy tento nástroj, aktualizuj distribuci z příkazového řádku:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

honorguard

• Host
« Odpověď #18 kdy: 16 Března 2008, 11:44:46 »
Adept je stejně použitelný akorát když člověk potřebuje zjistit jak se daný balíček jmenuje. Je strašně nestabilní a má tendence při instalaci balíčků padat... A ono když má člověk svůj první linux, spadne mu adept, který ale neodemkne zámek na instalaci aplikací a nepomáhá ani restart, takže člověk co tomu ještě moc nerozumí nemůže instalovat aplikace... to byla pro mě docela odrazující zkušenost...

col_boggy

• Host
« Odpověď #19 kdy: 16 Března 2008, 11:56:16 »
apt: funkce apt-get není dostupná, pravděpodobně byla poškozena. Reinstalovat ji můžete pomocí příkazu "apt-get install apt".
  A když jsem spustil add/remove programs, vypsalo to "smart-installer is mising, this app won't work properly" nebo něco tak.

col_boggy

• Host
« Odpověď #20 kdy: 16 Března 2008, 11:57:57 »
adept jsem tam vůbec nenašel, byl tam jen "instalátor balíčků", ale to je možná jen jinak pojmenované. Každopádně, ten Remaster opravdu nebyl dobrý nápad, a od linuxu si dám pokoj až do verze ubuntu 8 s novým tématem. KDE je na mne očividně příli složité, bohužel jsem používal windows tolik let, že jsem zlenivěl a u PC nechci přemýšlet. Snad taky ještě dovymyslí 3d podporu pro atiny...
« Poslední změna: 16 Března 2008, 12:00:02 od col_boggy »

honorguard

• Host
« Odpověď #21 kdy: 16 Března 2008, 12:27:47 »
Vo vým já tak v kernelu pro HH a X pro HH lidem kterým nefungovala atina už funguje. Někde tady na foru je dokonce návod jak přetáhnout x-server a kernel z hh do gustyho. Já to dělal a fungovalo to skvěle. Jenže mám něco s grafikou (intel) a potom mi to začalo bugovat ještě víc...
Pokud ti něběží 3D v atině, určitě to stojí za zkoušku.
jinak:
http://packages.ubuntu.com/gutsy/base/
tady si stáhni balíček apt, pod rootem vlez do složky kam jsi si ho stáhnul a dej dpkg -i jmeno_baliku.
S trochou štěstí by se měl nainstalovat... eventuělně by ho to chtělo předtím odebrat, jenže neví jak bez apt :-).

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 16 Března 2008, 21:02:20 »
He, s tou ATI... zkoušel jsem poslední 3 aplhy HH a ani jedna mi nanskočila do grafiky, když jsem si nahrál do GG x.org, + jádro z HH tak se to opakovalo :(
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

honorguard

• Host
« Odpověď #23 kdy: 16 Března 2008, 21:06:28 »
:-( tak to je škoda...

col_boggy

• Host
« Odpověď #24 kdy: 17 Března 2008, 18:59:43 »
Ubuntu GG: "your graphics card doesn't support texture filtering, these 3D effectss will probably never run on your computer." Tak zhruba přesně tohle mi to vypsalo, když jsem se s ati ovladači pokoušel asi před dvěma měsíci rozjet CF. (jediné, čím si nejsem jistý, je to texture filtering, ale něco s texturama to určitě bylo)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.