Nevím jak vy, ale já jsem byl opravdu zvědavý na nové KDE4. Hardy vyjde až za nějaký ten čas, ale já jsem opravdu tvrdohlavý a co si zamanu, většinou také seženu :-)... Chvíli jsem pátral a po velice nepříjemných zkušenostech se SUSE11, které mi ohlásilo 3*crash hned po startu, jsem našel snad nejstabilnější KDE4 release: Kubuntu 7.10 KDE4 Remaster (
http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/gutsy/kde4/). Tam už bylo nové K rozhraní v opravdu velice dobrém stavu, a až na pár chybějících aplikací, které ještě nejsou překonvertované, jsem si ho mohl užít opravdu naplno...
Ačkoliv to zní velice nepavděpodobně, LiveCD mi beželo skoro stejně rychle, jako "obyčejné" KDE3 načítané z HDD. Bezvadný skin, skvělé aplikace, na pre-release ohromně stabilní. Určitě doporučuji vyzkoušet. Jen pozor na plasma fce s ATi, při jakémkoliv pokusu uvést do chodu 3D efekty vše zešedne a už se to nedá opravit :-D... No, toť vše - KDE4 je "cool" a všem doporučuji ho vyzkoušet. Stojí to za to.
P.S.: Se stejnou trpělivostí jsem se před pár týdny vrhnul na Visty, a i po 50% omezení jejich "bonzácké" aktivity byly naprosto nepoužitelné (cca. 10 crashů eploreru při normální aktivitě, no to opravdu: říkám WOW!), po dvou dnech jsem zavyl a odpojil jejich hadr :-D.