Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Účetnictví  (Přečteno 28308 krát)

Pavelp

• Host
Účetnictví
« Odpověď #50 kdy: 12 Října 2006, 11:14:45 »
Ale ja licencovani rozumim, dik za pouceni. Zil jsem v dojmu, ze wine(nepouzivam) neni schopne bezet bez originalnich knihoven windows. Resp. pro spusteni nekterych programu je nutne tyto knihovny mit k dispozici. Pokud OPRAVDU ne, je to ok.

luposovs

• Aktivní člen
  • *
Účetnictví
« Odpověď #51 kdy: 12 Října 2006, 14:28:45 »
Proc resit vyresene-http://www.root.cz/clanky/invex-a-linuxhall-2006/.Ucetnictvi pod dosemu-firma zabyvajici se ucetnim softem pod win se stara o potrebne zalezitosti.
OS Ubuntu Edgy Eft-Window manager Beryl,komunikator Google Talk a Gajim.

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
Účetnictví
« Odpověď #52 kdy: 09 Prosince 2006, 23:09:39 »
Tato debata je uz trochu starsi, ale presto se zkusim pridat.

Myslim, ze napad udelat ucetnictvi pod linux neni marny. Nejhorsi, co se muze stat, je, ze to nebude nikdo pouzivat a projekt proste zanikne.

Porad se zde hovorilo o aktualnich legislativnich upravach jako o moznych problemech. Ony sice jsou, ale zmen, ktere by neustale nutily zasahovat do ucetnictvi, neni tolik. Vetsina veci se da prizpusobit zmenou ucetni osnovy a nasledne vysledovky a VZZ, coz je prace pro uzivatele, ne pro vyvojare.

Navic se zde objevili lide z ucetni profese, pro ktere by urcite nebyl problem sledovat, co by bylo potreba menit. A jeste jednou - neverim, ze by toho bylo tolik, aby to muselo znamenat nejake vazne ohrozeni kontinuity v ucetnictvi pro pripadne uzivatele.

Pro zacatek by slo zacit treba pouze s ucetnictvim bez mezd atp. (na tom neni temer co aktualizovat) a uvidelo by se, jak se projektu dari a jak rychle postupuje. A hlavne, jake jsou REALNE problemy. Odpiskat to hned na zacatku mi pripadne velka skoda.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Účetnictví
« Odpověď #53 kdy: 09 Prosince 2006, 23:26:26 »
Účetnictví na Linuxu je velká výzva. Osobně se mi zalíbil projekt LinKonto. Tento program by měl být nyní OpenSource (mám dojem). Zatím však běží pod emulátorem dosu, avšak zakladatelé projektu píší, že pokud bude zájem, začne vznikat čistě linuxová verze. Byl bych radostí bez sebe. Programovat bohužel téměř neumím, takže bych těžko přispěl. No, přiznám se - 2 měsíce se učím Javu na ČVUT a jako moji semestrálku jsem si zvolil program na daňovou evidenci. No, ještě se uvidí, jak se mi povede. Uznávám, že java není asi to pravé ořechové, ale pokud program bude použitelný, určitě ho uvolním. Vzhledem k tomu, že jsem začátečník, tak to je asi iluze ;)... Pokud by mi to však šlo, zkusil bych zapracovat i na normálním (dříve podvojném) účetnictví... Já myslím, že kvalitní open-source projekt na účetnictví by pro linux mohl znamenat velký přínos a rozšíření do komerční sféry (užití firmami), ale chtělo by to nějaký tým... Uvidíme...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Účetnictví
« Odpověď #54 kdy: 10 Prosince 2006, 21:01:59 »
naopak, java je idealni. diky sve podstate bude mozne dany program spustit na jakekoliv platforme. take diky nedavnemu uvolneni pod GPL bude snad brzo defaultne v distribucich obsazena. pokud hodlate prispet ke zlepseni situace ucetnictvi pod linuxem, tak je to urcite velice chvalihodne a drzime palce :)
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

zigi

• Aktivní člen
  • *
Účetnictví
« Odpověď #55 kdy: 10 Prosince 2006, 21:26:12 »
liborse: tedka pracuji na jednom takovem systemu a neni to takova sranda, jak to vypada .. piseme to v Delphi a melo by to jit zatim pustit pres wine, v dalsi verzi se chysta multiplatformni verze (pomoci FreePascalu .. jinak ja osobne moc Javu nemusim - je to porad moc velkej systemovej zrout ;))
..:: be free - use kubuntu ::..

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
Účetnictví
« Odpověď #56 kdy: 12 Prosince 2006, 01:48:26 »

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Účetnictví
« Odpověď #57 kdy: 12 Prosince 2006, 22:15:45 »
No já ten program musím dotáhnout do použitelné verze (byť nedokonalé) tak jako tak (je to součást hodnocení předmětu). Vím, že to není legrace - zvlášť v "normálním" účetnictví se musí propojit spoustu věcí. Já zatím dělám tu Daňovou evidenci. Program mi roste pod rukama, uvidíme jak to půjde dál. Zatím to ale není nic použitelného. Také nejsem zastáncem toho, aby se plýtvala práce na několik stejných projektů a proto taky fandím již zmiňovanému LinKontu. S motlitbami čekám na portaci do linuxu. Aplikace by si zasloužila i GUI, ale to je asi hodně daleká budoucnost, nebo ne ;)? Jsem velmi rád, že něco takového vzniká... Jen tak dále...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **

Ji31

• Aktivní člen
  • *
Účetnictví
« Odpověď #59 kdy: 11 Dubna 2007, 22:13:02 »
Něco podobného už jsem měl dlouho v hlavě. A jako ideální považuji použití javy.
Nicméně jestli jsem to správně pochopil, tak HoneyCalc je pro linux. Tak co je na něm špatného? Je to program špatný, nebo to, že není free?
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.