Jeste k puvodnimu tematu. Na foxi konferenci se abra taky zacala probirat. Vypada to, ze pouzivaj ochranu proti rozkodovani zdrojaku, coz znamena vlastni runtime knihovny. Zkousel jsi tu abru pod wine instalovat? Pokud maji instalaci dobre udelanou tak by si to vsechny zapisi do registru melo udelat samo a vsechny knihovny co potrebuje by si tam taky mela natahnout. Pak uz by mohlo stacit prez tuhle instalaci prekopirovat stavajici aplikaci s daty a mohlo by to bezet.
Jak jsem již psal, ve windows stačí zkopírovat adresář s programem a běží to. Dokonce jsem uvažoval o instalaci toho programu, na kterém je to závislé... Ale nevím nevím. Instalovat Abru jsme zkoušeli na ty nové Windows, ale to se tenkrát nepovedlo, tak myslím, že ani wine by to nevzalo. Myslím, že je tam problém se zastaralým licenčním číslem, na podpoře vůbec nevěděli, jak na to. Ten program ale máme legálně, to zdůrazňuji... I když váš postup zkusím, ale nevím, jestli najdu tu původní verzi instalátoru
... Snad jí táta někde má...
Jinak, jak to tady ctu, uz jsem driv premejslel o napsani nakyho opensource jednoduchyho ucetnictvi pro linux, zacinam prgat v X a potrebuju nakou motivaci v tom dal pracovat... sice moc casu nemam, pac mam dost prace sam, nicmene kdyz by byl k dispozici nakej schopnej analytik, pripadne vic lidi, ktery by se chteli podilet, mohli by sme dat neco dostacujiciho dohromady pro malej subjekt (zivnostnik, mala firma.. ) .. ve stavajicim zamestnani pracuju jako programator na ERP aplikacich, takze naky procesy znam (spis ale jenom v logistice a vyrobe), chtelo by to ale nekoho, kdo tak nejak zna konkretni pozadavky pro vedeni ucetnictvi...
Dobrý nápad, myslím, že, jak psal merlin, PHP aplikace by vůbec nemusela být marná. Koukněte třeba na PHPMyAdmin (nebo tak nějak se jmenuje) a dá se s ním velmi dobře pracovat. S účetnictvím sice zkušenosti mám (však jsem vystudoval OA), ale asi by to pro napsání programu nestačilo... Opravdu by to chtělo na našem trhu zacelit tu strašnou mezeru na trhu - tj. uživatele, kteří potřebují účetnictví i na Linuxu nebo třeba na jiných OS, popř. je používají souběžně. Dalším problémem je také včasná aktualizace programu a další aspekty, které jsem u všemožných
projektů hledal velmi marně. Myslím, že toto by mohlo potřebu programovat značně motivovat...