Po té epizodě viz výše jsem s oním vlastním jádrem kousek času pracoval. Avšak usoudil jsem na základě interakce, že to vlastně němá žádnou cenu z hlediska celkové odezvy. Pochopil jsem, že kompilace jádra má smysl pouze ve velmi speciálních případech, což ten můj není. Zkrátka počítadlo pracovalo se stejným nasazením jako s originálním jádrem. No nicméně mi to pomohlo proniknout hlouběji do problematiky linuxu obecně, čemuž jsem velmi rád.
No,dovolim si nesuhlasit.Ja som tento tyzden presiel na egdy a hned som aj skompiloval jadro,podla navodu na wiki.Rozdiel je znacny,jednak v rychlosti bootovania a potom aj pri odozve aplikacii.Je to ovela sviznejsie.Lenze ja som to jadro prerobil uplne,povyhadzoval som vsetko zbytocne ... Ved nema vyznam kompilovat jadro ked tam nechas takmer vsetky povodne nastavenia.Inac,su tusim 3 odporucane veci,ktore zmenit koli performance na desktope.Teraz ich neviem presne pomenovat,ale keby som pozrel do konfigu tak viem.A co sa tyka tvojho framebufferu,pisal si,ze sa ti to bilo s ovladacmi k nvidii.Podla mna je to preto,lebo si pre framebuffer pouzil nvidiacky driver,fb_nvidia alebo podobny.Do framebufferu nema vyznam davat nieco ine ako klasicky vesa driver.
Ja som inac daval jadro 2.6.17.11.
Ako som updatol na edgy,pri boote mi nejdu ziadne vypisy,snazim sa to nejako poriesit,ale zatial bezvysledne.A co sa tyka usplashu,tak ten som rovno vyhodil,naco to je.
Takze na zaver,ked sa s jadrom pohrate a nastavite ho dobre,zarucujem vam badatelny rozdiel ...
A moduly kompilovat rozumne,nie vsetko zas ... neuskodi to,ale neumerne to predlzuje celkovy kompilaciu jadra,original jadro s defaultnym konfigom mi kompilovalo cca 45 minut a to mam 3000XP+

)