Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s ovladačem pro jehličkovou tiskárnu Seikosha LT-20  (Přečteno 2883 krát)

jarek407

• Návštěvník
Nainstaloval jsem si ubuntu 7.10 na nové PC a nemohu najít vhodný ovladač pro tiskárnu Seikosha LT-20 (je to jehličková vykopávka s připojením přes paralelní port, ale bohatě mi stačí). Nejlepší výsledky jsem dosáhl s ovladačem Epson Dot Matrix, ale kvalita tisku je oproti MS Windows výrazně horší a na začátku stránky je vždy 1 nebo více znaků. Podle internetu by tiskárna měla umět emulovat IBM a Epson ovladače. Na MS jsem používal driver IBM Proprinter X24 a tiskárna fungovala dobře. Děkuji za pomoc.
« Poslední změna: 18 Března 2008, 08:16:51 od Petr 'Merlin' Vaněček »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Problémy s ovladačem pro jehličkovou tiskárnu
« Odpověď #1 kdy: 17 Března 2008, 11:42:34 »
Hoďte odkaz. Zkontrolujte, jaké umí vše tiskové jazyky, jestli teda nějaké. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

jarek407

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Března 2008, 13:01:02 »
Zde je stručné info o tiskárně: http://findarticles.com/p/articles/mi_m1563/is_n2_v12/ai_13990657/pg_3, zde je obecné info o ovladačích http://www.seikosha.com/drivers.html (konkrétní informace pro tuto tiskárnu není na detailním listu uvedena). Díky

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 17 Března 2008, 13:20:15 »
Hmm, bohužel nic jsem nenašel ani v odkazech ani na googlu. Zkoušejte prostě další ovladače...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

jarek407

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Března 2008, 13:52:46 »
Tomu jsem věnoval celou neděli. Vyzkoušel jsem všechny ovladače od IBM a Epson v distribuci, které nejsou pro inkjet a laser. Bohužel, výsledek mě neuspokojil.

ady709

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 17 Března 2008, 23:13:07 »
To mi mrzí :( taky mam někde ve skříni schovanou epsonku....Tisk zadarmo,zlatý starý časy :) (I když v práci na leserovce je to taky zadáčo, žejo :) )

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #6 kdy: 18 Března 2008, 08:23:00 »
Že je na začátku strany jeden nebo více znaků znamená, že používáte nesprávné esc sekvence tedy řídící příkazy tiskárny, kterým nerozumí  a tak je vytiskne jako obyčejné znaky. Na podobných tiskárnách býval (pokud podporovaly vícero tiskových jazyků) manuální switch pro jeho přepínání (asi 8 malilinkatých dipů schovaných pod krytkou). Možná tedy jen používáte nesprávný jazyk - zkuste použít driver "generic" a postupně vybrat drivery, které by mohly být to, co potřebujete (ESC/P, IBM-Compatible, Raw, text-only)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.