Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HH + PulseAudio [vyřešeno]  (Přečteno 28113 krát)

Fracty

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 809
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #25 kdy: 28 Května 2008, 17:25:04 »
pokud vám pulse blbne, není nic takové co by se s ním nedalo udělat, ne? :)
prostě odinstalujte pulse, vypněte ho a nechte si alsu...
« Poslední změna: 04 Července 2008, 07:16:39 od Anna Taliánová »

Czario

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 639
  • skill :: passive-llama
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #26 kdy: 28 Května 2008, 21:56:04 »
Fracty: mno ta tam je nějak hned po instalaci ne? to mi právě nešlo ještě víc. a ten pulse šel, akorát teď už z ničeho nic nejde :-/

Slávek Š.

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 22
    • Cybermuff
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #27 kdy: 30 Května 2008, 22:38:04 »
PulseAudio mi pilo krev co chvíli, řada návodů a tipů byla taková - ehm - nekompletní až chaotická a u mne to nebylo pořád moc funkční, pořád se to nějak sypalo. Vadilo mi i to, že není k tomu nějaká GUI konzole, něco alespoň vzdáleně podobné ovládání Jacka, ale už jsem to našel, takže doporučuji z vlastní spokojené zkušenosti tenhle výborný postup z angl. fóra:

 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=776739

Je to i malým GUI managerem. Snad s tím budete spokojeni tak, jako já, u mne má zman0900 velké + ....

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6075
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #28 kdy: 11 Června 2008, 21:42:19 »
Návod shamana i c4pp4. S shamanem mi to haze 2 chyby, z nich jednu neni problem vyresit droppem kousku návodu z c4pp4. c4pp4 návod se zdál bez chyby do doby, nez jsem zkusil hrát Tremulous. Postupne ve hre zacal být zvuk prerusovany az to psalo jen dropped sound porád dokola. V systemu zvuk jel normálne dál, ale i po restartu Tremulous, v Trem ne. Takze vyuziti pro nehrajici, ale pracujici lidi :o) Ja sjem oboje, takze jako posledni moznost vidim original anglicky navod vyse.

PS: Original anglicky navod dopadl tak, ze jakmile v Trem prestane jit zvuk, nejde v celym systemu :(
« Poslední změna: 04 Července 2008, 07:17:51 od Anna Taliánová »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

tatra

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 187
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #29 kdy: 02 Července 2008, 17:33:11 »
Pomoci tohoto navodu bohuzel zvuk stale nejde... :( ve vic aplikacich najednou... kdyz jde zvuk z icq, tak nemuzu mit pusteny film, protoze bych nic neslysel... :(
« Poslední změna: 04 Července 2008, 07:18:33 od Anna Taliánová »
CPU 1,6 GHz, HDD 160 GB, 1  GB RAM, Kubuntu 11.10, Slax

existpierre

  • Host
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #30 kdy: 02 Srpna 2008, 03:00:45 »
Tento navod od capp4 a mnoho inych by sa siklo nejak zosumarizovat a hodit na wiki. Ja som nevedel poriadne rozchodit pulse pekne dlho (doteraz som si myslel, ze na nom frcim). Navod od capp4 pomohol : k+

roman.swe

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 158
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #31 kdy: 04 Srpna 2008, 19:21:52 »
Díky moc! Vše jede jak má (Skype, FF+youtube, Audacious, MPlayer), pěkně spolu. Pomohl návod od shamana. Takže díky chlape.
« Poslední změna: 04 Října 2008, 16:14:04 od roman.swe »
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

jaravor

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 8
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #32 kdy: 12 Září 2008, 10:50:21 »
Taky musim podekovat, uz to resim dobu a hrozne me to stvalo :-) Akorat mi s pulse audio prestal fungovat zvuk u SMplayeru .-( clovek si nevybere :-D
« Poslední změna: 12 Září 2008, 12:21:41 od jaravor »

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6075
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #33 kdy: 13 Září 2008, 13:06:07 »
ZKus si pohrat v nastavení zvuku u SM...
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

gurney

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 131
  • Při dnešní konkurenci je velmi těžké být blbcem.
    • Přednemocniční neodkladná péče
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #34 kdy: 12 Října 2008, 23:48:28 »
Zdravím. Asi toto vyřešilo můj problém se Skype, ale přestaly mi fungovat klávesové zkratky, kdy jsem pomocí klávesy Fn mohl zvuk ztlumit či zesílit, nebo dát mute. Objevují se grafické efekty jako před tím, ale zvuk se nehýbe. Vadí mi to. Setkali jste se s tím někdo? Jde to řešit? Mám Ubuntu 8.04 na Asus F3L. Další informace potřebné k řešení poskytnu na požádání (nevím přesně co je třeba a nechci zahlcovat...). Díky.
Software is like sex - it's better, when it's FREE.

existpierre

  • Host
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #35 kdy: 13 Října 2008, 08:40:24 »
Problem s  pulseaudiom stale pretrvava, len ked mam pustene vlc (vseobecne prehravanie videa), tak sa mi flash video (youtube) zasekne a potom po zatvoreni tabu zamrzne cely FX. pouzil som vsetky navody.  KOli este vacsim problemom som si dal flash 10 beta. ten uz funguje suprovo, az na tento problem.

nic-nechci

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 80
    • Cyklo TJ Písečná
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #36 kdy: 22 Října 2008, 10:21:22 »
Jsem rád, že jsem to tu našel. Mělo to dvě výhody....podle Shamanova návodu funguju a navíc jsem se v hodině zabavil :-D.  K+
Cyklo TJ Písečná rulez :-) Linux (Ubuntu JJ + Fedora 11) + MSI EX600
Linux user since 18.9.2008.
Google je všemocný :-)

boyjakokluk

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 21
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #37 kdy: 10 Května 2009, 13:48:00 »
Ahoj,
já jsem v linuxu začátečník. Řešil jsem problém s "promblem with ausio playback". Použil jsem na to 2 posupy výše až mi zabral tento:

http://www.econowics.com/news-from-the-net/170/skype-problem-with-audio-playback-ubuntu-810-intrepid-ibex/

Bohužel vedlejším efektem je, že mi "nefunguje" mikrofon. V sound preferences mi nefunguje Sound capture (jak jsem pochopil asi to spolu bude souviset).

Možná by mi pomohlo nastavit nějakou výchozí konfiguraci všech zvukových zařízení, protože už nevím, co a jak jsem kde dělal, pač tomu vůbec nerozumím. Nebo tušíte někdo, proč se mi nezaznamenává záznam z mikrofonu (např. skypetest hovoru, se mi nahraný zvuk nepošle zpět)

Linuxu vůbec nerozumím, furt s ním řeším nějaké problémy, ale mám ho už 2 roky a nechci se ho vzdát a mnoha lidem jsem ho již doporučil :) pač myšlenka mi přijde skvělá!

Komunito díky!

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #38 kdy: 10 Května 2009, 14:06:17 »
Zkus to podle tohoto (nepoužívat bod 4 - to je pro 5.1)
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29542.msg220946.html#msg220946

"promblem with ausio playback". - Pokud toto oznámí skype, zatím jsem vždy tento problém vyřešil přímo v nastavení samotného skypu (sekce zvuk), kde jsem nastavil vstupy a výstupy, které jsou funkční.

Výše uvedený návod mě již několikrát pomohl, při problémech se zvukem i mikrofonem (nebo při problémech, kdy nešel zvuk vůbec)
Vždy jsem používal pusleaudio.

nezik

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 723
    • Chalupa Himmelreich
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #39 kdy: 10 Května 2009, 14:54:05 »
Ahoj,
já jsem v linuxu začátečník. Řešil jsem problém s "promblem with ausio playback". Použil jsem na to 2 posupy výše až mi zabral tento:

http://www.econowics.com/news-from-the-net/170/skype-problem-with-audio-playback-ubuntu-810-intrepid-ibex/

Bohužel vedlejším efektem je, že mi "nefunguje" mikrofon. V sound preferences mi nefunguje Sound capture (jak jsem pochopil asi to spolu bude souviset).

Možná by mi pomohlo nastavit nějakou výchozí konfiguraci všech zvukových zařízení, protože už nevím, co a jak jsem kde dělal, pač tomu vůbec nerozumím. Nebo tušíte někdo, proč se mi nezaznamenává záznam z mikrofonu (např. skypetest hovoru, se mi nahraný zvuk nepošle zpět)

Linuxu vůbec nerozumím, furt s ním řeším nějaké problémy, ale mám ho už 2 roky a nechci se ho vzdát a mnoha lidem jsem ho již doporučil :) pač myšlenka mi přijde skvělá!

Komunito díky!
já musel ve skype nastavit zařízení pro Sound in: HDA Intel (hw.Intel,0)
ale i tak mi jde mikrofon hrozně potichu a musím do něj křičet jako protrženej :(
Zvukovku mám: Intel 82801G na desce Leonite2
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

boyjakokluk

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 21
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #40 kdy: 16 Května 2009, 21:00:20 »
Ahoj, díky, už mi Skype funguje :)

makak

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 103
Re: HH + PulseAudio [vyřešeno]
« Odpověď #41 kdy: 18 Června 2009, 12:43:57 »
čau lidi

Skúšal som všetky návody čo sú v tejto téme a mikrofón v skajpe mi stále nejde.
Navyše niečo čo som nainštaloval pri pokuse o opravu mi dodrbalo niečo v audacious - neukazuje mi progress bar, ani čas.

Mohol by niekto nahodiť nejaký kompletný návod, čo si mám skontrolovať/nainštalovať/pomeniť aby mi to šlapalo ?

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.