Hmm, tak u mne prvotní nadšení z HH již opadlo. Pořád si myslím, že je oproti GG po "technické stránce" obrovským skokem kupředu. Na druhou stranu, po cca 14 dní používání (mezi RC a final release jsem nezaznamenal žádnou změnu) však musím říci, že pár (většinou kosmetických) prkotin na mne působí trošku rušivě, rozpačitě a nedodělaně.
Asi nejvíce mi chybí v základu fusion-icon, nebo něco podobného, čím by se dal compiz jednoduše vypnout. Obzvláště když si compiz stále nerozumí s gl aplikacemi (blikání, deformace obrazu). Vypínání compizu přes správce vzhledu je trošku nešikovné.
Nemožnost zvolit velikost a rozlišení přihlašovací obrazovky mi přijde také trošku OUT.
S potěšením jsem sledoval, kdy ve FF3b mi po načtění stránky s flashem po kliknutí na hlášku "chybí modul" vyskočíla nabídka, jaký (který a čí) flashový plugin nainstalovat. Říkal jsem si "Paráda, takhle to má vypadat". Bohužel, po doběhnutí instalace Firefox zkolaboval a zamrzl. Napadlo mne akorát přísloví "Navrch huj, vespod fuj". A to nebylo první samovolné vytuhnutí, které jsem na 8.04 zažil, první bylo na konci instalace, kdy místo restartu po hlášce "Vyjměte CD a stlačte Enter" počítač místo restartu skočil do polofunkční konzole, kde dlel přes všechny mé pokusy rebootovat nějak korektně až do stisku reset.
Mám pocit, že v tomto případě autorům uškodilo přesně stanovené datum vydání. Mám pocit, že týden dva navíc, a bylo by to všechno jinak. U "obyčejné verze" by mne to až tolik netrápilo, ale u LTS.
Každopádně, z původních 5/5 koriguji své hodnocení 8.04 na 4/5. Jinými slovy, z perfektní na skoro perfektní.