Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hardy je perfektní  (Přečteno 19153 krát)

luisah

• Závislák
Re: Hardy je perfektní
« Odpověď #25 kdy: 28 Dubna 2008, 11:52:06 »
Není nic jednoduššího, než odinstalovat balíček s FF3beta a nainstalit si FF2  ;) (nebo je klidně můžete mít vedle sebe)
Pokud se nepletu ve výchozí instalaci vedle sebe jsou. Ty dva Firefoxy v nabidce Internet neni chyba, ale jeden je 3b5 a druhej 2.14
Po čisté instalaci mám jen FF 3b5

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #26 kdy: 28 Dubna 2008, 11:56:01 »
Jj starsi firefox sa da doinstalovat len som musel dotiahnut jednu kniznicu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

dejv608

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 28 Dubna 2008, 13:09:57 »
Kubuntu KDE4:
- nejde otevřít síťový konfigurační applet, změny se musejí provádět v textovém režimu

Kubuntu KDE3.5:
- změna hostname v network appletu znemožní fungování suda, protože editne pouze /etc/hostname ale už ne /etc/hosts; řešením je nabootovat do recovery a příslušně opravit hosts (je to ten zápis 127.0.1.1), tahle chyba se už nacházela v alpha

Ubuntu HH všeobecně:
po sestřelu Xserveru se špatným nastavením se neobjeví žádný konfigurační applet, ani sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg nešlape, musíte se přepnout přes ALT-F1 do konzole a tam smazat /etc/X11/xorg.conf (xorg se pak optimálně nakonfiguruje sám)

jeden z problémů který mám asi jenom já: mám Ati Radeon 9250TD a LCDčko Neovo K-A19. Akcelerace běží, všechno. V linuxu je obraz posunutý kousek za hranu LCD a to celkem obtěžuje a při autoconfigu monitoru se to sice správně nastaví, ale pak mám zase problémy s obrazem pod Win, kde to musím znovu konfigurovat a to trošku pracněji (tam totiž autoconfig blbne). Když se pokousím naisntalovat fglkx-config, tak vždycky sestřelím Xka tak, že už nenajedou, nebo najdeou, ale bez akcelerace a se záhadnejma chybama. Nevíte jak to vyřešit? Pokud možno bez instalace fglrx config a odinstalace win.  Napadá mne snad jedině envy.
« Poslední změna: 28 Dubna 2008, 13:11:32 od dejv608 »
Přenosný budget: ASUS X51L, T2370, 1GB RAM, 160GB HDD, Intel IGP X3100 (DX10, na IGP (s novýma driverama) drtivý výkon), wifi atheros b/g, BT. WinXPSP3 + Kubuntu HH.1. Na notebook za 10k vč. DPH, proč ne ;) A má pořádný šasi.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #28 kdy: 28 Dubna 2008, 17:50:43 »
Perfektní je asi silné slovo:

Boot stále špatně... nenaběhli disky.... musel jsem nomsi zadat jako parametr což už zrovna není 2x pohodlné.... a musím vypnout splash opět :(
NetworkManager při vypínání pořád hází nějakou chybu... nechápu...
A pořád stejný otázky kvůli kterým je linux na desktopech horší (ovladače, hry, atd)

Hodnotil bych jako dobrý s přihlédnutím na to že je to celé zadarmo....4 hvězdičky z 5 :)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #29 kdy: 28 Dubna 2008, 18:05:21 »
Citace
musím vypnout splash opět :(
stejně ho nepoužívám, takže je mi to jedno. Přijde mi bez něj rychlejší start
Citace
NetworkManager při vypínání pořád hází nějakou chybu... nechápu...
to mi dělal už gutsy. Měl sem mountuný síťový NTFS disky. Když sem je ručně odpojil, tak chybu nehlásí. Vyřešil sem to odinstalací networkManageru.
Citace
A pořád stejný otázky kvůli kterým je linux na desktopech horší (ovladače, hry, atd)
to jo na SiS nejsou 3D ovladače vůbec.
Citace
Hodnotil bych jako dobrý s přihlédnutím na to že je to celé zadarmo....4 hvězdičky z 5 :)
copak Ti chybí BSoD? :D ;D
mě se na tom právě líbí ta rozšťouratelnost a nastavitelnost. :D
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #30 kdy: 28 Dubna 2008, 18:24:47 »
No ale pokud je start 5 minut se splash je něco špatně ne? (už v GG)
To samé NetworkManager... proč tam je pokud hází chybu už od GG?

BSOD mi nechybí....ale mám furt návyky, který se těžko rušej a přeučujou. (Visual a MFC a další...)

Bych chtěl ten PC na kterým to testujou a běhá jim to perfektně. Nevím, ale jen kvůli tomu, abych splnil termín a vypustil to se stejnou chybou o kterým vím už z GG? :(
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #31 kdy: 28 Dubna 2008, 18:49:40 »
a Ty máš taky připojený nějaký síťový disky? já jen jestli je to stejnej důvod

ps: to BSOD byl jen rejp :)
Ubuntu 16.04

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #32 kdy: 28 Dubna 2008, 18:55:43 »
a Ty máš taky připojený nějaký síťový disky? já jen jestli je to stejnej důvod

ps: to BSOD byl jen rejp :)
Nemám čoveče.... NTFS jen lokální... jsem připojenej k windows kompu, kterej mi sdílí net. Ale hodí mi to chybu i na notebooku a to jedu na t-mobile PCMCII kartě.
Jasný v pohodě ;)
Zkusím asi Debian ještě ten nevyhazuje žádný chyby... a ted jsem našel jak nahodit fglrx, tak asi půjdu pod to... raději stabilitu a výkon než nejnovější věci... A KDevelop nebo NetBeans mi tam taky pojede aby jsem si mohl hrát v C++.

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 28 Dubna 2008, 19:07:58 »
myslim ze je to nejaka obecna chyba.. taky mi network manager pri vypinani pise kraviny ikdyz jinak vse funguje (rozhodne to delalo uz i v GG)
NTFS mam lokalni a jsem rovnou pripojenej na router, za kterym je kabelovej modem do sveta..

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #34 kdy: 28 Dubna 2008, 19:16:31 »
mě to hlásilo 3x CIFS error, a měl sem mountnutý 3síťový NTFS disky, taxem to bral podle toho.
ale od té doby co nemám NM, mám klid, síť maká, a komp se vypíná bez keců :D
Ubuntu 16.04

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: 28 Dubna 2008, 21:13:36 »
to mi pripomina velice situaci pri prechodu ff na gg. Tam to bylo kdo sel upgradem, tak mel spoustu veci pos******, kdo si nainstaloval nacisto, ten si viskal .....
Sam jsem po upgradu zkusil cistou instalaci a vetsina problemu zmizela ...

luisah

• Závislák
« Odpověď #36 kdy: 29 Dubna 2008, 11:09:33 »
to mi pripomina velice situaci pri prechodu ff na gg. Tam to bylo kdo sel upgradem, tak mel spoustu veci pos******, kdo si nainstaloval nacisto, ten si viskal .....
Sam jsem po upgradu zkusil cistou instalaci a vetsina problemu zmizela ...
Asi to tak bude, viděl jsem hromadu příspěvků, který začínájí na ... udělal jsem upgrade a .... Já osobně jsem načisto naistaloval Ubuntu 8.04 a Xubuntu 8.04 a nemůžu si HH vynachválit. To co dříve nejelo, teď no problémo (nebo jsem tomu jen lehce pomohl) a to co se horko těžko rozjíždělo opět no problémo. A to, že jsem slyšel že HH a firefox je pomalý, v mém případě to absolutně to neplatí. Jen u firefoxu, že nejsou pluginy (hlavně media player connectivity) to mě trochu mrzelo, až do doby než jsem opět vyzkoušel mozilla plugin a naprostá paráda - videa jedou krásně.
« Poslední změna: 29 Dubna 2008, 11:11:36 od luisah »

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #37 kdy: 29 Dubna 2008, 11:43:14 »
Potvrzuju ty kraviny s network managerem, to se ale tahne uz od Feisty. Taky jsem mel problem s driverem na grafiku od nVidia. Ted sice funguje nesvobodnej ovladac, ale kdyz vypnu laptop, tak spadnou X, plus ty hlasky od network managera. Log je tady..
Kód: [Vybrat]
Apr 29 01:53:49 pepe999-laptop init: tty4 main process (4833) killed by TERM signal
Apr 29 01:53:49 pepe999-laptop init: tty5 main process (4834) killed by TERM signal
Apr 29 01:53:49 pepe999-laptop init: tty2 main process (4836) killed by TERM signal
Apr 29 01:53:49 pepe999-laptop init: tty1 main process (5840) killed by TERM signal
Apr 29 01:53:49 pepe999-laptop init: tty3 main process (4838) killed by TERM signal
Apr 29 01:53:49 pepe999-laptop init: tty6 main process (4840) killed by TERM signal
Apr 29 01:53:51 pepe999-laptop gdm[5667]: WARNING: main daemon: Got SIGABRT. Something went very wrong. Going down!
Apr 29 01:54:21 pepe999-laptop avahi-daemon[5287]: Got SIGTERM, quitting.
Apr 29 01:54:21 pepe999-laptop avahi-daemon[5287]: Leaving mDNS multicast group on interface wlan0.IPv4 with address 192.168.1.65.
Apr 29 01:54:22 pepe999-laptop kernel: [ 1720.353488] ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
Apr 29 01:54:23 pepe999-laptop exiting on signal 15
Driv mi laptop zhasnul za 5 sekund a ted to je pul minuty. gdm vystraha naznacuje, ze je to grafika, ale to mi doslo hned, kdyz spadly X. Neco je velmi spatne, ale co?..

edit: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gdm/+bug/200841
 :(
« Poslední změna: 29 Dubna 2008, 11:46:25 od Pepe999 »

Lenny

• Návštěvník
« Odpověď #38 kdy: 29 Dubna 2008, 23:05:49 »
Me teda taky moc perfeketni neprijde, narozdil od predchozich [na Ubuntu jakozto primarnim systemu jedu od DD]...

Viz. po nabootovani mi nefacha ethernetovy pripojeni [nacita se spatnej modul do kernelu, blacklist na to nefunguje, po startu se musi rucne odebrat/pridat], nefungujou klavesovy zkratky na prepinani klavesnice, nefunguje zvuk, FF3b5 se obcas hrozne kouse, i kdyz to asi bylo zpusobeny indexovaci sluzbou pro vyhledavani, parkrat mi uplne spadnul, prestal se mi pripojovat druhej disk ...

Faktem je ze sem asi mel udelat cistou instalaci misto upgradu, ale rikal sem si ze to bude v pohode, pac predtim se dycky taky akorat upgradoval a nikdy sem nemel zadnej problem...kazdopadne zacinam vazne uvazovat o degradaci zpet na GG

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #39 kdy: 29 Dubna 2008, 23:25:49 »
Takže dovolím si shrnout svoje poznatky z Ubuntu 8.04, testováno na dvou NTB Acer 3010 32bit, Asus F3M 64bit:
1. upgrade -> většina věcí nefunguje (zvuk, wifi, grafika)
2. čistá instalace -> bez problémů (pouze jsem odinstaloval network manager a po restartu běží vše jak má)
Z toho si troufám odvodit, že upgrade není šťastná volba.
Ubuntu 16.04

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #40 kdy: 30 Dubna 2008, 11:06:20 »
Hmm, tak u mne prvotní nadšení z HH již opadlo. Pořád si myslím, že je oproti GG po "technické stránce" obrovským skokem kupředu. Na druhou stranu, po cca 14 dní používání (mezi RC a final release jsem nezaznamenal žádnou změnu) však musím říci, že pár (většinou kosmetických) prkotin na mne působí trošku rušivě, rozpačitě a nedodělaně.

Asi nejvíce mi chybí v základu fusion-icon, nebo něco podobného, čím by se dal compiz jednoduše vypnout. Obzvláště když si compiz stále nerozumí s gl aplikacemi (blikání, deformace obrazu). Vypínání compizu přes správce vzhledu je trošku nešikovné.

Nemožnost zvolit velikost a rozlišení přihlašovací obrazovky mi přijde také trošku OUT.

S potěšením jsem sledoval, kdy ve FF3b mi po načtění stránky s flashem po kliknutí na hlášku "chybí modul" vyskočíla nabídka, jaký (který a čí) flashový plugin nainstalovat. Říkal jsem si "Paráda, takhle to má vypadat". Bohužel, po doběhnutí instalace Firefox zkolaboval a zamrzl. Napadlo mne akorát přísloví "Navrch huj, vespod fuj". A to nebylo první samovolné vytuhnutí, které jsem na 8.04 zažil, první bylo na konci instalace, kdy místo restartu po hlášce "Vyjměte CD a stlačte Enter" počítač místo restartu skočil do polofunkční konzole, kde dlel přes všechny mé pokusy rebootovat nějak korektně až do stisku reset.

Mám pocit, že v tomto případě autorům uškodilo přesně stanovené datum vydání. Mám pocit, že týden dva navíc, a bylo by to všechno jinak. U "obyčejné verze" by mne to až tolik netrápilo, ale u LTS.

Každopádně, z původních 5/5 koriguji své hodnocení 8.04 na 4/5. Jinými slovy, z perfektní na skoro perfektní.

Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

pivik

• Host
« Odpověď #41 kdy: 01 Května 2008, 15:07:50 »
Přešel jsem na HH 8.04 a musím říct, že mě Hardy prostě nadchnul. Zprvu jsem přejít nechtěl, protože mi celkem bez problémů fungoval Gutsy, ale nakonec jsem samozřejmě neodolal a přešel. Dobře jsem udělal. Co mě naprosto nadchlo, je to, že zvuk přehrávání např. mp3 je naprosto někde jinde proti předchozí verzi. Mám PC propojen se zesilovačem Technics a tam je to moooc znát!

Další věc, která mě osobně moc potěšila a v kterou jsem již nedoufal po 2 letech používání Ubuntu. Na svém druhém, postarším PC jsem měl vždy problém s grafikou. Při rozlišení, které by bylo vyhovující se objevovali na monitoru svislé pruhy, proto jsem musel používat pouze rozlišení 1024x768, což je dost málo. Musím říci, že po přechodu na tomto starém PC jsem měl obrovskou radost z toho, že Hardy dokáže už bez problémů zobrazovat i při rozlišení, které monitor implicitně používá.

Musím říci, že Hardy je moc dobrá práce, jen tak dál...!

existpierre

• Host
« Odpověď #42 kdy: 02 Května 2008, 13:49:40 »
aj ja som s hardym maximalne spokojny. Ide mi hlavne o rychlost, ktora sa zo subjektivneho pohladu zvysila aj o 20% co je badat :P Ono to byva takto s kazdou verziou distra. Vzdy este taky tyzden dva po vydani robi neplechu. Ale na hardy musim povedat, ze siel skvele od zaciatku (upgrade 5 dni po vydani).

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #43 kdy: 02 Května 2008, 14:13:26 »
Dodatečné postřehy:

- ve wine jsem rozjel photoshop verze 7, dreamweaver 8, windows commander což je pro lidi x let používající tyto programy dobrá zpráva
- začal mi trochu zlobit firefox, sem tam se kousne max na 5 sekund... no snad to vyřeší final version
- rozchodit asus kamerku se mi ještě nepodařilo, přehrávání videa není úplně ončo, rythmbox a tray by chtělo vylepšit...

pivik

• Host
« Odpověď #44 kdy: 02 Května 2008, 21:36:15 »
jo to je pravda Firefox občas na pár sekund vytuhne, ale taky to připisuju tomu, že je to beta.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #45 kdy: 02 Května 2008, 21:50:54 »
No ja sem zacal trochu "strilet" :D a v OpenArena a Nexuiz nejede v Hardym zvuk...v GG to slo bez problemu.
Firefox stmavne a na moment vytuhava i mne...Vcelku jsem od Hardy cekal vic - proste si myslim, ze v LTS nemeli bejt zadny Bety, zadny pitomy bugy a Ubuntu uz melo na case, aby vydalo konecne poradne doladenou verzi.
« Poslední změna: 02 Května 2008, 21:54:48 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #46 kdy: 03 Května 2008, 11:08:27 »
jo to je pravda Firefox občas na pár sekund vytuhne, ale taky to připisuju tomu, že je to beta.
No necháme se překvapit... třeba je chyba úplně někde jinde.... NetworkManager třeba laguje :D
Jinak jsem velmi spokojenej s funkčností výše zmíněných třech win programů, které ušetří spousty času přeučováním na Gimp a Bluefish (apod.) a povolují používat plně profesionální nástroje na open sources což je hodně dobré...
Ještě se přeučit z Visual Studia na Netbeans nebo KDevelop a jsem spokojenej :)

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #47 kdy: 04 Května 2008, 10:19:08 »
Já jsem dalo by se říci skoro spokojen. Jediná věc co mě dělá starosti je podivné chování DVD mechaniky. Po vložení hudebních CD disků mě prostě napíše:
Kód: [Vybrat]
Nelze otevřít umístění "burn:///"
Implicitní akce nepodporuje tento protokol.

a to je vše. Prostě nic. Nemluvě o tom, že vypalování dělá potíže taktéž. Jak v Braseru tak i v K3B. Také mě schází nefunkční diody příchozího meilu či wifi karty, která jede, ale nesvítí. Ještě se pokusím poprat s mikrofonem, který v předešlé verzi fungoval ...ale také po dlouhém bádání :-)

Sečteno podtrženo. O něco rychlejší, ale žádný zázrak se nekonal. Spíše přestalo fungovat několik zásadních věcí, které snad rozjedu.
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #48 kdy: 04 Května 2008, 10:22:18 »
PS: webkamerka Bus 002 Device 003: ID 05a9:8519 OmniVision Technologies, Inc. asi stále nevyřešená... :-(

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
« Odpověď #49 kdy: 06 Května 2008, 08:34:00 »
to mate v pohode ze firefox sa kusne na par sekund, ale ked mi asi 10 krat po sebe padne na stranke ako pokec, alebo kde su nejake blbe flash reklamy tak mi to lezie na nervy. Podozrievam debilny flash modul.

Dalsia vec co mi nejde je sluchatka na notase, V GG vsetko slo ale v HH ani za nic. Kameru som stale nerozbehol, este som zvedavy ako napalovanie

a konecne niejake plusy, je o poznanie rychlejsi ako GG, s vga som nemal take problemy (aj tak som si sice musel installnut ovladace od ati),

snad sa to vsetko behom 2 tyzdnov da dokopy a ked nie tak sa vratim GG alebo skusim fedoru 9
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.