Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hardy Heron - První dojmy  (Přečteno 7118 krát)

brumla.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 444
  • Skill: Shit_happens
    • Zobrazit profil
Hardy Heron - První dojmy
« kdy: 27 Dubna 2008, 09:14:17 »
ahoj, tak jsem včera večer nainstaloval HH, ovšem musím říct, že většina mých očekávání zůstala zatím nenaplněna...   :'(
1. obraz na pravé straně trochu "ujíždí", řekl bych, tak 5-10 pixelů za okraj obrazovky, přestože rozlišení je správně na 1440x900.
2. instalace se podařila až napodruhé, přesto, že se mi při prvním pokusu povedlo zprovoznit v live cd připojení, takže se mohly stáhnout jazykové balíky, podruhé už se mi to nepodařilo, takže opět, půl systému anglicky.
3. včera jsem chtěl pc vypnout, říkám si, je to nový, bude to fungovat. kliknu na vypnout, a zase nic! stejně, jako u GG.
4. teď se chci pustit do nastavování a wiki stávkuje  ;D

tak nevím, jak moc mám být nadšenej no... uvidime, jak to bude dál...  :-\
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2008, 09:37:35 »
To s tou instalací češtiny nemusí být nutně chyba Ubuntu. Mě se čeština taky nenainstalovala, protože servery byly velmi přetíženy...

brumla.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 444
  • Skill: Shit_happens
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2008, 09:45:02 »
jasně, to je spíš taková kosmetická vada, u GG se mi to stalo taky a vím, že tady na fóru jsou návody, jak češtinu doinstalovat, co mě spíš vytáčí je to vypínání no... ale tak třeba se na to taky přijde...  ;)
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Martin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 266
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #3 kdy: 27 Dubna 2008, 09:47:06 »
Nevíte někdo jak obnovit puvodni nastaveni ve wine?

blbne mi zvuk mam to na alse a nebo a oss a kdyz si chci pustit xmms tak mi to nede napise to nejakou chybu se zvukoovu kartou uz nevim co stim díky za rady a tipy
Amd X2 5400,Nvidia 9400 Gt,500 gb WD,externí 250 gb,4 Gb ram,MB Gigabyte GA-M56S-S3
Windows 7, Ubuntu 12.4

Paia

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 45
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #4 kdy: 27 Dubna 2008, 09:53:09 »
Mě se (zatím jen v rámci testování do virtuálu) 8.04 nainstaloval z live dobře i s češtinou. Ale nelíbí se mi jiná věc:
Na 6.10 i 7.04 fungovalo uložení stavu nástroje Sledování systému (gnome-system-monitor). Uměl se uložit i do sezení a při příštím startu se otevřel na kýženém místě obrazovky. Jenže na 7.10 i 8.04 už toto nefunguje, při ukončování systému to napíše, že nemůže uložit stav gnome-system-monitor. Pokud ten gnome-system-monitor ukončím jako aplikaci, otevře se mi příště na naprosto náhodném místě obrazovky nebo uprostřed, z čehož už mám vztek. Kdyby to někdo dokázal napsat vývojářům, bylo by to super, já totiž nevládnu cizími jazyky...

jirihuf

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 894
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #5 kdy: 27 Dubna 2008, 10:00:22 »
Včera jsem nevydržel a zkusil jsem.
Broadcom 4318 opět nejel, ale tentokrát ani s ndiswrapperem. Monitor na 60Hz. Hromadné záseky (stejně jako GG).
Vydržel jsem málo a jsem zpět na Debian Etch...
Have you tried turning it off and on again?

jiri-j

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
  • skill: Lama
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #6 kdy: 27 Dubna 2008, 10:28:05 »
jirihuf:
broadcom 4318 chodí skvěle, je nový ovladač b43, je třeba jenom doinstalovat firmware podle tohoto návodu:
http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#fw-b43-old
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

brumla.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 444
  • Skill: Shit_happens
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #7 kdy: 27 Dubna 2008, 10:36:32 »
takže na "ujetost" obrazovky stačilo nainstalovat driver... že mě to nenapadlo dřív...  :-[
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Martin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 266
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #8 kdy: 27 Dubna 2008, 10:39:23 »
nikdo nevi ten muj problém s wine?
Amd X2 5400,Nvidia 9400 Gt,500 gb WD,externí 250 gb,4 Gb ram,MB Gigabyte GA-M56S-S3
Windows 7, Ubuntu 12.4

jiri-j

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
  • skill: Lama
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #9 kdy: 27 Dubna 2008, 10:40:47 »
Martin: jakou má souvislost WINE a XMMS?
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #10 kdy: 27 Dubna 2008, 10:45:23 »
Martin: Obnovení původního nastavení wine uděláš takto:
1) Běž do svoji domovské složky
2) Stiskni ctrl + h (objeví se skryté složky začínající tečkou - nastavení systému a programů)
3) Najdi složku .wine a smaž (popř. pokud tam máš naistalované nějaké programy tak jdi dovnitř složky a někam si zkopíruj instalace v Programu Files)
4) Spusť terminál a zadej příkaz winecfg - tím se opět vytvoří čistá složka .wine a můžeš zpět nakopírovat naistalované programy

Také nechápu co má společného wine s xmms. Xmms je program pro linux, který se vůbec přes wine neistaluje, wine jen umožní naistalování a spouštění některých programů pro win, tedy .exe soubory. Exe soubory pro lin neexistují.  ;)
« Poslední změna: 27 Dubna 2008, 10:47:42 od luisah »

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #11 kdy: 27 Dubna 2008, 11:45:32 »
Po problemech s grafikou, ktere jsem snad uz vyresil se zda byt HH ok. Vse dulezite a potrebne funguje, takze se muzu zamerit na vychytavky. Kolegovi s xmms bych poradil to same, co me kolega, nainstalit audacious, hned v zakladu jsou skiny winampu a jeden dokonce vypada jak xmms. Celkove ale Hardy zustal za ocekavanim. Bth zda se funguje, ale wammu ma problem importovat kontakty z mobilu do pc(zrejme bug). Vse ostatni ale co se tyce bth funguje. Firefox je stabilni, ale nejsou pluginy, vse je delane na F2. Pidgin mi taky zatim nedela problemy, takze to tak nejak zatim uspokojive funguje... :)

edit: Ted me napadlo, ze opet nejde zaverecna znelka pri vypinani systemu. Spadnou X a po nejake dobe se to vypne, ale znelka opet nic, stejne jako v Gutsy..
Stejne jako v Gutsy mi ale vybehne x erroru s network managerem, kdyz se system vypina, ale to neni dulezite..
« Poslední změna: 27 Dubna 2008, 12:00:05 od Pepe999 »

Michal Kundrát

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 232
  • Jawa Stadion S11 1958
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #12 kdy: 27 Dubna 2008, 11:56:01 »
co se týče toho vypínání, tak mě začalo blbnout v GG asi 10-20 dní před vydáním 8.04  ;D  Většinou pomohlo ten vypínací krásně podsvícenej knoflík pořádně zamáčknout na tak 2-3 vteřiny a Ubuntu poskočilo a většinou se vyplo....někdy všechno povypínalo, ale notebook jel dál, tak jsem to podržel dalších cca 10 vteřin  :D
CPU AMD Athlon 64, 1.5GB RAM, nVidia GeForce 7600GS 256MB, přepěťovka Belkin SurgeMaster, repro Genius 5.1 150W, monitor Avidav 1280x1024, Epson LQ-1050 [UBUNTU x64] + IBM PC 300GL - 200MHz, 64MB RAM, 40GB HDD [DEBIAN 5.0.3 -486]

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #13 kdy: 27 Dubna 2008, 12:01:03 »
Tak napíšu také svůj dojem z HH.
To co jsem v minulých nastaveních musel nastavit několika kliknutími (tiskárana), zde na to stačí jedno. To nad čím jsem chvíli bádal (webkamera) jde bez zásahu. Jediný zásah co jsem musel udělat byla úprava alsy a pulseaudio na 5.1 bedničky - ty skoro už jdou (na to, že jsem je v minulých distribucích horko těžko rozběhával, tak tady to byla otázka několika minut).
Že na firefox 3 nejsou pluginy to je pravda (hledal jsem media player connectivity), ale bohatě mi to vynahradil bezproblémvý běh mplayeru pluginu (kupodivu jde úplně bez problémů) a hlavně firefox 3 jde krásně rychle.
Celkově shrnuto - jsem nadšen a po jednom dni drobných úprav a nastavování si prográmků nemám co řešit :D Už aby tady bylo Ubuntu 8.10, ať mám co dělat. :D

okoun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 557
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • Zobrazit profil
    • http://www.okouns.wz.cz
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #14 kdy: 27 Dubna 2008, 13:08:21 »
Můj dojem:

  • + Celkem rychlé prostředí
  • + Vypnutí systému je opravdu rychlé
  • - Chybí mi softy: automatix, xmms1, staré BMP, atd..
  • + Lepší ovládače pro nové ati HD 3870
  • + Stabilita zatím 100 %
  • - Mozilla F 3 se zdá být pomalejší
  • + Start příkazové řádky je mnohem rychlejší
  • - Video z totemu, mplayeru, VLC zahlcuje procesor na 95% :(
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Martin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 266
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #15 kdy: 27 Dubna 2008, 13:17:23 »
ja tim myslel ze kdyz mam na wine naemulovan qip a chci si spustit xmms tak mi nejde ta pisen v xmms nejaka chyba v zvukvoe karte nebo co nvte jak to vyresit?
Amd X2 5400,Nvidia 9400 Gt,500 gb WD,externí 250 gb,4 Gb ram,MB Gigabyte GA-M56S-S3
Windows 7, Ubuntu 12.4

brumla.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 444
  • Skill: Shit_happens
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #16 kdy: 27 Dubna 2008, 13:35:13 »
ja tim myslel ze kdyz mam na wine naemulovan qip a chci si spustit xmms tak mi nejde ta pisen v xmms nejaka chyba v zvukvoe karte nebo co nvte jak to vyresit?

nevím, jestli Vás chápu správně, ale mně při přehrávání hudby také nejdou zvuky například z Kopete...
naopak když spustím nejdřív např. hru, která obsahuje zvuk, už mi nehrají mp3 z Amaroku... řešil jsem to tedy tak, že jsem nejprve spustil Amarok a poté ostatní programy s tím, že holt budou bez zvuku...
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Martin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 266
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #17 kdy: 27 Dubna 2008, 13:52:41 »
ok taky to tak vyřeším a nevite jak připojit externi disk ktery je sformatovan na format ntfs hlasi mi to chybu ze nejde pripojit po zapojeni do usb děkuji za radu
Amd X2 5400,Nvidia 9400 Gt,500 gb WD,externí 250 gb,4 Gb ram,MB Gigabyte GA-M56S-S3
Windows 7, Ubuntu 12.4

kafooo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 95
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #18 kdy: 27 Dubna 2008, 13:55:56 »
Kde je xmms ?  ??? V repozitarich neni , pri stahnuti .deb balicku to vypisuje ze chybi nejaka knihovna libcosik , ktera v repozitrich taky neni 

Michal Kundrát

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 232
  • Jawa Stadion S11 1958
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #19 kdy: 27 Dubna 2008, 13:57:37 »
A není tam OSS??? teď nevim jestli jsem dobře pochopil otázku. A kombinace OSS a Alsa je supr věc - shodí to systém ani nevim jak  ;D
CPU AMD Athlon 64, 1.5GB RAM, nVidia GeForce 7600GS 256MB, přepěťovka Belkin SurgeMaster, repro Genius 5.1 150W, monitor Avidav 1280x1024, Epson LQ-1050 [UBUNTU x64] + IBM PC 300GL - 200MHz, 64MB RAM, 40GB HDD [DEBIAN 5.0.3 -486]

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #20 kdy: 27 Dubna 2008, 13:59:40 »
Kde je xmms ?  ??? V repozitarich neni , pri stahnuti .deb balicku to vypisuje ze chybi nejaka knihovna libcosik , ktera v repozitrich taky neni 
xmms v Hardym neni!!! Uz jsem to resil po rade od Ufaaka nainstalovanim audacious. Ma tam skiny ktere vypadaji jak xmms, tak to snad nebude problem.. :)

edit: V audio/video je navod na kompilaci, takze mi uz xmms funguje... :)
« Poslední změna: 27 Dubna 2008, 16:42:18 od Pepe999 »

qeepo

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #21 kdy: 27 Dubna 2008, 15:45:50 »
ok taky to tak vyřeším a nevite jak připojit externi disk ktery je sformatovan na format ntfs hlasi mi to chybu ze nejde pripojit po zapojeni do usb děkuji za radu

tohle se mi taky stává, vždy mi pomohlo toto... Nabootuj do Windows, připoj disk a pak dej "bezpečně odebrat hardware" a poté odpoj kabel.

Martin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 266
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #22 kdy: 27 Dubna 2008, 16:38:44 »
Díky funguje kdyby tady nekdo chtel funkci xmms pro hardy heron at se ozve uploadnu vam to
Amd X2 5400,Nvidia 9400 Gt,500 gb WD,externí 250 gb,4 Gb ram,MB Gigabyte GA-M56S-S3
Windows 7, Ubuntu 12.4

jirihuf

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 894
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #23 kdy: 29 Dubna 2008, 09:29:40 »
jirihuf:
broadcom 4318 chodí skvěle, je nový ovladač b43, je třeba jenom doinstalovat firmware podle tohoto návodu:
http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#fw-b43-old
Jakoby někdy ubuntu mělo po instalaci funkční builder...:-D Ano, ale musel jsem to makenout v jiném systému. Děkuji
Have you tried turning it off and on again?

jiri-j

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
  • skill: Lama
    • Zobrazit profil
Re: Hardy Heron - První dojmy
« Odpověď #24 kdy: 29 Dubna 2008, 09:59:02 »
Potřebné balíčky pro kompilaci jsou na instalačním CD ale neinstalují se při instalaci, jde si je ale snadno doinstalovat ;)
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.