Ten spouštěč samozřejmě můžete zadat i vlc, kterýkoliv přehrávač a pak Vám to pojede v tom přehrávači, který zadáte.
Pokud jsem dobře rozuměl, zaškrtl jste mpc - při najetí na web stránky ct24 se Vám objevilo okenko s inkonkou play - to jste stiskl - spustil se VLC ale video nejede. Zřejmě nějaký bordel, který mi dělal taky - na konci jsem popsal jak jsem to odstranil.
Další možnost nestiknete ikonku play, ale křížek vpravo nahoře u videa - objeví se vlevo takový playlist a název streamu - zkuste to tak spustit.
Pokud ani to, pravděpodobně jste to zkoušel i bez mpc - a taky ne.
Jediné jednoduché řešení co mě pak ještě napadá je zkuste v mediaplayerconnectivity nastavit jinej přehrávač (mplayer, totem - gstreamer - ten mě nikdy nešel - odinstaloval jsem nevím přesně jak se to jmenuje asi gstreamer a naistaloval xine - tedy totem-xine a jiné)
Pokud to nepůjde z žádným přehrávačem, pak zkusit jako jsem to udělal já kompletně odinstaloval všechny kodeky, přehrávače osamocené konfigurační soubory - ty najdete v synaptiku - stisknout tlačítko stav a tam se, pokud existujou objeví - a postupoval jsem "přesně" podle návodu na wiki, myslím odistaloval totem, naistaloval totem-xine, nainstaloval kodeky a najednou to šlo - tedy jen ct24, např fotbal živě ani tuk - ten jedine s mediaplayerconnectivity.
Nevím jestli vám toto nějak pomůže (když bazírujete na VLC

), ale možná vás to k nějakému nápadu nakopne.