Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nemohu spustit ct24 [vyřešeno]  (Přečteno 11838 krát)

joska

• Aktivní člen
  • *
Nemohu spustit ct24 [vyřešeno]
« kdy: 08 Července 2006, 11:38:23 »
Z XP jsem zvykly obcas sledovat vysilani ct24 :http://www.ct24.cz/vysilani Bohuzel v Ubuntu se mi nedari. Podle navodu na tomto foru mam snad vse potrebne nainstalovane vcetne kodeku. Jeste jsem vyzkousel podle posledniho navodu :
http://easylinux.info/wiki/Ubuntu_dapper#How_to_install_Multimedia_Player_.28Totem.29_with_Plug-in_for_Mozilla_Firefox
instalovat Firefox plugin se kterym se zaroven stahl VLC player. Pri otevreni stranky ct21 se nacita vzdy gxine browser plugin spusti se Gxine 0.51 kde se ct24 spusti obraz i zvuk asi na 2s a vse se zastavi a na pc se da pohybovat pouze mysi a zbyva pouze ctrl-alt-f1. Jinak ten gxine ruzne typy videosouboru z disku prehrava perfektne. Prosim jak nainstalovat jiny plugin misto gxine, pripadne jakým zpusobem prinutit VLC player prehravat ct24 ? Real player ktery je doporucen na strance ct24 instalovat kvuli zavislostem nejde... Poradi nekdo jak ct24 spustit?
« Poslední změna: 25 Ledna 2009, 00:49:14 od Anna Taliánová »
Dapper 6.06 LTS PIII/1Ghz i815EP (MS-6337) 512Mb ram FX5200 Hdd 80Gb Realtek RTL8139 PCI SB128pci

johniez

• Návštěvník
    • http://www.johniez.com
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #1 kdy: 08 Července 2006, 14:07:15 »
Jestli mas mplayer, zkus
Kód: [Vybrat]
mplayer mms://ct24stream.visual.cz/CT24-High

Krtko

• Stálý člen
  • **
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #2 kdy: 08 Července 2006, 17:39:03 »
alebo si nainstaluj mplayer plugin do foxa. mne to s nim ide uplne v pohode.

joska

• Aktivní člen
  • *
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #3 kdy: 08 Července 2006, 21:11:27 »
Vyřešeno diky za odpovedi. Pomohlo mi to nejednodussi co jsem mohl udelat a to je odebrat gxine browser plugin. Firefox to prehrava v pohode. Pokud chci aby take v moji oblibene Opere9 ct24 hrala je treba nainstalovat mplayer plugin podle vasi rady. Jako lama nevim proc to tak je ale hlavne ze to fuguje jeste jednou diky!
Dapper 6.06 LTS PIII/1Ghz i815EP (MS-6337) 512Mb ram FX5200 Hdd 80Gb Realtek RTL8139 PCI SB128pci

Pather

• Návštěvník
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #4 kdy: 10 Července 2006, 16:56:33 »
Mam 6.06 cerstvou instalaci, automatixem jsem si nainstaloval vsechny tyhleepluginy do firefoxe (flash, mplayer...) ale kdyz si pustim ct24.cz, tak mi hraje jen zvuk, zkousel sem i realplayer, ale mplayerplugin se usidlil tak mocne, ze nevim jak se ho zbavit :)

nejake tipy?

zkousel sem i zadat adresu streamu primo do realplayeru, ale zase jen zvuk, na winxp to hraje dobrej, na mac os x mi to taky nehraje ://

mjablko

• Návštěvník
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #5 kdy: 10 Července 2006, 19:29:38 »
Doporučuji rozšíření MediaPlayerConnectivity pro Firefox. Mně se velmi osvědčilo.
 mediaplayerconnectivity

Pather

• Návštěvník
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #6 kdy: 18 Července 2006, 16:20:56 »
Chvili jsem byl pryc, kazdopadne to nefunguje :/ Respektive stejne jako pred tim. Plugin je prima, ale prehravace nehraji. Mplayer ani Realplayer jsem si nekompiloval, stahnul jsem si to pres Add/Remove App. Zkusim zdroje a kouknout co vsechno se da zapnout pri ty kompilaci. A jeste projet nejaky fora.. zatim diky

Marek

• Návštěvník
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #7 kdy: 21 Března 2007, 12:41:12 »
no, já MPugin ve foxu taky mám a houby z toho. Moc nechápu, jak to, že Mplayer mi z konzole jede, ale ve foxu ct24 nespustí??

Mohl bych prosit o radu, jak modifikovat code na přehrávání v mplayeru archivu ct24?

nějak jsem na to svými ovčími pokusy nepřišel, a živé vysílání mě celkem nezajímá.
UBUNTU HH 8.04 Lenovo R61i

Marek

• Návštěvník
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #8 kdy: 06 Května 2007, 20:34:13 »
Po upgrade na Feisty Fawn ct24 už jede... jupí !!!
UBUNTU HH 8.04 Lenovo R61i

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #9 kdy: 21 Června 2007, 14:19:37 »
Ahoj mam problem jak prinutit Firefox aby me prehraval videa ve VLC. Nevim kde se to nastavuje jako vychozi prehravac. Vzdy se to snazi otevrit v totemu ale tam neumim zmenit video vystup na jiny ptze pri spustenym berylu to  nejde. VLC jsem to zmenil na X11 a jede to. Proto bych to chtel ve VLC. Zkousel jsem to podle na zacatku uvedeneho odkazu ale nic. Porad ten totem. Kdyz otevru stream primo ve VLC tak to funguje :
vlc mms://ct24stream.visual.cz/CT24-High

Prosim poradite kde se nastavuje ten vychozi prehravac? V doplnkach jsem to nenasel

DIKY

Edit: tak sem pridal mediaplayerconnectivity ale jde jen nova CT24 ne

luisah

• Závislák
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #10 kdy: 21 Června 2007, 15:54:18 »
hypnps zkus v mediaplayerconnectivity nastavit v nastavení - použít mpc. U mě některé věci s mpc jedou některé ne, podle toho to přehazuju.
Ct24 - u této tv jsem si dal do aplikací - internet - spouštěč s totemem a pohoda - nemusím na internet. Ve spouštěčí uvedu výše uvedený mms.

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #11 kdy: 21 Června 2007, 22:46:13 »
Diky ale ja bych to chtel vsechno spoustet pres VLC. Radu jsem pouzil zaskrtnul jsem mpc ale stejne to nejde. VLC se spusti ale nic se nedeje. Pres odkaz je to OK. Ale rad bych to resil pres web. rozhrani a nejakym spoustecem.

Diky

luisah

• Závislák
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #12 kdy: 22 Června 2007, 12:53:58 »
Ten spouštěč samozřejmě můžete zadat i vlc, kterýkoliv přehrávač a pak Vám to pojede v tom přehrávači, který zadáte.

Pokud jsem dobře rozuměl, zaškrtl jste mpc - při najetí na web stránky ct24 se Vám objevilo okenko s inkonkou play - to jste stiskl - spustil se VLC ale video nejede. Zřejmě nějaký bordel, který mi dělal taky - na konci jsem popsal jak jsem to odstranil.

Další možnost nestiknete ikonku play, ale křížek vpravo nahoře u videa - objeví se vlevo takový playlist a název streamu - zkuste to tak spustit.

Pokud ani to, pravděpodobně jste to zkoušel i bez mpc - a taky ne.

Jediné jednoduché řešení co mě pak ještě napadá je zkuste v mediaplayerconnectivity nastavit jinej přehrávač (mplayer, totem - gstreamer - ten mě nikdy nešel - odinstaloval jsem nevím přesně jak se to jmenuje asi gstreamer a naistaloval xine - tedy totem-xine a jiné)

Pokud to nepůjde z žádným přehrávačem, pak zkusit jako jsem to udělal já kompletně odinstaloval všechny kodeky, přehrávače osamocené konfigurační soubory - ty najdete v synaptiku - stisknout tlačítko stav a tam se, pokud existujou objeví - a postupoval jsem "přesně" podle návodu na wiki, myslím odistaloval totem, naistaloval totem-xine, nainstaloval kodeky a najednou to šlo - tedy jen ct24, např fotbal živě ani tuk - ten jedine s mediaplayerconnectivity.

Nevím jestli vám toto nějak pomůže (když bazírujete na VLC :D ), ale možná vás to k nějakému nápadu nakopne.

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #13 kdy: 22 Června 2007, 14:40:28 »
Ahoj diky, Je to tak jak jste popsal. Nicmene ani jeden z pokusu nejde. Totom pise ze prehrava ale hoby prehraje. Proste cerne okno. VLC je podle mne nejlepsi prehravac. Nepotrebuje zadne kody, male naroky atd..
Dekuji za snahu. Snad to nekdy vyresim.

PS: K te odinstalaci se snad nekdy dostenu ale ted se me to nechce cele odinstalovavat.

Prej to funguje v Real Playeru ale ten se me nedari nainstalovat.

Ilja Iljič

• Návštěvník
Nemohu spustit ct24
« Odpověď #14 kdy: 22 Června 2007, 19:46:42 »
Používáte-li Adblock (Plus), nemáte v něm nějaké filtry, jež přehrávání videa zakazují? Zkusil jste jej vypnout?

Jinak si pamtuji, že jsem někde četl nějaké diskuse, z nichž vyplývalo, že se ve Firefoxu hádaly jednotlivé pluginy - zejména mplayer-plugin a vlc-plugin. Řešilo se to jejich zakazováním a povolováním pomocí rozšíření Plugin Manager (je na to třeba změnit práva).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.