Nazdárek,
po přechodu na nové Ubuntu 8.04 se mi moje jinak příjemné Gnome s Compizem trochu podělalo. Je tu pár věcí které dřív fungovaly a teď najednou nejdou (myslím že s novým vydáním by to mělo být obráceně...

):
1. Mám otevřený Gedit dejme tomu na první ploše. Na druhé ploše otevřu textový soubor a otevře se nové okno Geditu. Dříve se mi hodil do okna na první ploše nový tab.
2. Vyskočí mi upozornění na novou zprávu v Gaimu. Kliknu na něj, otevře se okno na páté ploše jak by mělo ale plocha se nepřepne - dřív se přepínala.
3. Všechna okna se třídou Synaptic, Upadate-manager a Gnome-app-install by se měla otevírat na čtvrté ploše, když však u správce aktualizací vyskočí okno se stahováním a já jsem zrovna na jiné ploše tak se otevře na náhodné jiné ploše, přestože míá třídu Synaptic a mělo by být na čtvrté.
4. U Desktop Wall mi přestalo fungovat přetahování souborů mezi plochami.
5. Když chci z Firefoxu přetáhnout na plochu obrázek tak se pod kurzorem zobrazí v plné velikosti.
6. Často mrzne Gaim nebo Firefox. Občas se mi u nějakého okna stane že sice reaguje na to co dělám, ale zobrazuje se pořád to samé. Ale to sem nepatří.
A já se ptám - co se to stalo? Stává se to někomu z vás taky, máte podobný problém a nevíte si rady nebo je to u vás v pohodě? Víte někdo co s tím udělat?