Zdravím všechny, mám AMD ATHLON X2 Dual core 3800+, giga RAM, ATI X800 a DVD RW - LG.
Marně se snažím rozchodit 64bit verze ubuntu nebo kubuntu. Používám dál 32bit verzi ubuntu a ta funguje pořád správně. Instalace 64bit ubuntu nebo kubuntu proběhne v pořádku, po prvním restartu musím z textového režimu doinstalovat ovladače pro ATI aby mi najelo GDM a pak už všechno funguje tak jak má i s 3D akcelerací. Systém mi nabídne okamžitě aktualizovat systém, takže to provedu, dále nastavím všechny programy co používám a poštu, ale problém nastane když se pokusím počítač restartovat nebo vypnout. Zazní pouze odhlašovací melodie a okamžitě na to zčerná obraz. To je všechno. Počítač zůstane zatuhlý a musím použít tvrdý restart. Neproběhne žádné ukončování služeb. Po restartu počítač opět naběhne a jakš takš pracuje bez potíží dál, ale tak po desátém takto provedeném resetu už ubuntu přestává fungovat. (ani se mu nedivím)
Zkoušel jsem vždy nové čisté instalace jak ubuntu tak i kubuntu a dělá to pořád to samé, velmi rád bych 64 bit systém využíval a nechce se mi do jiné distribuce. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Případně mi napište který log bych sem měl umístit aby z toho šlo něco poznat.