Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 64 bitové verze (k)ubuntu odmítají fungovat  (Přečteno 3319 krát)

Stock

• Návštěvník
64 bitové verze (k)ubuntu odmítají fungovat
« kdy: 11 Července 2006, 10:52:37 »
Zdravím všechny, mám AMD ATHLON X2 Dual core 3800+, giga RAM, ATI X800 a DVD RW - LG.
Marně se snažím rozchodit 64bit verze ubuntu nebo kubuntu. Používám dál 32bit verzi ubuntu a ta funguje pořád správně. Instalace 64bit ubuntu nebo kubuntu proběhne v pořádku, po prvním restartu musím z textového režimu doinstalovat ovladače pro ATI aby mi najelo GDM a pak už všechno funguje tak jak má i s 3D akcelerací. Systém mi nabídne okamžitě aktualizovat systém, takže to provedu, dále nastavím všechny programy co používám a poštu, ale problém nastane když se pokusím počítač restartovat nebo vypnout. Zazní pouze odhlašovací melodie a okamžitě na to zčerná obraz. To je všechno. Počítač zůstane zatuhlý a musím použít tvrdý restart. Neproběhne žádné ukončování služeb. Po restartu počítač opět naběhne a jakš takš pracuje bez potíží dál, ale tak po desátém takto provedeném resetu už ubuntu přestává fungovat. (ani se mu nedivím)
Zkoušel jsem vždy nové čisté instalace jak ubuntu tak i kubuntu a dělá to pořád to samé, velmi rád bych 64 bit systém využíval a nechce se mi do jiné distribuce. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Případně mi napište který log bych sem měl umístit aby z toho šlo něco poznat.

negr

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2006, 14:49:45 »
hoj. mám podobný problém...zatím jsem nezkoušel poslední verzi (6.06.1)...muj problem je v tom ze po nainstalování sem mi ani nedari z prikazoveho radku nainstalovat ovladace na grafiku:-( mam taky ATI (X700Pro - PCIe) zkus mi prosim poslat prikazy, ktere tam musim napsat aby to nejaky ten ovladac soslo a nainstalovalo... a kdyby jsi mi poslal i nejaky link na navod jak to potom vse nastavai tak by to bylo taky dobre...
diky moc!!mej se

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2006, 14:54:58 »
Citace: Stock
...Počítač zůstane zatuhlý a musím použít tvrdý restart...
Problem by mohl byt v ovladacich graficke karty. Zkuste misto fglrx pouzit ovladac radeon.

Stock

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Října 2006, 15:56:13 »
Zdravím, problém byl skutečně v grafické kartě. Bohužel dříve jsem to nevěděl a dlouhou dobu se na tomto fóru nikdo neozval, takže jsem přešel na openSUSE 10.1 x64 bit kde všechno fungovalo bez potíží. Až po nějaké době prostě grafika úplně odešla tak to bylo jasné. Jelikož to byla už druhá ATI v řadě, která zklamala (9600 XT, X800 XL) tak jsem si při reklamaci vyžádal výměnu za Nvidii a obdržel jsem GeForce 7600 GT. S ní funguje naprosto v pohodě i Ubuntu 64 bit a dokonce i XGL.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.