Tak abych se taky přidal. Já jsem někdy na přelomu února a března začal uvažovat o tom, že zkusím Linux a napřed jsem o něm jenom četl. A jak jsem se tak dočítal o různých distribucích, nejlíp mi z toho vycházela Mandriva. Taky byla první, koho jsem vyzkoušel (Live CD, tenkrát ve verzi 2008). Jako jo, líbilo se mi to, ale zrovna někdy v té době přecházel jeden kamarád z Gentoo na Ubuntu (říkal, že už ho nebaví s tím Gentoo blbnout a že chce něco, co funguje bez několikadenního hraní si). Tak jsem si říkal, že taky vyzkouším Ubuntu a učinil jsem tak. A doma jsem si ho i nainstaloval a začal se těšit, až si pořídím notebook (ještě se tak nestalo, ale snad už v nejbližších týdnech).
Pak jsem jednou u babičky na notebooku neměl vůbec chuť pracovat ve Vistách, tak jsem si říkal, že tam z CD nahodím Ubuntu a bude. Jenže ouha, nejela wifina. Tak jsem zkusil Slaxe a taky nejela. Fedora mě nepustila ani do Gnome (viz Vtípky okolo Linuxu). A vyhrála zase Mandriva. Ještě bych ji rád viděl v akci s Gnomem, KDE mi (aspoň 3.5, 4 jsem nezkoušel zatím) přijde hrozně nepraktické, leda bych si pohrál s panely, protože ten jeden dole mi byl prostě malej. Takže do budouca bych se Mandrivě nějak nebránil, ale je fakt, že na Ubuntu jsem si zvyknul. U notebooku bude záležet na tom, jak se mi bude pod Ubuntu všechno zprovozňovat.
Ještě mívám občas cukání vyzkoušet Debian, ale zatím jsem se k tomu neodhodlal. Přece jenom se ho trochu bojím, protože se při popisech různých dister dočítám, že je to pro lidi, co v Linuxu trochu umí, což já ještě pořád moc ne, tak uvidíme