Já se už pár let snažím najít tu správnou distribuci, abych mohl vyrušit PC s WinXP a vedle počítačů s MacOSX používat na dalších Linux...Stále osciluju někde mezi Ubuntu, OpenSuse a Mandrivou...Každá distribuce má svá pozitiva a taky svá negativa...No..došel jsem ale k tomu, že většinou jsou stejně všude stejné aplikace, takže je asi úplně jedno, kterou distribuci si člověk vybere...Někdy si taky říkám, že je to možná spíš na škodu. Rozdíly mezi distribucemi pro BFU jsou nepatrné, maximálně v tom, jestli je někde navíc nějaké klikátko, nebo jestli si systém bez problémů osahá všechen hardware...V tom se mi zatím víc líbí OpenSuse, které mi přijde přece jen víc profesionálnější a dotaženější...V Ubuntu se mi ale zase líbí jednoduchý grafický instalátor pro instalaci programů. Co mě obecně na distribucích mrzí, tak by mi asi vyhovovalo víc, kdyby nové verze měly větší časový odstup, třeba 2 letý, ale tak, aby přitom nebyl problém přecházet na novější verze aplikací...To se mi třeba líbí u Mac OSX, kde není problém nainstalovat třeba novější verzi Firefoxu na 5 let starý plně funkční systém...a není třeba upgradovat kvůli tomu celý systém...