Zdravím !
Taky přispěju svoji troškou do mlýna

Prošel jsem pár linuxových distribucí OpenSuse,SLED,Mandriva,Debian,Fedora,Ubuntu,Slax ... a nevim co jeste.
U čeho jsem teda nepochodil bylo Gentoo, ale nejak detailne jsem to nezkoumal (lenost) takze nemuzu posoudit.
Vetsinou jsem tyto distribuce zkousel v úplných začátcích ,kdy jsme si linux "ošahával" . A vždycky jsme se vrátil k Ubuntu ... proč ?
Protože jako začátečník (ale i muj kamarad ,který je pokročilý) s linuxem jsem potřeboval podporu a to toto forum splňuje na 110% nemluvě o Wiki.Proto jsem se vždy vrátil ,ale nebyl to jen tento důvod.
Moje poznatky :
Mandriva - nemohl jsem najít žádný návod postup,forum vubec žádná reakce.Jediné ,co tak kniha.Tudíž jsem po občasných problémech,kdy jsem nemohl vygooglit řešení odešel
Fedora - tam jsem tak nějak na vážkách jejich novinky mě zas tak nepřesvědčily , a spoustu věcí mi tam nešlo ,ale spoustu věcí jsem taky rozchodil za pomocí jejich fora a Mr. Covex klubouk dolu tomuto člověku.Když se mi povedlo, tak nějak sestavit funkční system celý mi to spadlo

tak už mě to nějak nebavilo
Opensuse 10.3 se mi docela líbilo ,ale zase podobný problém jako Mandriva.Nenašel jsem nějaký schopný návod nebo řešení problému,který jsem měl.Forum bez reakce.Uvidíme ,co přinese 11
SLED bohuzel bez cesky podpory (takto mi to psali primo ze Suse) ,ale jinak se mi pomerne libilo (zkousel jsem 60 dni)
Ubuntu neco mi neslo v 7.10 ,ale uz nevim co

ted jsem zatim spokojen a hlavne, co potrebuju to najdu na foru nebo ve wiki a to je dulezite.
Ale jinak si myslim ,ze linux jako linux jen ma kazdy trochu neco jineho.
PS: Chtel bych zkusit Debian (pred casem jsem si stahl nejaky instalator do windows a spustil , a tak nejak nainstaloval Debian

Ale spíš bych chtěl stahnout nějaké to medium .Co byste doporučili ? nechtěl bych nějakou testovací srandu.A aby to bylo třeba Gnome (jestli je na výběr) a popřípadě odkaz. Děkuju