ad.5) rofl .. ty opravdu nevis o cem mluvis. suse je pro Tebe skoda, zkus treba Mint nebo cokoliv jineho
No, tak tunak sa musim trosku ozvat! Ja nepopieram, ze Suse je kvalitne distro, ze je profesionalne urobene a ze asi najviac slape v dokonalosti Ubuntu na paty, ale ten despekt ohladne Mintu sa mi moc nelubil. Mint uz dlhu dobu pouzivam a vyhovuje mi po vsetkych strankach. Je to perfektne urobene distro (aj ked je to len vylepsene Ubuntu) a urcite si nezasluzi nejake podradne zaradenie. Ma vsetky moznosti konfiguracie klasickeho linuxu (prikazova riadka) a naviac ponuka moznost skoro absolutneho ovladania v grafickom rezime - co je urcite tym najdolezitejsim faktorom pre obecne rozsirenie linuxu. Pritom sa moze pochvalit vybornou stabilitou a spolahlivostou.
Ja nepatrim medzi klasickych uzivatelov linuxu, riadiacich svoj system cez terminal (pritom ich nechcem zhadzovat - je to ich volba a maju pravo robit to ako chcu). Jednoducho sa nebranim novotam a snazim sa vyuzivat vsetky moderne vymozenosti kvalitnych distier - a medzi ne Mint jednoznacne patri. Zase by som to prirovnal k autu: Radsej budem jazdit na Toyote, kde nastartujem, stlacim par gombikov a auticko mi spolahlivo sluzi bez nejakych specialnych zasahov dlhu dobu...; nez aby som sa vecne vrtal v motore, lietal okolo auta so srobovakom, nastavoval "soupatka" a potom sa s tym vitazoslavne previezol - ze ako som to "vyladil"...To uz je vec hobby - neberiem to nikomu a verim, ze je to zaujimavy konicek...
V kazdom pripade Suse patri medzi "Toyoty", ale Mint je taktiez "Mercedes", takze by som to urcite takto nehodnotil. Asi uz len buducnost ukaze, do akej miery som mal pravdu...