Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: CD Ubuntu 8.04  (Přečteno 7207 krát)

F.TOM

• Návštěvník
CD Ubuntu 8.04
« kdy: 24 Května 2008, 15:48:39 »

Mám teď k dispozici několik CD Ubuntu 8.04 - Hardy Heron - 32Bit. Pokut budete mít někdo zájem, napište.
Cena by byla 50Kč + 20Kč + 20Kč pošta, čili 90Kč (při převodu na účet, dobírka by byla o 40Kč dražší..).

CD byla koupena v Canonical Shopu (cca 50Kč/ks včetně pošty).

wam]Spider007

• Host
Re: CD Ubuntu 8.04
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2008, 16:25:57 »
neviem ci viete, ale CD sa da ziskat zadarmo a to samozrejme aj uplne legalne.
takze neviem ci niekto bude ochotny vam pomoct pri obohacovani sa na ukor canoncialu.

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 24 Května 2008, 16:35:32 »
Zakoupena  ;D ;D jojo taky mi přišlo CD zadarmo  ;)
https://shipit.ubuntu.com/

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 24 Května 2008, 18:41:00 »
Mám k dispozici originální CD (cca 8ks 32bit a 5ks 64bit) s Ubuntu 8.04 LTS vč. samolepek, zaslaná z ShipIt ZCELA ZDARMA!!! Rozdám taky ZCELA ZDARMA, protože mi přijde nefér se na tomto obohacovat...  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 24 Května 2008, 19:30:57 »
Tak ak ich kupil, aspon podporil vyvoj.
CHVALIM.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

F.TOM

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Května 2008, 20:37:59 »

Takže:
CD která nabízím jsou (jak jsem psal) normálně KOUPENA (můžu doložit dokladem) od Canonicalu, čili nemusí jejich distribuci NIKDO dotovat.
Cena 90Kč je (si myslím) hodně slušná. Kdybyste si nechali jedno CD poslat samostatně, vyjde Vás to mnohem dráž!
Když se vám doma válí CD, která vám někdo daroval, můžete je rozdat. Já jsem je koupil, tak je prodávám..

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #6 kdy: 24 Května 2008, 21:21:30 »
Kdybyste si nechali jedno CD poslat samostatně, vyjde Vás to mnohem dráž!

Hmmm, to je divný, já si nechal poslat 10 CD 32bit a 5 CD 64bit pomocí ShipItu od Canonicalu a neplatil jsem ani korunu, ani poštovné, prostě nic? Tak kde udělali soudruzi z NDR chybu  ;) ::) ::) ::)

EDIT: Samozřejmě chápu, že si lze objednat pakl 20CD za 19,50 liber (tj. nějakých 33Kč za CD + poštovné) v shopu Canonicalu. Jen moc dobře nechápu, proč si to samé neobjednat zdarma, když to jde... Vždyť to je pro ně reklama a určitě se tak dostane Ubuntu více mezi lidi... Ale to je můj soukromý názor.
« Poslední změna: 24 Května 2008, 21:38:32 od marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Zax

• Aktivní člen
  • *
  • Titul: Uhrovitý pubescent
    • Lukáš Klika.cz - můj blog
« Odpověď #7 kdy: 24 Května 2008, 21:44:16 »
Ano, skutecne velmi zvlastni, mne take prislo zcela zdarma, neplatil jsem ani postovne a dokonce prislo driv, nez jsem cekal :)
Viz muj blog - http://lukasklika.cz/linux/cd-s-ubuntu-8-04-hardy-heron/
Celý svět se pomalu ale jistě řítí do /dev/null
Moje sestava: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ | 2 GB RAM | nVidia GeForce 6600 GT | Ubuntu 8.10 | Gnome 2.22.3 | Linux 2.6.24-19-generic
Prosím, nevykejte mi :)

F.TOM

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Května 2008, 23:11:38 »

No.. já zase nechápu vás.
To, že jste nic neplatil, když jste si nechal CD zastal ShipIt službou, je celkem pochopitelné, o tom ta služba je, že..
Pokud si ale toto CD normálně koupíte (třeba v nějakém zahraničním e-shopu), zdarma vám jej rozhodně nepošlou.

Možná vám to bude připadat neuvěřitelné, ale jsou i lidé, kteří za CD s Ubuntu rádi zaplatí jednak proto, že nemají potřebu se někým nechat dotovat (ano, ta CD zdarma musí někdo zaplatit za vás) a taky proto, že ho budou mít pozítří na stole.

Tady to ale evidentně nemá smysl vysvětlovat, stejně to tu nikdo nekoupí..

Zax

• Aktivní člen
  • *
  • Titul: Uhrovitý pubescent
    • Lukáš Klika.cz - můj blog
« Odpověď #9 kdy: 24 Května 2008, 23:29:39 »
No.. já zase nechápu vás.
To, že jste nic neplatil, když jste si nechal CD zastal ShipIt službou, je celkem pochopitelné, o tom ta služba je, že..
Pokud si ale toto CD normálně koupíte (třeba v nějakém zahraničním e-shopu), zdarma vám jej rozhodně nepošlou.

Možná vám to bude připadat neuvěřitelné, ale jsou i lidé, kteří za CD s Ubuntu rádi zaplatí jednak proto, že nemají potřebu se někým nechat dotovat (ano, ta CD zdarma musí někdo zaplatit za vás) a taky proto, že ho budou mít pozítří na stole.

Tady to ale evidentně nemá smysl vysvětlovat, stejně to tu nikdo nekoupí..
Mne je jasne, ze kdyz si CD chci koupit, musim za to zaplatit. Vyhoda - podporim vyvojare. Jenze mi prijde hloupe podporit vyvojare koupi nekolika CDcek a pak tyto CDcka dal prodavat. Kdo si ho bude chtit koupit, ten si ho nebude kupovat z druhe ruky a kdo nechce, ten si ho necha zdarma poslat.
Citace
Jak rikam - kdo si ho bude chtit zaplatit, priplati si a bude mit dobry pocit z toho, ze primo podporil vyvojare (nezalezi mu tolik na cene, jde mu o podporeni vyvojaru). Kdo nechce, ten si ho necha poslat zdarma a to ho rozhodne draz nevyjde (zalezi mu na cene, nechce si nic kupovat z druhe ruky)).
Celý svět se pomalu ale jistě řítí do /dev/null
Moje sestava: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ | 2 GB RAM | nVidia GeForce 6600 GT | Ubuntu 8.10 | Gnome 2.22.3 | Linux 2.6.24-19-generic
Prosím, nevykejte mi :)

F.TOM

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 24 Května 2008, 23:36:56 »

Z jaké "druhé ruky"?? No nic, stejně už jich mám jen pár, zbytek už je prodaný..
« Poslední změna: 24 Května 2008, 23:47:49 od F.TOM »

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #11 kdy: 25 Května 2008, 01:16:42 »
z druhej ruky je, ze to nema hned z predajne, ale od niekoho, kto ich uz mal v ruke (v tomto pripade vy).
ak niekto chce tak si CD zakupi a nepotrebuje este futrovat aj vase vrecka. pride mi dost odveci zarabat na tom i ked mozno len 20sk za kus.

existpierre

• Host
« Odpověď #12 kdy: 25 Května 2008, 01:27:18 »
Prave mam doma na stole 30 CDs Ubuntu HH a este zopar GG, predavam ich? nie ! je to proti mojej srsti. Kazdemu to rozdavam, ano rozdavam!. Nikdy som nebol ziskuchtivy, Mojim cielom, snahou a tuzbou je presvedcit co najviac ludi k alternative windowsu =>> linuxu. Ukazat im, ze uz to nie je len prikazovy riadok, ale plnohodnotny system aj pre BFU a hlavne ZADARMO. Cenim si  to, ze ste to zakupili a tym podporili vyvojarov. Ale tym to konci. Ked uz z vlastnej iniciativy chcem prispiet na vyvoj, tak prispejem, ale cd nepredam, ale darujem takci tak.
« Poslední změna: 25 Května 2008, 01:30:44 od existpierre »

F.TOM

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 25 Května 2008, 14:24:00 »

To snad NENÍ MOŽNÉ..
1- Jsem normální neofic. distributor a Canonical je můj dodavatel.
Pokud to berete jako "druhou ruku", je to Vaše věc.. pro Vaši informaci ale: tady u nás (v ČR ) se Originální Lisovaná CD jinak,
než z "druhé ruky" sehnat nedají (pokud se vůbec nějak sehnat dají) a pokud chcete platit drahé poštovné a expedici jednoho CD ze zahraničí, je to Vaše věc.
2- CD s Ubuntu je normální zboží (jako každé jiné), pokud ho chci získat, musím za něj zaplatit.
Pro ty kdo na to nemají (nebo z nějakého důvodu platit nechtějí), byla zřízena služba "ShipIt", která umožní, že za Vás to CD zaplatí někdo jiný.
3- Nevím jak vy, já ale (když chci opravdu přispět na vývoj Ubuntu), pošlu peníze rovnou na účet a nebudu to komplikovat kupováním CD, nálepek, hrníčků a podobně..

TO existpierre:
Je hezké, že rozdáváte CD, která jste dostal zdarma, mně je ale nikdo zdarma nedal. Pro Vás ta CD (i když si to asi nepřiznáte) mají nulovou hodnotu a když vám nějaká zůstanou, podložíte si s nimi třeba postel (stejně tak i lidé, kterým je zdarma dáte). Pro mě je 30CD investice cca 1400Kč a jelikož je koupím, chci je i prodat a to pokud možno s nějakým ziskem, který by mi pokryl alespoň náklady na propagaci.

Pokud chcete dělat distributora originálních (lisovaných) CD, měl byste ta CD zaplatit.. to potom bude jiná pohádka..

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #14 kdy: 25 Května 2008, 14:38:14 »
Nechápu, proč to někteří považují za nemorální. Nikdo GPL věci prodávat nezakazuje a je snad na svobodné volbě každého, jestli si to koupí nebo ne. Rozdíl oproti komerčnímu software je v tom, že platit nemusím, ale můžu. Ne, že nesmím.

Jinak nesouhlasím s tvrzením, že Linux je zadarmo. To je ten největší mýtus kolem Linuxu. Zadarmo je samotný svobodný software, který není zatížený komerční licencí, ale celé řešení zadarmo rozhodně není, ať už se jedná o korporátní sféru nebo obyčejný desktop doma. Vždycky je tam minimálně hromada oportunitních nákladů.
Služby kolem svobodného software mohou být placené a je to tak dobře, protože myšlenka, že vývojáři budou zadarmo ve volném čase vyvíjet software pro všechny, je sice krásná, ale nebýt placených vývojářů, tak není Linux zdaleka tam, kde je. A nebýt placených služeb kolem Linuxu, tak ti vývojáři nemají být z čeho placení.
Přeprodávání CD je taky služba. Někdo to nakoupil ve velkém z obchodu z Anglie a přeprodává to tady po kusech za ceny podobné těm, když to člověk koupí ve velkém. Co je na tom špatného? To, že tady někdo dělá charitu a rozdává CD zadarmo je pěkná a záslužná činnost, ale je to dlouhodobě udržitelné? Co když bude o ty CD velký zájem? Pořád budete nakupovat třeba několik set CD a rozdávat je zadarmo? Pro Canonical, s kterým Ubuntu padá a stojí, by bylo lepší, když by to tu někdo ve velkém rozprodal, než když se najde pár nadšenců, kteří rozdají pár CD.
Já píšu články o Linuxu, mám za to peníze. Jsem na seznamu instalace.linux.cz, občas mi zavolá člověk, že potřebuje odborně nainstalovat Linux, mám za to peníze. Taky jsem nemorální hyena?

Bosf

• Aktivní člen
  • *
  • [ZDE SI PŘEDSTAVTE AVATAR]
« Odpověď #15 kdy: 25 Května 2008, 14:41:30 »

To snad NENÍ MOŽNÉ..
..
2- CD s Ubuntu je normální zboží (jako každé jiné), pokud ho chci získat, musím za něj zaplatit.
Pro ty kdo na to nemají (nebo z nějakého důvodu platit nechtějí), byla zřízena služba "ShipIt", která umožní, že za Vás to CD zaplatí někdo jiný.
přesně tak. To snad NENÍ MOŽNÉ.. jak můžeš vydělávat na něčem co je zadarmo?A ubuntu je zdarma! takže se platit nemusí!
pokud ho chci získat tak:
1)Download
2)Pošlou mi ho ZDARMA
3)Koupím si ho od vydřiducha jako ty.

Citace
TO existpierre:
Je hezké, že rozdáváte CD, která jste dostal zdarma, mně je ale nikdo zdarma nedal.
smůla okradli vás.
windowsácke aplikácie z overených repozitárov?

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #16 kdy: 25 Května 2008, 14:42:36 »
muze mi nekdo vysvetlit co je na originalnich lisovanych CD tak super (odhledneme-li od toho ze maji nizsi dobu zivotnosti nez vypalovna)? Sundavaji snad kocky ze stromu?
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #17 kdy: 25 Května 2008, 15:23:17 »
muze mi nekdo vysvetlit co je na originalnich lisovanych CD tak super (odhledneme-li od toho ze maji nizsi dobu zivotnosti nez vypalovna)? Sundavaji snad kocky ze stromu?
Ked ich darujes vyvolavaju pocit ze to nieje nieco nelegalne(napalene,smejd), mas k nim samolepky ubuntu a je to dobra reklama.
Okrem toho pre tych co maju pomaly, alebo obmedzovany internet to moze byt jediny sposob ako ziskat ubuntu(linux). Samozrejme pre tych co maju moznost si to stahovat pravidelne sa to moze zdat cudne.
Rovnako aj podpora ubuntu moze mat inu formu ako si kupovat CD. Niekde na ubuntu.com som videl stranky kde sa dala darovat dobrovolna financna podpora, ale nemozem ten odkaz najst.
« Poslední změna: 25 Května 2008, 15:27:07 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #18 kdy: 25 Května 2008, 15:24:39 »
Citace: Bosf
:D :D :D

Citace: MacHala
(odhledneme-li od toho ze maji nizsi dobu zivotnosti nez vypalovna)

snad naopak nie?

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #19 kdy: 25 Května 2008, 15:28:00 »
přesně tak. To snad NENÍ MOŽNÉ.. jak můžeš vydělávat na něčem co je zadarmo?A ubuntu je zdarma! takže se platit nemusí!
pokud ho chci získat tak:
1)Download
2)Pošlou mi ho ZDARMA

Jak jsem psal, za Ubuntu se platit nemusí, ale může. BTW: Canonical jsou taky zloději, když si nechají v jejich shopu platit za CD, které se rozesílají zdarma?
Vzpamatuj se. Nežijeme v komunismu a dokud se bude pranýřovat kdokoliv, kdo se snaží na Linuxu vydělat, tak se nikam nepohneme. Z tohoto příklady je navíc jasně vidět, že většina tržeb z těch CD jde Canonicalu, tedy na vývoj Ubuntu. To, jestli je ta cena adekvátní, nebo jestli existuje nějaká výhodnější varianta, se ukáže na tom, kolik lidí si to CD koupí. Třeba se ukáže, že nikdo, a byl to špatný byznys plán. Ale nic víc, nic míň.

BTW: Za pár dní vyjde knížka o Ubuntu, ke které budou i DVD s Ubuntu. A představ si, že ti vydřiduši za to budou chtít několik set korun. Jak je to možné, když je Ubuntu zadarmo? Měl bys jim taky nadat do vydřiduchů a nejlíp je nahlásit na policii.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #20 kdy: 25 Května 2008, 15:37:51 »
uff. to je debata ::

4 F.TOM >> trocha dementni napad co. zkouset prodavat ubunti CD??

4 Others >> nemam nic, proti trznimu chovani v oss, proto mi spis prijdou zajimava business reseni .. prodavani cd s tim, ze mi je poslou za "pade", ja si na to prihodim dvacku + postovny a budu to nabizet na foru mi pripada, jako ze F.TOM se patrne cestou na postu musel o nec prastit do lebky :DD

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #21 kdy: 25 Května 2008, 16:04:07 »
Ked ich darujes vyvolavaju pocit ze to nieje nieco nelegalne(napalene,smejd), mas k nim samolepky ubuntu a je to dobra reklama.
Okrem toho pre tych co maju pomaly, alebo obmedzovany internet to moze byt jediny sposob ako ziskat ubuntu(linux). Samozrejme pre tych co maju moznost si to stahovat pravidelne sa to moze zdat cudne.
Vetsina mych kamaradu nema problem ani s nelegalnimi Wokny... A jinak jsem zastancem docela nepopularniho nazoru, ze pro ty, co maji problem se aspon obcas dostat k rychlemu internetu, Ubuntu neni vhodne (kdyz uz tak Mint nebo neco podobneho, ale ten zase nema ShipIt).

Citace: MacHala
(odhledneme-li od toho ze maji nizsi dobu zivotnosti nez vypalovna)
snad naopak nie?
Spletl jsem si to s DVD , u kterych jsem cetl o testu, ve kterem vysly RW lepe nez lisovana (koho to ale s vyvojovym cyklem Ubuntu zajima, ze...).
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #22 kdy: 25 Května 2008, 16:09:32 »
Osobně nechápu, proč je tu tolik povyku ohledně těch CD - rozhodně totiž nejde o okrádání Canonicalu.
Canonical totiž prodává balíčky CD (shipit posílání více kusů postupně omezuje - aspoň podle mých informací), takže tím, že si je někdo koupí a prodá je dál se nic neděje. Funguje to tak u všech distribucí (viz. linuxsoft.cz cdshop).
Podle mě je však cílové určení těchto balíčků trošku jiné - podle mého názoru je spíš určené pro prodejce sestav, kteří mohou ubuntu nainstalovat, přibalit CDčko a na bednu nalepit nálepku pro potvrzení legality :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Bosf

• Aktivní člen
  • *
  • [ZDE SI PŘEDSTAVTE AVATAR]
« Odpověď #23 kdy: 26 Května 2008, 19:38:33 »

BTW: Za pár dní vyjde knížka o Ubuntu, ke které budou i DVD s Ubuntu. A představ si, že ti vydřiduši za to budou chtít několik set korun. Jak je to možné, když je Ubuntu zadarmo? Měl bys jim taky nadat do vydřiduchů a nejlíp je nahlásit na policii.
hm nad odpovědí nad tímhle jsem nějakou dobu přemýšlel i když je to přehnané :(nejlíp je nahlásit)

Ale Ubuntu je zdarma!Někdo ho dával zdarma a a někdo na něm vydělává.MAnuály vždy něco stály.Vydřiduch ti říkam proto že je to nezvyklé.JE to zdamra tak proč peníze?Na peníze za manuál jsem zvyklý takže mi nepřijde divné zaplatit za profesionální knihu o ubuntu...A jak jsem větu dopsal napadla mě ještě jedna věc.
Kniha je kniha.Systém je systém.(Ty jsi vydřiduch.)
Kniha je placená.Je to nejdůvěryhodnější médium.Taky když nezajdeš do obchodu tak neřekneš-

můžu si vzít zdarma tuhle knihu o fotografiích (které jsou zdarma)
nebo můžu si vzít zdarma tuhle knihu o psaní programů (psaní je zdarma)
nebo můžu si vzít zdarma tuhle knihu o kreslení (které je zdarma)
nebo můžu si vzít zdarma tuhle knihu o Linuxu (který je zdarma)
windowsácke aplikácie z overených repozitárov?

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #24 kdy: 27 Května 2008, 10:38:36 »
Jak jsem psal, za Ubuntu se platit nemusí, ale může. BTW: Canonical jsou taky zloději, když si nechají v jejich shopu platit za CD, které se rozesílají zdarma?
Vzpamatuj se. Nežijeme v komunismu a dokud se bude pranýřovat kdokoliv, kdo se snaží na Linuxu vydělat, tak se nikam nepohneme. Z tohoto příklady je navíc jasně vidět, že většina tržeb z těch CD jde Canonicalu, tedy na vývoj Ubuntu. To, jestli je ta cena adekvátní, nebo jestli existuje nějaká výhodnější varianta, se ukáže na tom, kolik lidí si to CD koupí. Třeba se ukáže, že nikdo, a byl to špatný byznys plán. Ale nic víc, nic míň.

Tiez si myslim ze je to len otazka trhu. Ked niekto chce pytat peniaze, ziadnu licenciu neporusuje. Ak si myslite ze je vydriduch, neplatte mu. Ale ak chcete zaplatit, nikto vam nebrani. A ak si on nakupi 100CD a bude pytat vela penazia nikto mu to nekupi, jeho problem. A ked to preda, no co uz nasiel ludi co su ochotni platit. Co sa tyka sluzby Ship-it, bol by som radsej keby isli radsej peniaze do vrecka vyvojarom a nie na distribuciu CD. Pretoze ubuntu ide s kazdou novou verziou dole vodou.

Kniha k Ubuntu? Platit za nu? Vsak Ubuntu je zadarmo tak preco nie aj knizka??? ;D ;D ;D
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.