Pokud jste neco kompiloval tak byste to musel znovu zkompilovat. To je to same jako ze budete instalovat znovu vsechny programu. Ale pote ce je naistalujte tak si ji sami automaticky nactou nastaveni ktere si zalohujete v /home/uzivatel/
No právě toho jsem se obával, to už můžu skoro fakt dát reinstall a je pokoj, nebo si to nějak Ubuntu "ošahá" (to home) a pozná co jsem tam měl a nainstaluje mi to znovu ?
Jinak ve win to bylo v pohodě po instalaci oken jsem si tam nafičel veškerý sw, který jsem potřeboval a pak udělal image. No a obnova byla do pár minut. Ale je fakt, že kdybych chtěl přesunout jinde program file, musel bych ten sw instalovat znovu.

Sakryš, tak teď mám v podstatě nřkolik možností:
1. neřešit to
2. vybrat si buď to šamanění s partišny a home
3. nebo se v rámci sebezdokonalení v linuxu vrhnu na reinstall a všechno si zase vyladím/vytuním
Ach jo, to všechno pro to, že jsem se pořádně nepodíval na wikinu a tudíž jsem se nějak nemohl dostat při instalaci přes vlastní nastavení hdd.
Nevěděl jsem totiž co je to ten přípojný bod, nějak mě to nenapadlo a tak když to nešlo, tak jsem to hodil všechno na celý odíl ...

No, zapřemýšlím co a jak udělat, díky moc za rady a nasměrování.
Ještě taková otázečka:
když už budu mít ubuntu na NB, jde to nějak jednoduše přenést (jako image) na volnou partišn na stolnim PC ?