Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomozte Linuxu na zive.cz  (Přečteno 5190 krát)

mylinux

• Návštěvník
Pomozte Linuxu na zive.cz
« kdy: 17 Června 2008, 19:09:22 »
Nastvalo ma trochu ze na strankach www.zive.cz pisu ze linux zaostava. Tak prosim vsetkych linuxakoch pozrite sa na stranku a podporte Linux My im ukazeme  :) http://www.zive.cz/VIDEO/Windows-vladnou-vasim-pocitacum-Linux-jen-paberkuje/sc-106-sr-1-a-142244/default.aspx 

Pavel Půlpán

Re: Pomozte Linuxu na zive.cz
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2008, 19:24:39 »
Nějak flamewar Linuxu rozhodně nepomůže. Kecy stranou a začněte radši programovat co Vám chybí, dělat překlady nebo psát či lokalizovat manuály. Nebo pomáhejte uživatelům prostřednictvím fóra, ať již tohohle, nebo jiného. Rozhodně tím prospějete víc, než někde vést žabomyší války s pitomcema. ;)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2008, 21:01:34 »
Psát cokoli na živě má stejný smysl jako psát na blog toho falešného magistra co má 28cm... :)

Ono to platí i o čtení toho plátku - o počítačích (ne jen o linuxu) píšou celkem pěkně třeba na cdr.cz, nebo arstechnica.com, osnews.com a dalších, netřeba plýtvat časem čtením braku, natožpak přispíváním do něj.

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 18 Června 2008, 07:24:59 »
Vieš čo ma asi tak pol roka odrádzalo od Linuxu? Presne takéto diskusie.
Aký má mať bežný užívateľ názor na OS, ktorého užívatelia sú reprezentovaní svojou malou časťou, ktorá do bodky spĺňa definíciu RH?
Bežný _užívateľ_ (teda človek, ktorý si kúpi PC v Datase, má predinštalovanú Vistu a až potom sa začína rozhliadať po alternatívach) prakticky nemá šancu nájsť normálnych užívateľov Linuxu, vidí len to čo niektorí magori napíšu pod každý článok, v ktorom sa len letmo spomenie Linux alebo Windows (alebo čokoľvek iné), pretože tieto názory priam bijú do očí.
V takýchto diskusiách navyše prakticky absentujú rozumné a kľudné názory Linuxákov. Prečo? Neviem. Ja osobne nie som schopný napr. na RH reagovať, pretoževiem že akýkoľvek argument bude ignorovaný, ja budem za debila a Linuxu to aj tak nepomôže. A tiež je zbytočné hájiť Linux, keď predchádzajúcich 20 názorov je typu LINUX RULEZzZzZ Vista sakzzzz.
Takže toľko k môjmu výlevu, dúfam že tu teraz nezačne flame...

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #4 kdy: 18 Června 2008, 08:58:49 »
V takýchto diskusiách navyše prakticky absentujú rozumné a kľudné názory Linuxákov. Prečo? Neviem.

pretoze rozumny clovek uz nema chut pisat do diskusii na IT portaloch, ked vidi, ze pred nim je milion prispevkov (deti a komplexov typu RH) + flame

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #5 kdy: 18 Června 2008, 09:10:54 »
Živě.cz mně štve pořád. Já radši firmu zkrachoval. Ti blbci redaktoři nechají instalovat asus eee ve Widlích. Ti redaktoři Computer je pěkná pakárna. Kdo vůbec čte? Články o Linuxu jenom 2stránky a nic víc. Redaktoři neumí ani říct Linux. Prostě jsou sraby. Když přijede Ballmer do Prahy a tak živě.cz začne pozvat na oběd. Kdo to zaplatí? Živě.cz zaplatí. Živě.cz je nejhorší stránka kterou jsem viděl. Jsou tam flamy, kecy o widle, internet explorer atd....Computer zakážu aby ste koupili. Prostě čtěte a hodit do koše. Jednou jsem koupil a stejně mně nebavilo. Jednou jsem prosil hezky o výtisku novou časopis o Linuxu. Oni neodpověděly. Prostě na mně kašlali. Video je totální trapný. Jeden chlápek neumí moc mluvit a přitom točí. Je to dost trapný. Nový vzhled Živě.cz ještě horší než původní. Co to je za živě.cz...Nebavíte vůbec číst o Živě.cz? Je tam plných hulánových kecy? Klidně podívejte na root.cz, abclinuxu.cz, penguin.cz, linuxexpres.cz, linuxsoft.cz a linuxzone.cz atd.......
Tihle stránky mají ještě lepší než živě.cz.....
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 18 Června 2008, 09:27:59 »
Nastvalo ma trochu ze na strankach www.zive.cz pisu ze linux zaostava. Tak prosim vsetkych linuxakoch pozrite sa na stranku a podporte Linux My im ukazeme  :) http://www.zive.cz/VIDEO/Windows-vladnou-vasim-pocitacum-Linux-jen-paberkuje/sc-106-sr-1-a-142244/default.aspx 

Nechápu, co vás na tom naštvalo -- vždyť je to pravda! Pokud by napsali, že Linux je špatný OS, tak bych se bouřil, ale proč se mám bouřit, když zveřejní statistiku a z ní vyčtou pravdivé údaje (tedy, že Linux se sice rozšiřuje, ale jen pomalu)?

Luban

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 18 Června 2008, 09:33:47 »
Nějak flamewar Linuxu rozhodně nepomůže. Kecy stranou a začněte radši programovat co Vám chybí, dělat překlady nebo psát či lokalizovat manuály. Nebo pomáhejte uživatelům prostřednictvím fóra, ať již tohohle, nebo jiného. Rozhodně tím prospějete víc, než někde vést žabomyší války s pitomcema. ;)

++1

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #8 kdy: 18 Června 2008, 09:47:09 »
Bohužel, článek je pravdivý :-[ Kupidivu je to jedna z mála pravdivých věcí, co na zive.cz (nebo v compoteru, což je to samá) o linuxu napsali.

Tím, že se nědko zapojí do tamní diskuze a vyvolá tam flame, akorát všechny nezainteresovaní utvrdí v tom, že lidé kolem linuxu jsou jenom bandou bláznů, podivínů a šprtů ...
« Poslední změna: 18 Června 2008, 09:50:00 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

svestka

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Června 2008, 09:59:32 »
Z clanku som precital iba hlavicku a ak som spravne pochopil jedna sa iba o statistiky ich navstevnikov. Niet sa teda comu cudovat, sak na zive zabludi normalny linuxak iba nahodou.... To iste mozu spravit aj na roote a ukazat ze je nejak malo widlackych uzivatelov.....
A celkovo ten clanok podla mna stoji za *censored* (preto som ho ani nedocital) ako cele zive... Davat si statistiku pristupov by som pochopil u nejakeho blogera ktory sa chce pochvalit kolko ludi ho cita a nie na zive...

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #10 kdy: 18 Června 2008, 10:09:57 »
No, neřekl bych, že zive.cz je a windows orientovaná stránka (alespoň ne v takové míře, jako je root.cz orientovaný na linux). Ale pokud chcete jiné statistiky, podívejte se třeba sem:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp
http://www.w3counter.com/globalstats.php
Kupodivu mají čísla velmi podobná těm, ke kterým došli na zive.cz
« Poslední změna: 18 Června 2008, 10:29:17 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #11 kdy: 18 Června 2008, 10:25:57 »
tak ono lzive.cz muze byt i sranda, pokud to clovek nebere moc vazne...a pokud je nalada, tak si muze i rejpnout :)
ale brat to vazne a bojovat tam za nejake presvedceni nema cenu :)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #12 kdy: 18 Června 2008, 10:31:41 »
tak ono lzive.cz muze byt i sranda, pokud to clovek nebere moc vazne...a pokud je nalada, tak si muze i rejpnout :)
Hmm, to je přesně ono. Někdo prezentuje fakt, který se nám nelíbí, byť je pravdivý. Tak ho hned označíme za lživý, nebo ho nějakým způsobem zlehčíme, autora potupíme a deláme, jako že se nic neděje.

V těchto chvílích se téměř stydím, že jsem členem linuxové komunity.

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #13 kdy: 18 Června 2008, 10:33:33 »
Hmm, to je přesně ono. Někdo prezentuje fakt, který se nám nelíbí, byť je pravdivý. Tak ho hned označíme za lživý, nebo ho nějakým způsobem zlehčíme, autora potupíme a deláme, jako že se nic neděje.

Nestydím, že jsem členem linuxové komunity. Jsem rasista pro živě.cz  ;)
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 18 Června 2008, 10:49:06 »

ehe...to jsem vazne udelal? smim se zeptat kde? nebo to bylo na nekoho jineho?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #15 kdy: 18 Června 2008, 10:52:23 »

No, když pomineme to "lzive.cz" a "když je nálada, může to být i sranda", tak nikde.

P.S: Na toto se dá reagovat snad jedině "Hmm, pár Ublbunťáku prostě nechce vidět realitu" - toto není můj názor, jenom vzorová reakce na příspěvek, kde se bude vyskytovat "lzive.cz" a názor, že jejich statistika o používání OS je pro srandu.
« Poslední změna: 18 Června 2008, 10:55:03 od EuGenio »

Myro

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Bill
« Odpověď #16 kdy: 18 Června 2008, 10:59:28 »
zive.cz nieje zlý portál alebo dokonca AntiLinuxový,občas sa tam objavia aj dobré články ako napr. http://www.zive.cz/Clanky/Vyzkouseli-jsme-Ubuntu-V160prvnim-kole-si-vede-dobre/sc-3-a-140237/default.aspx
Škoda je že v diskusiach pod článkami sa vyjadruje mnoho zvláštnych ľudí a nazory odborníkov sa tam ani nedostanú alebo zaniknú medzi debilnými príspevkami.
CPU: Sempron 2800 1,612 Ghz @ 1,800 Ghz. HDD: Seagate 160 GB,Seagate 40 GB. RAM: 1512 MB. Grafika: Nvidia Geforce 6100 OS: Ubuntu HH 8.04.3 Windows XP CZ
Acer Extensa 5620 : Ubuntu HH 8.04.3 / OpenSuse 11 + KDE

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #17 kdy: 18 Června 2008, 11:06:28 »
O kvalitách zive.cz si každý může udělat obrázek sám. Zářným příkladem diletantství někoho z zive.cz je např článek "O Ubuntu" v časopise Computer, který se tu řešil nedávno http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=23315.0. (Computer a zive.cz de facto jedno jsou). Na druhou stranu, jejich statistika užívání operačních systémů je "poctivá", a poměrně dobře se shoduje s obdobnými statistikami z jiných zdrojů. Ano, kritizujme šlendrián (jako je článek o Ubuntu), ale proboha proč začínat nějaký flame jenom proto, že tam napsali pravdu???

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 18 Června 2008, 11:07:30 »

No, když pomineme to "lzive.cz" a "když je nálada, může to být i sranda", tak nikde.

P.S: Na toto se dá reagovat snad jedině "Hmm, pár Ublbunťáku prostě nechce vidět realitu" - toto není můj názor, jenom vzorová reakce na příspěvek, kde se bude vyskytovat "lzive.cz" a názor, že jejich statistika o používání OS je pro srandu.

ale proboha...vzdyt ta statistika ja pravdiva. to ze me predem odsuzujete je pravdepodobne dusledek tech linuxovych fanatiku, co se tam vyskytuji a tak me predem pokladate za jednoho z nich a tak rovnou vite co si myslim, aniz bych to rekl...
to bych ted mel asi pravo napsat "skoro se stydim byt clovekem, kdyz tolik lidi rychleji pise nez mysli"

ale ponechame-li me ego stranou, tak stale trvam na tom, ze zive je server s ubohou urovni a nektere clanky (ne vsechny), hlavne od Waice nebo Sedlaka jsou casto...jak to nazvat, MS pozitivni.

viz.
Kód: [Vybrat]
Microsoft vycítil svou šanci a když neuspěl při jednání s Netscapem, které mu mělo zaručit, že jejich vznikající Internet Explorer bude dostupný na Windows a Netscape pak ovládne ostatní platformy, uchýlil se k brilantnímu taktickému kroku a integroval svůj produkt do tehdy vycházejících Windows 95. Tuto taktiku ostatně Microsoftu používá do dnešní doby.--> zneuzivani monopolniho postaveni imho neni brilantni takticky krok, ale porusovani zakona

Kód: [Vybrat]
Při čtení halasného diskuzního skandování o skvělé a úžasné rozšiřitelnosti Firefoxu se uživatel Maxthonu musí smát. Proč rozšiřovat, když jeho prohlížeč umí v základu snad všechno--> velmi zaujaty postoj, navic podpora flejmu

jinak neminim to tam prolejzat a hledat tam blbosti, ale lzive se tomu rikalo snad jeste driv nez jsem tam poprve vlezl a tim co tam pisi si to to jmeno snad i zaslouzi

dal se o tom nebudu prit, pravdepodbne jsem udelal chybu, ze jsem sem ten prvni prispevek vubec psal (aneb flejm z nepochopeni)...vic uz nemam co dodat  :-\

(no offense)
« Poslední změna: 18 Června 2008, 11:10:16 od Marvn »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #19 kdy: 18 Června 2008, 11:15:05 »
...
No, možná jsem to trošku přepískl, nechtěl jsem se "navážet" přímo do Vás (mé rozvířené emoce vyvolal hlavně příspěvek před vaším). Má reakce tak nějak vyplynula z příspěvků jendak na dotyčném serveru, a jednak z příspěvků zde. Už jen ten nadpis "Pomozte Linuxu na zive.cz" - jak pomoci? Rozpoutat tam flame? Každý den chodit na zive.cz, aby ta statistika vypadala příště jinak a pak si spokojeně chrochtat, i když by ta čísla měla nulovou vypovídací hodnotu?

P.S: Jinak určitě nebudeme ve sporu, co se týče některých článků na zive.cz, holt někomu k tomu, aby byl "novinářským expertem na linux", stačí umět zapnout windows.

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 18 Června 2008, 11:23:47 »
...
tak dekuji, ze jsme se nakonec schodli...  8)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #21 kdy: 18 Června 2008, 11:41:56 »
No tak pánové, kdyby měl linux globálně v ČR 2,5% tak jako na zive.cz (a ne 1% jako má podle toplistu), tak bych byl spokojený. 2% myslím už opravdu nejsou málo.

A vy kdo tady máte nápady rozvíjet diskuze a popichovat ostatní na živě.cz, tak se trochu hoďte do klidu. Už delší dobu na živě.cz píšou rozumně a když náhodou tam vyjde nějaká nepřesnost, není myslím potřeba hlásat LŽIVĚ.CZ NIČEMU NEROZUMÍ, vy jste vždy napsali vše objektivně a bez chyb?
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #22 kdy: 18 Června 2008, 11:48:19 »
No, podle statistik na w3counter, linux má téměř 2% (přesně 1,95%). Jde semozřejmě o to, z čeho statistiku budují. Podle toho, co píšou,
Citace
This report was generated 05/31/2008 based on the last 24,031,012 unique visits to all tracked websites at that time. W3Counter's sample currently includes 11,681 websites. The last 25,000 page views to each website are analyzed to identify unique visits. Some visits may occur before the month of the report.
To nevypadá, že by jejich číslo bylo daleko od skutečnosti.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #23 kdy: 20 Června 2008, 14:50:17 »
Živě.cz by se mělo především přejmenovat na Flame.com :D ... jsou to sice pěkné stránky s většinou povedenými články, ale ty diskuze jsou prostě příšerné..
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.