Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zase ta instalace...  (Přečteno 4190 krát)

matlasek

• Návštěvník
Zase ta instalace...
« kdy: 26 Června 2008, 09:23:22 »
Ahoj !
Asi před tydnem jsem se pokusil nainstalovat na skoro kompletne new PC  8.04 /   HDD,DVD RW ,procesor,case jsou funglovky /    ,ale az do dnesnich chvil se nepodarilo...v podstate se to chova stale stejne : Vlozim instalacni CD / podotykam uz asi 3 vypalena verbatimka   ;D / a na 37% instalace se to zastavi,hlasi ERROR 5 a napise tuto hlasku : /target/usr/lib/locale/es_bo.utf8/lc_time
Pokousel jsem nainstalovat  i 7.10 ktera bez potizi fungovala a dopadlo to stejne.Dodal jsem jinou DVD RW mechaniku / posun na 39% instalace  ;D /.Formatoval jsem HDD pres WIN XP abych vyloucil poskozeni a HDD =  OK. Protoze jsem neco malo  vice jako uzivatel,nevim co udelat ,abych byl spokojenym uzivatelem  ubuntu  ;)  Mate pro me pomoc?

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
Re: Zase ta instalace...
« Odpověď #1 kdy: 26 Června 2008, 09:44:38 »
Idealni reseni to neni, ale zkus 7.04 a pak update 7.04->7.10->8.04
viz http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=24633.0

matlasek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Června 2008, 13:23:38 »
Hmmm , tak do toho se mi moc nechce...dokonce jsem  na tento navod uz narazil-cetl. Kdybych se tak rozhodl ,je mozne jeste nekde stahnout 7 04 ? Ja jsem ji nekomu venoval  :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Června 2008, 13:39:46 »
Alternate CD jsi vyzkoušel?

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #4 kdy: 26 Června 2008, 14:03:45 »
Hmmm , tak do toho se mi moc nechce...dokonce jsem  na tento navod uz narazil-cetl. Kdybych se tak rozhodl ,je mozne jeste nekde stahnout 7 04 ? Ja jsem ji nekomu venoval  :)
http://cdimage.ubuntu.com/releases/feisty/release/

Nejdriv ale vyzkousej to alternate CD jak radi luisah ;)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2008, 12:33:00 »
Já bych to viděl jinak ;) Zkuste prostě jednoduše vytáhnout z pc internet(prostě ho odpojte), potom spusťte Ubuntu z CD a dejte se do instalace; myslím, že by to mohlo pomoci :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

luisah

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 27 Června 2008, 12:36:55 »
Já bych to viděl jinak ;) Zkuste prostě jednoduše vytáhnout z pc internet(prostě ho odpojte), potom spusťte Ubuntu z CD a dejte se do instalace; myslím, že by to mohlo pomoci :)
Možná, ale tuším, že aktualizace se provádějí někde kolem 80% provedených úkonů a v 30-40% se systém pouze kopíruje.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #7 kdy: 27 Června 2008, 12:39:54 »
Citace
/target/usr/lib/locale/es_bo.utf8/lc_time
No já vím lusiahu, ale tahle hláška je prostě zvláštní.. a  podle mě má něco společného s internetem a lokalizací... nevím(asi jsem noob :D), říkal jsem si, že za zkoušku by to stálo ;)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

matlasek

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 27 Června 2008, 16:07:56 »
Momentalne jsem sluzebne pryc,takze odzkousim to o vikendu! Jojo, vezmu ty rady od konce : vytahnu NET,potom alternativni CD a co se mi prihodi poté tezko ocekavat  :P  ;D  ,ale dekas .M

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
« Odpověď #9 kdy: 27 Června 2008, 16:23:26 »
to skor vyzera na lokalizaciu pre juznu ameriku.

inac to z netom som zvedavy ci pojde
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

matlasek

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 28 Června 2008, 08:51:07 »
Neprošlo!Seklo se to na obligatnich 37% ...jediná změna ke které došlo = zmize ta hláška kterou jsem popisoval v úvodu / zůstalo "jen" upozornění ,že nemám OK resp. mam zkontrolovat   DVD,HDD nebo CD /. Takže zkusim jestě alterna CD no a kdyz se nezadaří a  nebude o vikendu co dělat ;D ,tak to prubnu přes 7.04...

matlasek

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 29 Června 2008, 13:56:01 »
file:///media/disk/DCIM/100MSDCF/DSC00326.JPG

luisah

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 29 Června 2008, 14:01:45 »

???

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #13 kdy: 29 Června 2008, 17:06:41 »
LOL :D
Citace

matlasek

• Návštěvník
Zase ta instalace...
« Odpověď #14 kdy: 10 Srpna 2008, 15:52:37 »
Po týdnech, skoro se dá říci měsících ;D odmlky / hory,dovolená,práce ,apod . / jsem se konečně dostal tedy dopátral-odhalil PROČ jsem nebyl sto nesčetněkrát po sobě nainstalovat 8.04 ...Už už jsem chtěl své PC předat do odborných rukou / zítra /,ale má zatvrzelost myslím nakonec slavila úspěch  .Takže se podělím se všemi co zažili či zažívají něco obdobného : Odzkoušel jsem vše co jsem považoval za logický postup = několikrát jsem vypaloval CD,stahoval iso z rozličných serverů,zkoušel jiná distra včetně "konkurenčních" suse,pc linux,fedora...vyměňoval DVD,HDD  ;) a dnes jsem jako poslední možnost vytáhl 1 modul  paměti / DDR 2 ,A DATA 1024 Mb / a prosím pěkně,instalace proběhla hladce ,hned a naprosto v pohodě!!!!!Přičemž test paměti jsem dělal opakovaně,systém se choval zcela normálně a detekoval 3 giga paměti a nehlásil žádnou chybici...Je pravdou,že mi bylo divné když po každé neuspěšné instalaci ,která se sekla na těch + / -  36 %  byla pokaždé nějaká jiná hláška ,nicméně vycházelo to ze stejného základu = hlásilo to =  errno 5.
Nakonec mohu konstatovat,že po všech těch peripetiích,hledáních  která často přecházela v naštvanost  ;D jsem zase do příště o něco moudřejší a chytřejší a díky průzkumu po všech čertech jsem objevil distro Ultimate Edition,  které mi naprosto vyhovuje. Třeba jsem někomu ulehčil či zkrátil práci.  M

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.