nedávno jsem si tehle kousek přes aukro sehnal. dalo mi docela velkou práci si na windowsy sehnat agp verzi ovladačů catalystu 8.6ky, ale nakonec jsem to nějak rozjel... teď jsem si trochu odpočinul, a vrhnul se na ubuntu. to to neustálo a rovnou chcíplo, takže jsem ho znovu čistě nainstaloval. standardní restricted drivers nefungovaly, tak jsem se podíval na ubuntuforums.org. tam byl jakýsi návod, který přes konzoli spustil stažený script, jenž měl za cíl nainstalovat nejnovější verzi ovladačů, schopných se s kartou vyrovnat. se svým štětím jsem se divil, že se mu to podařilo, ale stalo se. jenže: jakmile nahodím rozlišení na více jak 1024*768 (mých oblíbených 1280*1024*75Hz) mi zmizí cca. čtvrtina části obrazovky, pravá a dolní část (v podstatě vytvoří obrácené L v barvě ubuntu default). zrovna tak má tendenci zhruba každých pět minut zamrznout a nechat se restartovat. i celkově je celé grafické rozhraní jako porcelánový slon... nějaká rada? stal jsem se na ubuntu duševně závislým, a nechce se mi vytahovat starou grafickou kartu.