Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sapphire HD 2400 Pro AGP - mám šanci?  (Přečteno 3144 krát)

col_boggy

• Host
Sapphire HD 2400 Pro AGP - mám šanci?
« kdy: 05 Července 2008, 20:18:55 »
nedávno jsem si tehle kousek přes aukro sehnal. dalo mi docela velkou práci si na windowsy sehnat agp verzi ovladačů catalystu 8.6ky, ale nakonec jsem to nějak rozjel... teď jsem si trochu odpočinul, a vrhnul se na ubuntu. to to neustálo a rovnou chcíplo, takže jsem ho znovu čistě nainstaloval. standardní restricted drivers nefungovaly, tak jsem se podíval na ubuntuforums.org. tam byl jakýsi návod, který přes konzoli spustil stažený script, jenž měl za cíl nainstalovat nejnovější verzi ovladačů, schopných se s kartou vyrovnat. se svým štětím jsem se divil, že se mu to podařilo, ale stalo se. jenže: jakmile nahodím rozlišení na více jak 1024*768 (mých oblíbených 1280*1024*75Hz) mi zmizí cca. čtvrtina části obrazovky, pravá a dolní část (v podstatě vytvoří obrácené L v barvě ubuntu default). zrovna tak má tendenci zhruba každých pět minut zamrznout a nechat se restartovat. i celkově je celé grafické rozhraní jako porcelánový slon... nějaká rada? stal jsem se na ubuntu duševně závislým, a nechce se mi vytahovat starou grafickou kartu.

pivik

• Host
Re: Sapphire HD 2400 Pro AGP - mám šanci?
« Odpověď #1 kdy: 05 Července 2008, 20:53:55 »
zkus EnvyNG

col_boggy

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Července 2008, 21:16:58 »
díky, hned zítra se na to vrhnu a hodím sem report...
jak je to s ovladači na fedoře9? přemýšlím, že bych dezertoval... ubuntu už mi občas leze krkem a fedora se jeví jako vcelku stabilní systém se "silnými základy". a jestli ji používá i Linus, tak má asi důvod... docela by mě to zajímalo.
každopádně se ještě rozhoduju mezi ní a SUSE.
« Poslední změna: 05 Července 2008, 21:21:05 od col_boggy »

eddieul

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Července 2008, 09:10:25 »
zkus EnvyNG

Mel sem stejny problem s X1950 a EnvyNG to vyresilo.

col_boggy

• Host
« Odpověď #4 kdy: 06 Července 2008, 14:12:35 »
smůla, nefunguje to. chybu přisuzuji agp verzi karty, na kterou ovladače skoro neexistují. po startu mi to totož nabídlo změnu ovladače, s tm, že mám nzké rozlišení. standard vesa, po změně na radeon jsem už zase přišel o ubuntu.

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #5 kdy: 06 Července 2008, 14:44:09 »
Co znamena přišel jsem o ubuntu ?
Urcite by bylo dobry jsem poslat obsah souboru /var/log/Xorg.0.log, pri pouziti toho fglrx driveru od ATI/AMD, takhle tezko rict v cem je problem, logy hodne pomohou ;)

Zkousel jsi instalovat nejnovejsi ovladac ?
http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon.html

V release notes maji napsano
Citace
Note:    AGP variants for the ATI Radeon™ HD 2400 and 2600 series of products is now supported with this release of the AMD Proprietary Linux driver.
« Poslední změna: 06 Července 2008, 14:50:45 od dekon »

col_boggy

• Host
« Odpověď #6 kdy: 06 Července 2008, 15:13:26 »
jo, jo, jasně... nefunguje znamená, že se nemůžu dostat do grafického režimu... "white screen of death"... nejdřív jsem měl nejnovější ovladač, pak envyNG, oboje se stejným výsledkem. kašlu na to, nemám na to čas, ale přesto díky.

pivik

• Host
« Odpověď #7 kdy: 06 Července 2008, 17:32:25 »
mě EnvyNG pomohlo, ale nemám kartu v AGP slotu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.