Zdravim,
sháním na Kubuntu (8.04 KDE 3.5) nějaký audio přehrávač. Měl by mít chování podobné Winampu:
1) bežet buď v tray, nebo jako okno na pozadí (takže klidně může být i textový)
2) v případě že spustim nějakou jinou skladbu z commanderu (používám Krusader), tak ta se buď
a) začne okamžitě přehrávat
b) zařadí se na konec playlistu
c) ideálně - možnost zvolit si mezi 'a' a 'b'
3) umět přehrát ogg, wav, mp3 (klidně i s pomocí externího audio kodeku)
4) funkce repeat
Zkrátka sháním jednoduchý přehrávač, který by mi pouze přehrával hudbu a jinak bych o něm prakticky nevěděl. Žádné další pokočilé funkce nepotřebuju.
Zkusil jsem xmms, ale když chci spustit nějakou skladbu, tak se mi kromě přehrávače spustí i okno 'Play files' (takže nesplňujě bod 2), a navíc když tedy už chci ručně přidat skladbu do playlistu, tak to nejde (nereaguje na Add, ani na Add selected files).
Audacious - prostě se po spuštění zasekne
Muine Music Player - ani se nespustí
Quod Libet - pokaždé musím dávat ručně play
Kaffeine - hned po instalaci fungoval, teď píše "Loading of player XinePart failed" - no stejně je primárně na video
banshee - sice funguje, ale neustále si stěžuje na DBus is not available - i když jsem ho instaloval pomocí apt, navíc se hudba "seká"
BMP - není schopen automaticky načíst skladbu do playlistu
Amarok - stejně jako Kaffeine po instalaci fungoval, teď nedokáže rozpoznat žádný formát (a nechce říct proč...)
Qmmp - skladu sice spustí, ale nefungují mi žádná tlačítka u equalizeru a playlistu
Winamp - začne hrát, ale když chci okno posunout tak o více než 2mm, nebo minimalizovat, tak aplikace sice hraje dál, vizuálně ale zmizí (použit wine 1.1)
Pak jse zkusil ještě pár dalších (Aqualung, Rhytmbox, Kaboodle, textový MOC) ale ty se (stejně jako třeba banshee a Qmmp) buď spouštěly neustále v novém okně, nebo sice spávně načetly song do playlistu, ale ten už automaticky nespustily. A já jsem nepřišel na způsob, jak tohle přenastavit.
VLC, RealPlayer, Mplayer a jim podobní sice skladbu bezpečně spustí, ale to jsou primárně video přehrávače - na hudbu nejsou moc...intuitivní - často chybí funkce repeat a jako ostatní se obvykle spustí jako další aplikace (myslím tím v dalším okně).
Najde se někdo, kdo mi poradí jak správně nakonfigurovat xmms (v Live distru Koppixu funguje normálně), nebo poradí nějaký alterativní přehrávač ?
Děkuji