Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xmms a jiné audio přehrávače  (Přečteno 3357 krát)

user1423

• Návštěvník
xmms a jiné audio přehrávače
« kdy: 08 Července 2008, 18:08:20 »
Zdravim,
sháním na Kubuntu (8.04 KDE 3.5) nějaký audio přehrávač. Měl by mít chování podobné Winampu:
1) bežet buď v tray, nebo jako okno na pozadí (takže klidně může být i textový)
2) v případě že spustim nějakou jinou skladbu z commanderu (používám Krusader), tak ta se buď
    a) začne okamžitě přehrávat
    b) zařadí se na konec playlistu
    c) ideálně - možnost zvolit si mezi 'a' a 'b'
3) umět přehrát ogg, wav, mp3 (klidně i s pomocí externího audio kodeku)
4) funkce repeat
Zkrátka sháním jednoduchý přehrávač, který by mi pouze přehrával hudbu a jinak bych o něm prakticky nevěděl. Žádné další pokočilé funkce nepotřebuju.

Zkusil jsem xmms, ale když chci spustit nějakou skladbu, tak se mi kromě přehrávače spustí i okno 'Play files' (takže nesplňujě bod 2), a navíc když tedy už chci ručně přidat skladbu do playlistu, tak to nejde (nereaguje na Add, ani na Add selected files).

Audacious - prostě se po spuštění zasekne
Muine Music Player - ani se nespustí
Quod Libet - pokaždé musím dávat ručně play
Kaffeine - hned po instalaci fungoval, teď píše "Loading of player XinePart failed" - no stejně je primárně na video
banshee - sice funguje, ale neustále si stěžuje na DBus is not available - i když jsem ho instaloval pomocí apt, navíc se hudba "seká"
BMP - není schopen automaticky načíst skladbu do playlistu
Amarok - stejně jako Kaffeine po instalaci fungoval, teď nedokáže rozpoznat žádný formát (a nechce říct proč...)
Qmmp - skladu sice spustí, ale nefungují mi žádná tlačítka u equalizeru a playlistu
Winamp - začne hrát, ale když chci okno posunout tak o více než 2mm, nebo minimalizovat, tak aplikace sice hraje dál, vizuálně ale zmizí (použit wine 1.1)

Pak jse zkusil ještě pár dalších (Aqualung, Rhytmbox, Kaboodle, textový MOC) ale ty se (stejně jako třeba banshee a Qmmp) buď spouštěly neustále v novém okně, nebo sice spávně načetly song do playlistu, ale ten už automaticky nespustily. A já jsem nepřišel na způsob, jak tohle přenastavit.

VLC, RealPlayer, Mplayer a jim podobní sice skladbu bezpečně spustí, ale to jsou primárně video přehrávače - na hudbu nejsou moc...intuitivní - často chybí funkce repeat a jako ostatní se obvykle spustí jako další aplikace (myslím tím v dalším okně).

Najde se někdo, kdo mi poradí jak správně nakonfigurovat xmms (v Live distru Koppixu funguje normálně), nebo poradí nějaký alterativní přehrávač ?
Děkuji

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

user1423

• Návštěvník
Re: xmms a jiné audio přehrávače
« Odpověď #2 kdy: 08 Července 2008, 18:44:28 »
Díky za tip, sice je to starší soft, ale nestěžoval bych si, pokud by fungoval. Bohužel je to rpm balíček, a já jsem linux-lama (to je asi vidět) a nevím co s rpm na ubuntu. Navíc ten poslední příspěvek tam ohledně Ubuntu nezní moc optimisticky...
Je ještě nějaka další alternativa ? Byl bych rád za pomoc s rozchozením xmms.
Děkuji

user1423

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Července 2008, 19:57:03 »
Tak už jsem to vyřešil, hudbu mi přehrává Exail. Fajn program, takový open-source Winamp v Amarok stylu  :D. Možná trochu náročnější na HW, ale aspoň je snadno nastavitelný. I když s nefunkčností xmms se asi jen tak nesmířím.

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 09 Července 2008, 01:55:37 »
Pouzivam xmms vpodstate od te doby, co jsem presel na Ubuntu a mam k nemu i skin WinAmpu. V Gnome-commanderu staci kliknout pravym na mp3, ci jinej audio soubor a dat otevrit v xmms, skladba zacne okamzite hrat. Kdyz chces delat playlist, tak klasicky muzes pretahovat skladby(pri poslouchani) jako ve widlich. Bohuzel kdyz neco poslouchas a spustis dalsi skladbu, zmizi playlist a hraje jenom zvolena skladba, ale od toho ty playlisty jsou, aby si clovek tu muziku nejak ulozil, ze. To same funguje i s playlist souborama, staci pravym a otevrit v cem chces.. :)
Kdyz kliknu levym, tak se otevre skladba v real playeru(zacne hrat) a zatim jsem neprisel na zpusob, jak to nastavit na xmms, ale moc jsem to zatim neresil, protoze to neni akutni.. :)

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #5 kdy: 09 Července 2008, 06:39:41 »
nemyslíte nastavení MIME typů? kliknout pravým na mp3,->vlastnosti->otevřít s...?
prostý user
...selským rozumem...

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #6 kdy: 24 Července 2008, 14:06:19 »
Zdravím
Lidi jak nainstalovat xmms player do ubuntu? kdyz jsem napsal do konzole apt-get istall xmms tak mi rekl ze xmms balík neexistuje. Tak jsem zkusil nainstalovat gxmms a xmms2 ale vubec to nefunguje.. Rad bych stare dobre xmms ale asi neni v repozitarich pro HArdyho nebo ja nevim proc mi to pod UBUNTU nejde...
nechapu.
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 24 Července 2008, 14:09:14 »
Zdravím
Lidi jak nainstalovat xmms player do ubuntu? kdyz jsem napsal do konzole apt-get istall xmms tak mi rekl ze xmms balík neexistuje. Tak jsem zkusil nainstalovat gxmms a xmms2 ale vubec to nefunguje.. Rad bych stare dobre xmms ale asi neni v repozitarich pro HArdyho nebo ja nevim proc mi to pod UBUNTU nejde...
nechapu.
Zadej xmms do hledat. Je tady navod na kompilaci..
edit: tady to je..http://blog.sartek.net/2008/04/install-xmms-on-ubuntu-804-hardy-heron.html
« Poslední změna: 24 Července 2008, 14:11:01 od Pepe999 »

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 25 Července 2008, 10:53:38 »
Ahoj, řeším už dlouho podobný problém.

zkoušel jsem tolik vychvalovaný amarok, a ten je nahovno - pro mne mimořádně nepohodlné ovládání a neumí přehrávat některé flacy (nevím proč), ape nepřehrává vůbec, .cue neumí - tím pádem ani .apl. Xmms toto PRÝ vše umí, ale když jsem nainstaloval xmms2, tak jsem 1. nenašel jediný FUNKČNÍ (ani tak jako amarok) klient a když jsem to spouštěl přes přík. řádku (to bych klidně snesl, kdyby ostatní fungovalo), tak mi při přehrávání flacu vždy spadl.

Může mi prosím někdo poradit nějaký FUNKČNÍ přehravač pod linux? Je mi jedno jestli bude žrát giga hdd a giga ram a ovládat se bude jedině morseovkou, pokud bude umět přehrávat mp3, flac, ape, wma, wav, midi, céda, bude podporovat playlisty, tagy a obálky (cue). Existuje něco takového, anebo budu muset skutečně emulovat foobar? Zatím mi všichni vychvalovali to co oni právě používali s tím, že je to super truper a umí to vše, ale ještě jsem skutečně neviděl něco co by se foobaru jen přiblížilo, natož vyrovnalo.
předem dík za každou radu
alf.

drc

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 30 Července 2008, 16:30:17 »
"Audacious - prostě se po spuštění zasekne"

Nevím jestli ti to pomůže, ale zkus se podívat na nastavení Audacious. Mě to po instalaci nepřehrávalo hudbu kvůli nastavení výstupního modulu. Po změně PulseAudio --> ALSA jede všechno k mé naprosté spokojenosti.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.