Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Najlepsi Video prehravac .. :D  (Přečteno 3995 krát)

Lucasco

• Aktivní člen
  • *
Najlepsi Video prehravac .. :D
« kdy: 19 Července 2008, 13:38:09 »
Ahojte...

Ubuntu mam uz dlhsiu dobu, a velmi sa hanbim za moju absolutnu neschopnost.. rozbehat tu daky video prehravac.
Prosim pomozte.

Totem neberie titulky vobec. a vo VLC su pri kazdom filme strasne velke.. nedaju sa zmensit.nijak
momentalne mam nainstalovany totem ale daju sa tam pozerat len dabovane filmy.

dakujem za radu

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Re: Najlepsi Video prehravac .. :D
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2008, 10:49:32 »
Xine a přehrávače založené na něm (Kaffeine, atd.) určitě velikost titulků nastavit umějí. Nevím jak je na tom Mplayer, ale vzhledem k tomu, že ten umí snad i vařit kávu a prát a žehlit, tak bude umět nastavit velikost titulků taky.
Kubuntu forever :-)

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Července 2008, 11:50:08 »
vlc i mplayer to bez problémů umí...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 20 Července 2008, 14:21:25 »
Mplayer je fajn, ale ja by som odporucil smplayer co je jeho nadstavba? Alebo ako to definovat.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2008, 21:26:38 »
Mel jsem stejny problem a vyresil vse SMPlayer, umi vse, je pohodlny a prijemny na ovladani. Nemuzu si stezovat.

premet

• Host
« Odpověď #5 kdy: 23 Července 2008, 21:34:26 »
No mě na obyčejné přehrávání stačí aj Totem a s titulkama nemám problémy. Zkus si v něm dát Upravit -> Nastavení a tam si zaškrtnout automaticky nahrávat titulky při nahrátí videa a v pohodě tam změníš pak písmo jak velikost tak i typ písma a kodování.

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 23 Července 2008, 21:46:41 »
Ja jsem s nastavenim laboroval docela dlouho, pritom moje pozadavky nejsou nejak nerealne - bile pismo s cernym okrajem, umisteni VZDY uplne dole na obrazovce.
Opet temer neresitelny problem, pomohl az SMPlayer, nastaveni titulku s SSA knihovnou nebo jak se to jmenuje, a zvlastnim prepinacem pro mplayer expand = 16/10 jsou pak i uplne dole.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 24 Července 2008, 03:01:18 »
Ja jsem s nastavenim laboroval docela dlouho, pritom moje pozadavky nejsou nejak nerealne - bile pismo s cernym okrajem, umisteni VZDY uplne dole na obrazovce.
Opet temer neresitelny problem, pomohl az SMPlayer, nastaveni titulku s SSA knihovnou nebo jak se to jmenuje, a zvlastnim prepinacem pro mplayer expand = 16/10 jsou pak i uplne dole.

Jak se ti povedlo mít titulky dole? Mně se to nějak povedlo, ale na nové instalaci jsem nepřišel jak. Pozici mám nastavenou jako úplně dole, ale ve skutečnosti nejsou v černým pásu, ale v obraze dole. I když dám SSA.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 24 Července 2008, 03:23:22 »

Jak se ti povedlo mít titulky dole? Mně se to nějak povedlo, ale na nové instalaci jsem nepřišel jak. Pozici mám nastavenou jako úplně dole, ale ve skutečnosti nejsou v černým pásu, ale v obraze dole. I když dám SSA.

prave pomoci toho prikazu expand=:::::16/10
Moznosti -> Nastaveni -> Rozsirene -> MPlayer Options - Video filtry - a tam dat expand=:::::16/10
Predpokladam ze pro pomer stran 4:3 se tam da 4/3

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.