Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: eTesty - elektronicke testy z autoskoly a GNU/Linux  (Přečteno 2825 krát)

Michal_V

• Návštěvník
eTesty - elektronicke testy z autoskoly a GNU/Linux
« kdy: 28 Července 2006, 15:00:47 »
Zdravim! S hruzou jsem zjistil, jake jsou predevsim SW pozadavky na pouzivani elektronickych testu pro autoskoly. Pro predstavu:

Windows XP SP2 nebo Windows 2000 SP4 nebo Windows 2003 server SP1
Součástí instalace vlastní aplikace eTesty pak bude instalace následujících komponent
- .Net Framework 2.0
- SQL Server 2005 Native Client Package
- Macromedia Flash Player 8

zdroj: http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Ridicske_prukazy_Autoskoly/etesty/hardware/

Nikdy jsem se zatim nezabyval spoustenim programu urcenych pro win v Ubuntu ci jine distribuci. Pouze vim, ze to je pri pouziti jistych pomucek mozne a zatim jsem to nikdy nepotreboval:-)
Rad bych se zeptal, jestli ma vubec smysl pokouset se o rozbehnuti eTestu v jakekoliv GNU/Linux distribuci a nebo je to uplne marne a nema s tim smysl ztracet cas, protoze vyse zminene to jiz znemoznuje.
Duvod je jediny: nehce se mi investovat do nakupu win XP, protoze v nasem pripade to znamena investici prevysujici 30 tis. Kc!!! Do teto chvile jsem operacni system Windows nepotrebovali a rad bych, aby to tak i zustalo.
Prosim Vas vsechny tedy o radu, zda mam jit do zkoumani a pokusu o zprovozneni eTestu a nebo naopak oznameni, ze ma veskera snaha je predem ztracena.
Dekuji!!!

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2006, 16:20:27 »
Ja jsem zacatecnik, takze me informace muzou byt nepresne, ale IMHO to nepujde.
Pro Linux je zatim pouze Flash 7. .Net Framework, navic 2.0 ve Wine temer urcite nepojede.

Michal_V

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Července 2006, 22:37:48 »
Diky za odpoved! Potvrzuje muj skromny nazor. Asi zacnu setrit:-)

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 28 Července 2006, 23:23:03 »
Pokud to jsou jedine oficialni testy, tak bych zkusil zaslat dotaz, proc je jejich aplikace tak provazana s Windows. Asi se nic nezmeni, ale za zeptani clovek nic neda :)

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2006, 14:12:08 »
az budu doma (nedele ci pondeli) poslu odkaz na autoskolu ktera pojede i pod GNU/Linux :)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 10 Srpna 2006, 15:12:14 »
No v tomhle pripade asi nej reseni win do vmware-playeru. Nebo aspon ja bych to tak udelal. No ale kdyz musite mit ty windows legalne a nemate na ne (ani se nedivim), tak bych to urcite zkusil s argumentem, ze oficialni aplikace znevyhodnuje uzivatele jinych OS nez win ........ Pokud to hodlaj zavist povinne. Nemuzou vas nutit kupovat si win. Jenze oni stejne reknou kdyz nemas win tak nebude autoskola.

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #6 kdy: 15 Srpna 2006, 00:10:10 »
tu je ten slibeny link.. ale program bude az okolo 25.8 (viz guestbook)
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.