Zdravim! S hruzou jsem zjistil, jake jsou predevsim SW pozadavky na pouzivani elektronickych testu pro autoskoly. Pro predstavu:
Windows XP SP2 nebo Windows 2000 SP4 nebo Windows 2003 server SP1
Součástí instalace vlastní aplikace eTesty pak bude instalace následujících komponent
- .Net Framework 2.0
- SQL Server 2005 Native Client Package
- Macromedia Flash Player 8
zdroj:
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Ridicske_prukazy_Autoskoly/etesty/hardware/Nikdy jsem se zatim nezabyval spoustenim programu urcenych pro win v Ubuntu ci jine distribuci. Pouze vim, ze to je pri pouziti jistych pomucek mozne a zatim jsem to nikdy nepotreboval:-)
Rad bych se zeptal, jestli ma vubec smysl pokouset se o rozbehnuti eTestu v jakekoliv GNU/Linux distribuci a nebo je to uplne marne a nema s tim smysl ztracet cas, protoze vyse zminene to jiz znemoznuje.
Duvod je jediny: nehce se mi investovat do nakupu win XP, protoze v nasem pripade to znamena investici prevysujici 30 tis. Kc!!! Do teto chvile jsem operacni system Windows nepotrebovali a rad bych, aby to tak i zustalo.
Prosim Vas vsechny tedy o radu, zda mam jit do zkoumani a pokusu o zprovozneni eTestu a nebo naopak oznameni, ze ma veskera snaha je predem ztracena.
Dekuji!!!